logo

‘SEBEBİ, YETİM GEÇMİŞİM OLABİLİR’

‘SEBEBİ,  YETİM GEÇMİŞİM OLABİLİR’

atayed_sebnem_kartal (1)2014 yılında bu yana yetimlere yönelik birçok etkinliğe imza atan Ataşehir Yetimleri Koruma Derneği (ATAYED), Ramazan ayı nedeniyle bir dizi etkinlik düzenliyor.

Recep Kenan/İtvhaber.com

Ekibiyle ATAYED’in çalışmalarına destek veren Uzman Psikolog Şebnem Kartal,  Dernek başkanı Hüseyin Bayır’ın, herkesin; ayakkabı, kıyafet, defter, kitap, kalem yardımı yaptığını, yaralı çocukların ruhunu iyileştirecek bir merheme ihtiyaçlarının olduğunu söylemesi üzerine,  “O merhem de bende var” diyerek ATAYED’de birlikte çalışmaya başladıklarını kaydetti.

HÜSEYİN BAYIR, “İNSANLIK İÇİN UĞRAŞI VEREN İNSANLARI GÖREBİLİRİZ”

Ramazan ayı boyunca sürecek olan Kayışdağı’ndaki etkinlik alanındaki açılış töreninde konuşan Ataşehir Yetimleri Koruma Derneği (ATAYED) Başkanı Hüseyin Bayır; “Bizler; biçebilmek için, ekmesini bilen bir toplum olmamıza rağmen, dünya meşgaleleri bize ekmeyi unutturmaya çalışsa da; insanlık için hala bir şeyler ekebilme uğraşı veren insanları görebiliriz. Uygulamaya koyduğumuz projelerde bizleri yalnız bırakmayarak ve yeni projelerle bizlere destek olan Uzman Psikolog Şebnem Kartal ve Ekibine, hayırsever vatandaşlara, kurumlara ve özverili çalışmalarıyla beni yalnız bırakmayan yönetimdeki arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. ATAYED yönetimi bu hizmetleri sunmaya çalışırken, kendini bilmez insanlar tarafından taşlanmak canımızı çok yaksa da, dallarımızdan olgunlaşan meyvelere baktıkça; acıdan ziyade haz duymasını bildik. Ülkemizi tanıtacak bir müzisyenin, uluslar arası bir sanatçı, bayrağımızı göklere çektirecek sporcular yetiştiğinde; göğsümüzü gere gere bu bizim çocuğumuz dediğimizde, onlarda bu emeklerin boş olmadığını anlayacaklar” dedi.

BİZE VE ÇOCUKLARIMIZA KUCAK AÇAN ATAYED’E TEŞEKKÜRLER

“Çaresiz kaldığımız, çocuklarımızla birlikte tutunacak bir dal aradığımız zamanlarda gelen yardımın, güvenilir bir yer ve anlık değil, sürekli bir yardım olması tercihimizdir” kendileri için uzanan yardım elinin anlamına dikkat çeken yetim annesi İclal Karaoğlu; “Bu konuda ATAYED’in yetimler için yaptıklarına; Sıkıntılı olduğumuz bir dönemde ATAYED Başkanı Hüseyin Bayır kapımızı çaldı ve bize derneğin faaliyetleri ile ilgili bilgi verdi. Daha sonra katıldığım etkinliklerde hiçbir siyasi partinin ideolojisinden etkilenmediğini, çocuklarımıza gösterilen ilgi ve alakadan dolayı sorunlarımızın kendi sorunları gibi gördüklerini gördüm. Biz bu imkanlara bu güzel insanlar sayesinde kavuştuk. ATAYED’in kuruluşundan bu yana bizlere ve çocuklarımıza sıcak kucaklarını açan Başta Başkan Hüseyin Bayır ve eşi olmak üzere Şebnem kartal hocama, Muammer Ayvalı’ya, Kudret Aslan’a, Mehmet Kılıçalp’e, Bekir Parlakkılıç’a, Hasan Çınar’a, Yusuf Altay’a ve Semra Eren’e yalnız olmadığımızı hissettirdikleri için 1437 anne adına teşekkür eder minnettarlığımı sunarım” şeklinde konuşarak teşekkür etti.

“SEBEBİ KENDİ YETİM GEÇMİŞİM OLABİLİR”

İki sene önce “Şebnem Kartal Sosyal Bilimler Enstitüsü”nü kurduğunu, sosyal medyada sayfalar açtığını kaydeden Psikoterapist Şebnem Kartal, “ekibiyle birlikte, bilgi ve birikimlerini paylaştıklarını belirterek; “Ortak bir tanıdığımız; misyonu olan, sosyal sorumluluk bilinci yüksek insanlar olarak ATAYED başkanı Hüseyin Bayır ile ortak proje üretebileceğimizi söyledi. Burada bulunma vesilem, işte bu projedir. Bunun bir sebebi de kendi yetim geçmişim olabilir” dedi.

İNANILMAYAN HİKAYENİN PEŞİNE DÜŞÜLMEZ

İnanılmayan bir hikayenin peşine düşülmeyeceğini vurgulayan Psikoterapist Şebnem Kartal, ATAYED Başkanı Bayır’ın, “Bize herkes ayakkabı, kıyafet, defter, kitap, kalem yardımı yapıyor. Ama bu çocuklar yaralı, bizim bu çocukların ruhunu iyileştirecek bir merheme ihtiyacımız var” sözleri üzerine, “O merhem de bende var” diyerek; Ataşehir Yetimleri Koruma Derneği (ATAYED) ile birlikte çalışmaya başladığını kaydetti.

16 KİŞİLİK EKİPLE 4 AŞAMALI ÇALIŞMA

Psikolojinin farklı alanlarında 16 kişilik ekiple etkinlikler yaptıklarını kaydeden Şebnem Kartal, ATAYED ile yaptıkları çalışmanın 4 aşamalı olduğunu vurguladığı konuşmasını şöyle sürdürdü:

1.Annelere kayıp ve yasla başa çıkmak için seminer düzenliyoruz.

2.Anneler için uğraşı ve sanat terapisi etkinliği düzenliyoruz.

3.Ergenler için grup terapiler yapıyoruz.

4.Küçük çocuklarla, masal terapisi ve oyun terapisi çalışmaları yapıyoruz.

Ekip arkadaşlarımla birlikte,  küçük yaş grubundaki çocuklarla, 2 pilot çalışma gerçekleştirdik. 2 – 6 yaş ve 8 – 11 yaş gruplarına… Ağlayarak gelip, gülerek gittiler. Nazlanarak gelip, “Biraz daha kalalım” diye yalvararak gittiler. 1,5 saatliğine gelip, 4,5 saatte gittiler.

Yol uzun ve çok meşakkatli, 1500 tane çocuk var. Her toplantıdan sonra beni saatler süren bir dert alıyor; “Biz bu yükün altından nasıl kalkacağız”. Ruhsallık ağır bir yük, hele söz konusu çocuklar olunca, insanın kolu kanadı kırılıyor. Birine yetseniz, öteki açıkta kalıyor. Ötekini kucaklasanız, beriki dışarıda kalıyor. Yetimler, olan babayla yetinmeyi, anneleriyle yetinmeyi ve sonunda kendi kendilerine yetmeyi öğrenecekler. Babasızlar için ortaya çıkan oluşumların, baba arayışına girmesini, çocukların ruh sağlığı açısından yanlış buluyorum. Babalarını gömdüler, bitti. Şimdi oturup, o babasızlıkla hayatta kalabilmeyi öğrenecekler. Benim ve ekibimin, bu projedeki asli ve asil görevimiz budur. Umarım ATAYED ve Şebnem Kartal Sosyal Bilimler Enstitüsü, Masal Terapisi Ekibi, bu uzun ve zor yolda, sizler gibi bu yolculuğu destekleyecek yoldaşlara rast gelirler. Size ve değerli meslektaşınıza çok teşekkür ediyoruz.

Çocuklar ve ailelerinin katıldığı Şehr-i Ramazan Kumpanyası adlı etkinlikte, Ataşehir Belediyesi tarafından gönderilen iftar kumanyalarının dağıtımından sonra eğlence geç saatlere kadar devam etti.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ