logo

Şehit Öğretmen Mehmet Fidan‘da Z-Kütüphane Açıldı

Şehit Öğretmen Mehmet Fidan‘da Z-Kütüphane Açıldı

Batı Ataşehir Lions Kulübü’nün katkılarıyla Ataşehir Şehit Öğretmen Mehmet Fidan İlkokulu’na kazandırılan “Zenginleştirilmiş Kütüphane”nin açılışı gerçekleştirildi.

Batı Ataşehir Lions Kulübü tarafından sponsor Ramazan Yıldırımın babası Ali Yıldırım anısına yaptığı Şehit Öğretmen Mehmet Fidan İlkokulu kütüphanesi Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu’nun katıldığı törenle öğrencilerin kullanımına açıldı.

Şehit Öğretmen Mehmet Fidan İlkokulu Konferans Salonunda yapılan açılışa Ataşehir Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu ile birlikte; Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Sadi Özata, Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican,  Ataşehir Ak Parti İlçe Başkanı Av. Ahmet Özcan ve yönetim kurulu üyeleri, CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak ve yönetim kurulu üyeleri, Ak Parti Ataşehir Kadın Kolları Başkanı Neslihan Yurtdagül, CHP Ataşehir Kadın Kolları Başkanı Hamiyet Yurdabatan, Lions Kulübü başkan ve yöneticileri, okul müdürleri, Ataşehir Eğitim Derneği (AtaEğitimDer) Başkanı Turgay Kılıç ve yönetimi ile veliler katıldı.

Z-KÜTÜPHANE AÇILDI

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından açılış konuşmasını yapan Şehit Öğretmen Mehmet Fidan İlkokulu Metin Yahşi, konuşmasında; “ Batı Ataşehir Lions Kulübü tarafından kurulan Z- Kütüphanemizi açıyoruz. Amacımız okulumuzu eğlenme, dinlenme ve okuma merkezi haline getirmek. Öğrencilerimizin bilgiye rahat ulaşabilmeleri, ülke genelinde eşit fırsatlara sahip olmaları adına hem akademik hem de fiziki anlamda okulumuzu en üst düzeye getirme hedefimizdir.  Açılışını yapacağımız kütüphanemizde 2 binden fazla kitap, 3 bilgisayar, bir adet yazıcı ile akıl ve zeka oyunları metalleri mevcuttur” ifadelerine yer verdi.

Batı Ataşehir Lions Kulübü Başkanı Ali Rıza Çakıt, Lions Kulüpleri ile ilgili genel bir bilgi verdikten sonra “ Bizim misyonumuz Atatürk İlkeleri, demokrasi ve kültürel değerlerimiz doğrultusunda ülkemize ve tüm insanlığa karşılıksız hizmet etmektir” ifadelerini kullandı.

Türk insanının okumaya zaman ayırmadığının altını çizen Lions 118 Y Genel Yönetmeni Mehmet Tanyol, okumanın önemine de vurgu yaparak; “Türk insanı günde 16 saniye okuyor. Bir Japon günde 20 dakika okuyormuş. Yani Türk insanının çok az okuduğunu bilim adamları ifade ediyor.  Bizde bu okumayı sevdirmek için bu yaştan çocuklarla başlayarak okumayı, kitabı sevdirmemiz lazım. Atık değişen bilim çağında sadece çocukları insanları sınıflara doldurarak eğitim yapmanın yolları çok değişti. Artık tüm dünyadaki örgütünü dünyanın bir şehrinde internet denen bir olayla eğitim veriyor dünyanın büyük kurumları. Bizimde böyle bir şey yapmamız için çabalamamız lazım.  Ama bunun yanında da çocuklara okumayı mutlaka sevdirmemiz lazım. Bugünde bu kütüphanenin açılışında emeği geçen, katkı veren başta Batı Ataşehir Lions Kulübü, Ramazan Yıldırım bey, ilçe Milli Eğitim Müdürümüz ve katkı ve yardıncı olan herkese teşekkür ediyorum ” dedi.

Lions Anadolu Yakası Federasyon Başkanı olduğunu hatırlatan Tanyol; “ Bu sene son sekiz ayda 2647 hizmet aktivitesini yârine getirmişsiz. Bunlar için 40 bin 731 saat çalışılmış küçük örgütümüz ve 210 bin kişinin elini tutmuşuz. Bu hizmetlerin karşılığında 753.463 dolar gibi bir harcama yapmışız. Cebimizden veyahut sponsorlarımızdan… Siyasi partilerin ve STK’ların birinci vazifesi toplumun yaşam kalitesini yükseltmektir. Bizde bunu gereği için elimizden gelen her türlü çabayı gösteriyoruz” dedi.

Konuşmaların ardından İlkokul öğrencilerinin ritim ve folklor gösterileri ilgiyle izledi.

Plaket takdiminden sonra protokol tarafından kütüphanenin açılış kurdelesi kesilerek kütüphaneyi öğrencilerin kullanımına açtılar. Açılış töreni ikramların sunumuyla sona erdi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ