logo

Serhat Diyarı Mensupları Kaz Gecesinde Buluştu

Serhat Diyarı Mensupları Kaz Gecesinde Buluştu

Atasehir_kaz gecesi_kar-der (27)Anadolu’nun Serhat Diyarı; Kars, Ardahan ve Iğdır bölgesinin mensuplarının dayanışma adresi olan Kar-Der’in düzenlediği, ‘Kaz Gecesi’ yoğun katılım ile gerçekleşti. 

Recep Kenan/itvhaber.com

Anadolu’nun “Serhat Diyarı” olarak anılan Kars, Iğdır ve Ardahan illeri mensuplarının İstanbul’da yaşayanlarının katıldığı tanışma, kaynaşma ve dayanışmalarını sağlamak, bölgenin kültürünü yaşatmak, İstanbul’a ve İstanbullulara tanıtmak amacı ile kurulan, Kars ve Yöresi Sosyal Kültür Yardımlaşma Dayanışma Derneği (KAR-DER)’in düzenlediği ve artık gelenekselleşen “Kaz Gecesi” organizasyonu, Ümraniye Saloon Princess’te bölge halkının yoğun katılımı ile gerçekleşti.

1500 kişinin üzerinde katılımın gözlendiği “Kaz Gecesi”nde yöre halk oyunlarından örnekler sergilenirken bölge sanatçıları da seslendirdiği türküler ile katılımcılara yörenin havasını yaşattılar. Konuklara bölgenin sembolü olan “Kaz” ikram edildi.

Rehim Bayrak ve Hamiyet Ardıbatan’ın ın sunuculuğunu yaptığı gecenin açılışında konuşan Kars ve Yöresi Sosyal Kültür Yardımlaşma Dayanışma Derneği (KAR-DER) Orhan Çerkez, derneğin çalışmalarını da özetlediği konuşmasında, geceyi düzenlemekteki amaçlarının bölge halkı arasındaki dostluk ve kardeşliği pekiştirmek olduğunu belirterek; “Amacımız dernekler ve STK’larla bir araya gelerek fikir alışverişinde bulunmak ve kaynaşmaktır. Görüyorum ki bu gecede en güzel değerlerimiz, dostlarımız bizimle birlikte. Buraya geldikleri için hepsine teşekkür ediyorum.  Biz üç yıl önce görevi devraldığımızda arkadaşlarımızla birlikte kolları sıvadık. Yaptığımız görev dağılımında arkadaşlarımın bilgi becerisine göre, güçlerine göre herkese bir görev verdik. Derneğimizde en üst seviyede dayanışmayı sağlamak için şefkatle  özveriyle çalıştık. Ben buradan siz değerli hemşerilerimiz ve şahsım adına yönetim kurulu üyesi arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.

Salondaki kalabalığa dikkat çekerek konuşmasına başlayan Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, “Bu salonda böyle kalabalığı ilk defa gördüm. Bu anlamda sayın başkan ve yönetim kurulunu çalışmalarından dolayı tebrik ediyorum. Kadınların ve çocukların salonda çoğunlukta olduğunu görmek de sevindirici. Kadınların çalışmalara destek vermesi çok önemli. Kadının elinin değmediği bir işte başarı olmaz. Bu başarıda kadınların da önemli payı olduğunu düşünüyorum. Birlikte çalıştığımız Orhan Çerkez’in bu başarıda önemli payı var. Orhan Çerkez benden ne istediyse verdim. Ve istediğini vermeye devam edeceğim” diye konuştu.

Battal_kaz gecesi_kar-der

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’ye plaket verilmesinden sonra katılımcılar ve davetliler Türk Halk Müziği sanatçıları Metin Güngör ve Mehmet Yılmaz’ın okuduğu yöresel türküler eşliğinde halay çekerek eğlendiler.

Orhan Çerkez başkanlığındaki Kars ve Yöresi Sosyal Kültür Yardımlaşma Dayanışma Derneği (KAR-DER)’nin düzenlediği ve artık genelekselleşen “Kaz Gecesi”ne Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi ve eşi Gamze Akkuş İlgezdi, CHP PM Üyesi Onursal Adıgüzel, CHP  Genel Sekreter Yardımcısı Kaya Uluyılmaz,  Ataşehir CHP İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak, Ataşehir Belediye Başkan Yardımcıları Abdullah Der, Kalender Özdemir, Namık Sürmen, CHP Kadıköy ve  Ataşehir Belediye Meclis üyeleri, Çekmeköy AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı Yunus Görken, Çekmeköy AK Parti Belediye Meclis Üyesi Ekrem Esmeray, Kartal Belediye Başkan Yardımcısı Gülcemal Fidan, CHP milletvekili aday adaylarından Gamze Akkuş İlgezdi, Barış Yarkadaş, Özgen Nama, Saadet Garan Koçulu,  Cemal Uygur, Özgür Kip, Durmuş Acar, AK Parti Milletvekili aday adaylarından Kayabey Kaya, STK ve dernek başkan, yönetici ve temsilcileri ile çok sayıda davetli katıldı.

Atasehir_kaz gecesi_kar-der 6

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ