logo

SELAMİ KAPLAN BELEDİYE MECLİSİNDE

SELAMİ KAPLAN BELEDİYE MECLİSİNDE

İçişleri Bakanlığı kadrosuyla Ataşehir Kaymakamlığı’nda göreve atan AK Partili Meclis Üyesi Yıldız Pektaş’ın yerine yedek listeden gelen Selami Kaplan meclis çalışmalarına başladı.

Recep Kenan/itvhaber.com

AK Partili Meclis Üyesi Yıldız Pektaş, Ataşehir Kaymakamlığı’nda göreve atandığı gerekçesiyle Ataşehir Belediye Meclis Başkanlığına Meclis Üyeliği’nden istifasını vermişti. Meclis üyeliği yedek listesi sırası 1. Sıradaki Selami Kaplan partisinin boşalan üyeliği görevine başladı.

Toplantı öncesi Meclis Başkanı Sadi Özata, CHP Gurup Başkanvekili İlhami Yılmaz ve meclis üyesi arkadaşları ile selamlaşan Selami Kaplan’a, birlikte mesai yapacakları başkan ve üyeler başarı dileğinde bulundular.

Ataşehir Belediye Meclis Mayıs ayı toplantısının ilk oturumu 1 Mayıs tatili nedeni ile Meclis 1. Başkanvekili Sadi Özata başkanlığında 2 Mayıs Salı günü başlayan oturumda gündeme geçilmeden söz alan Ak Parti Gurup Başkanvekili Mustafa Cevat Arzık ve CHP Gurup Başkanvekili İlhami Yılmaz ile Meclis Oturumuna Başkanlı yapan Sadi Özata kendi ve gurupları adına 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlama ve mesajlarını aktardılar.

ZABITLARA GEÇTİĞİ İÇİN İDARİ İŞLEM UYGULAMA ZORUNLU

Ak Partili Üye Müjdat Çalış da Yenisahra’da bir esnafla ilgili uygulamayı aktardığı gündem dışı konuşmasına cevap veren CHP Gurup Sözcüsü İlhami Yılmaz; zabıta birimleri tarafından yapılan yoklamada, ruhsat işlemi nedeniyle zabıt tutmak zorunda kalındığını, zabıtlara geçtiği için de idari işlem uygulama zorunluluğun oluştuğunu kaydetti.

Ak Parti gurubu tarafından Ferhatpaşa Mahallesi sınırları içinde faaliyet yürüten beton santrali ile ilgili verilen yazılı önergenin okunarak Meclis Başkanlığı’na havalesi oylanıp oy birliğiyle kabul edildi.

YILDIZ PEKTAŞ’TAN BOŞALAN KOMİSYON ÜYELİKLERİ SELAMİ KAPLAN’DA

Gündem dışı konuşmalar sonrası geçilen gündem görüşmelerde ilk madde olarak, istifasını veren Ak Partili Üye Yıldız Pektaş’ın üyeliğinin sona ermesi oylanarak kabul edildi. Yıldız Pektaş’tan boşalan komisyon üyeliklerine seçim yapıldı. Yapılan seçimle Ak Parti grubunun teklifi doğrultusunda Kadın ve Sosyal Yardımlaşma Komisyonu ile Engelliler Komisyonu’nda Yıldız Pektaş’tan boşalan komisyon üyeliklerine Selami Kaplan seçildi.

GÜNDEMDEKİ 10 MADDE GÖRÜŞÜLDÜ

Gündemdeki ikisi ek 8 maddeye eklenen 2 madden; 2, 3, 4, 6, 7, 9 ve 10’uncu maddeler ilgili komisyonlara; 5’inci madde teklif kararı olarak kabulüne, 8’inci maddenin de gündemde kalmasına oy birliği ile karar verildi.

Oturum Başkanı Sadi Özata, gündemde görüşülecek başka madde kalmadığı gerekçesi ile ve 03.05.2017 Çarşamba günü saat 17.00’da toplanmak üzere oturumu kapattı.

Selami Kaplan Kimdir?

1952 Çankırı doğumlu olan Selami Kaplan 1970 yılından bugüne çeşitli derneklerde yöneticilik ve başkanlık görevlerinde bulundu. Siyasete 1976 yılında MSP Kadıköy Gençlik Kollarında başladı. 1980 İhtilalinde MSP kapanınca dört sene Anavatan Partisi İl delegesi olarak görev yaptı.

Siyasi yaşamına Refah Partisi’nde devam eden Kaplan  Ak Parti kurulduğunda Çankırı’da üye oldu. 2009-2014 Çankırı’da İlçe Meclis Üyeliği yaptı. 2014 Seçimlerinde 26 senedir ikamet ettiği Ataşehi̇r’den Meclis Üyesi adayı olarak 17. Sırada ve ilk yedekte yer aldı.

Ak Parti Ataşehi̇r İlçe Başkan Yardımcılığı ve Sosyal Politikalar Birim Başkanlığı görevini İki yıldır sürdüren ve aynı zamanda Çankırı Dernekler Federasyonu Genel Başkan Yardımcılığı görevini de yürüten Selami Kaplan bir üyenin istifası ile boşalan Ataşehir Belediye Meclisi Ak Partili üyeliği görevine yedek 1.sıradan asil olarak geldi. Ataşehir Belediye Meclisi Ak Partili üyesi olarak görevine başlayan Selami kaplan Mecliste dönem sona kadar görev yapacak.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ