logo

Sinan Ayrancı ‘Sonuçlar Halkın Teveccühü’

Sinan Ayrancı ‘Sonuçlar Halkın Teveccühü’

Son iki seçimde SKM Başkanı olarak görev yapan Ak Parti Ataşehir ilçe Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Bakanı Sinan Ayrancı itvhaber.com’a seçimi ve gündemi değerlendirdi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Çalışanların uyumu ve performansı ekiplerin verimliliğini artıran unsurlardır. Liderler ve görünmez kahramanlardır ekiplerin verimini, performansını artıran.

Bütün kurumlarda olduğu gibi Ak Parti Ataşehir teşkilatı içinde de bu tarz yöneticiler var. Kuruluşundan bu güne Ak Parti Ataşehir teşkilatının çeşitli kademelerinde görev alan Sinan Ayrancı’da çok öne çıkmayan görünmez kahramanlardan.

Ataşehir İlçe Başkan Yardımcısı, Teşkilat Başkanı ve son iki seçimde SKM Başkanı olarak görev yapan Sinan Ayrancı ile seçim sonuçlarını, Ataşehir’i ve gündemi değerlendirdiğimiz samimi bir söyleşi yaptık.

ak_parti_atasehir_sinan_ayranci-

İlçe Başkanımız Ataşehir’in Yerel Yöneticisi Gibi Çalışıyor

Ak Parti Ataşehir İlçe Başkan Yardımcısı Sinan Ayrancı’nın Recep Kenan ile yaptığı ve itvhaber.com aracılığı ile sizlere ulaşan söyleşinin ayrıntıları:ak_parti_atasehir_sinan_ayranci-1

Seçim döneminde arkadaşlarımızla birlikte güzel ve uyumlu bir SKM süreci yaşadık. Arkadaşlarımızla birlikte; hem başkan yardımcılarımız hem de İlçe Başkanımızla güzel bir çalıma şeması oluşturduk. Seçim Koordinasyon Merkezinde (SKM) 7 Haziran genel seçim döneminde güzel ve verimli çalışmalar gerçekleştirdik.

Çalışmalarımıza uygun niteliklerde olmasına dikkat etiğimiz SKM binamızı kiraladıktan sonra, alınan karaların uygulanacağı Seçim Koordinasyon Merkezini (SKM) faaliyete geçirdik. Ana kademe, Kadın ve Gençlik kolları ile meclis üyelerimizin çalışmalarını kolaylaştıracak bölümlerimizi kendilerine tahsis ettik. Her birim kendi merkezlerinde seçim çalışmalarını yürüttüler.

Hazırlıklarımızı, planlamalarımızı daha önceden yapmıştık. Diğer partilerden çok daha önce başladık SKM’de seçim çalışmalarımıza. Aslında zaten İlçe Başkanımız Ataşehir’in yerel yöneticisi gibi çalışmalarını yürütüyordu. Kongre sonrasından itibaren seçime yönelik çalışmalarımızı aralıksız sürdürdük.

Ataşehir’de Mahallelerin Sorunlarına Yönelik Projeler Ürettik

Seçim çalışmalarının başlaması ve Seçim Koordinasyon Merkezinin (SKM) faaliyete geçmesi ile bu hazırlık çalışmalarımızı uygulamaya koyduk. Planlı, programlı ve stratejinin dikkate alındığı seçim çalışmalarımızda Ataşehir’in bütün mahallelerinin sorunları bilindiği için, her mahalleye kendi özelliklerine yönelik projeler ürettik.

Seçimler Teşkilatımıza Tecrübe Kazandırdı

Teşkilat yönetimimiz ve mensuplarımız Yerel seçim, Cumhurbaşkanlığı ve referandum olmak üzere kısa aralıklarla önemli seçimler yaşadı. Bu seçimler teşkilat yönetimimiz ve mensuplarımıza tecrübe kazandırdı. Ben de Ataşehir’in en eski teşkilat mensuplarından biriyim. Şu anda görev yapan en tecrübeli yöneticiler arasındayım ilçe başkanımız ile birlikte.

Cumhurbaşkanlığı ve Genel Seçimde SKM Başkanlığı

İlk kongre ile birlikte girdiğim yönetimde çeşitli kademelerde çok farklı birimlerde görev yaptım. En son Ataşehir İlçe Teşkilat Başkanlığı görevini yürütüyorum. İlçe Başkan yardımcılığı ile SKM Başkanlığı görevimi birlikte yürütüm. Cumhurbaşkanlığı ve Genel seçimlerin yapıldığı iki seçimde de SKM Başkanlığı görevini yürüttüm.

Bölge SKM ve Adaylarımızla Verimli Çalışmalar Yaptık

1.Bölge SKM’mizin Ataşehir’de olması ve Bölge SKM Başkanı İsmail Yıldız’ın da Ataşehir’den sorumlu il yönetim kurulu üyesi olması hasebiyle uyumlu, verimli ve güzel çalışmalarımız oldu. Bu dönemde milletvekillerimiz hem bizimle hem de saha çalışmaları noktasında bizim programlarımızı uyguladılar.

Bölgeye Uygun, Türkiyemizi Kapsayan Aday Profili Vardı

Ataşehir SKM olarak birlikte çalıştığımız İstanbul 1.Bölgede bölgenin yapısına uygun, donanımlı, tecrübeli adaylarla çalıştık. Adaylarımız bölgenin sosyal ve demografik yapısına uygun adaylardı. Akademisyen, gazetecilerin de aralarında bulundu eğitimli, meslek sahibi adaylarımız vardı.  Demografik yapıya uygun Türkiye’mizi kapsayan aday profili vardı.

IMG_0026-

 “Biz Sizin Emrinizdeyiz…” Diyen Adaylarımız SKM Programını Uyguladı

Bütün adaylarımız SKM’de hazırladığımız çalışma programlarımızı uyguladılar. Benim için en önemli olan adaylarımızın SKM tarafından verilen çalışma programımıza uymaları idi. Adaylarımız geldiklerinde; “Biz sizin emrinizdeyiz… Siz ne isterseniz, ne program yazarsanız uygularız” diyerek sabahın erken saatlerinden gecenin geç saatlerine kadar devam eden SKM programlarımızı eksiksiz uyguladılar. Bu da bizleri ve teşkilatlarımızı motive etti.

Bakan, Milletvekili, Tecrübesiz Ayrım Yapmadan Görevlendirdik

Sabahtan gecenin geç saatlerine kadar program yazdığımız adaylarımız bazen hiç ara vermeden, yemek bile yemeden çalışmaların hepsine katıldılar. Hiçbir adayımız “ben milletvekilliği yaptım, ben bakanlık yaptım” demeden verilen görevlerini yaptılar. Bizler de tecrübeli, tecrübesiz demeden, hiçbir ayrım yapmadan bütün adaylarımızı görevlendirdik.

Ataşehirli Milletvekili Ravza Kavakçı…

Milletvekili seçilen Ravza Kavakçı ile birlikte Pınar Kandemir Hacıbektaşoğlu Ataşehir’den adaylarımız olarak seçimlerde görev aldılar. İçerenköy’lü olan Milletvekilimiz Ravza Kavakçı hanımın Babası ve annesi de uzun yıllardır burada yaşıyor.

Ak Parti’nin Ataşehir’de Üstünlüğü Var

Ataşehir’de planlı, gayretli bir seçim çalışması yapıldı. Türkiye genelindeki duruma, genel konjonktüre baktığımızda Ataşehir’de Ak Parti’den fazla diğer partilerden kaybeden oldu. Ülkemizin konjonktürel durumunun  Ataşehir’e de yansımaları oldu. Ama şu da bir gerçek; sayıya, orana bakarsanız diğer partilere göre Ak Parti’nin Ataşehir’de üstünlüğü var.

Ataşehir’de Önemli Oranda Sağ Seçmen Var

2009’daki seçimden sonra tezim şuydu; “Ataşehir’de önemli oranda sağ seçmen var. Sağ eğilimli seçmeni kontrol altında tutup, temas halinde olup, sorunlarını tespit ederek bire bir ilgilenirsek iyi bir yapılanmayla Ataşehir’deki  sağ seçmeni Ak Parti lehine döndürebiliriz.” Bu diğer partilerin 2014’teki yerel seçimler ve bu seçimlerde aldığı oylarda da çok net biçimde görülebiliyor. Bu çalışmaları yürütmek için de belli periyotlarla devam etmek gerekiyor.

Sonuçlar Halkın Teveccühü

Türkiye genelindeki sonuçlara bakarsanız; halkın teveccühü… Hem Ataşehir’de, hem de ülke genelinde alınan sonuçların değerlendirmesini siyasi büyüklerimiz yapıyorlardır. Kendi içimizde değerlendirmemizi yapıyoruz. Eksiklilikler, yanlışlılar, hatalar varsa önümüzdeki süreçte değerlendirilecek ve gereken çalışmalar yapılacaktır. Hedeflerimiz doğrultusunda alınacak tedbirlerle çalışmalar yürütülecektir.

İlçe Başkanımız Naim Yağcı Teşkilatımız İçin Şans

İlçe Başkanımızın bilgisi, birikimi, tecrübesi ve zekası ile Ataşehir teşkilatımız için şans olduğunu düşünüyorum. SKM Başkanı olarak İlçe Başkanımız Naim Yağcı’nın seçim çalışmalarındaki öngörülerinin doğru olduğu, uygulamalar sırasında tespitlerinde haklı çıktığını gözlemledim.

Vatandaşların Kararını Etkileyecek Çalışmalar Yapmalıyız

Ataşehir’de İlçe Başkanı M. Naim Yağcı’ın liderliğinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile birlikte yapılan çalışmalar Ataşehir’deki seçim sonucunu değiştirecek çalışmalar yapmak lazım. Bunlar yeşil alanlarla, imar – mülkiyet sorunlar, kültür merkezleri gibi seçimde vatandaşların kararını etkileyecek sorunların çözümüne yönelik çalışmalar olmalıdır. Bizim aslında bu yönde çalışmalarımız var. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile yürütülen bu çalışmaların sonuçlandırılması bu konuda çok etkili olacaktır.

Bu Sorunlar 30 – 40 Yıllık Sorunlar

En önemli sorunumuzun imar olduğunu biliyoruz. Bu yönde çalışmalarımız da var. Yenisahra ve Barbaros mahallelerinin imar çalışması bunlardan bir tanesi. Aşama aşama Ataşehir’in tamamının imar planının tamamlanması öngörülüyor. Aslında bu konuştuğumuz sorunların hepsi 30 – 40 yıllık sorunlar. Bu güne kadar gelmiş, tıkanmış.

Seçim Sonucu Ataşehir’le İlgili Çalışmalarımızın Bir Kısmını Engelledi

Kongre, Yerel seçim, Cumhurbaşkanlığı ve Genel Seçimler peş peşe geldi. Biz, yeni yönetim olarak; “Seçimler bitecek.  Tek başımıza iktidarda olmaya devam edeceğiz ve önümüzdeki zamanda biz de Ataşehir’in sorunlarına yoğunlaşacağız. Vatandaşın sorunlarını çözeceğiz” şeklinde planlamıştık çalışmalarımız. Biz yine bu çalışmamızı yapacağız. Ama bu sonuç bizim yapmamız gereken işlerin bir kısmını engelledi. Seçim çalışmalarımızla birlikte Ataşehir’in imar sorunları gibi sorunlarını da çözmek için çalışacağız.

2019’da Ataşehir’i Ak Partili Belediye Yapabiliriz

Kongreden sonra İlçe Başkanımız tarafından hazırlanan çalışma planımızda seçmenden; “Biz bunları yaptık. Bize oy verin daha fazlasını yapalım” diyerek gitmeyi istedik. Ayrıca, bizlerde burada yaşıyoruz. Ataşehir’e yapılacak yatırım kendimize çocuklarımıza yapılacaktır. Biz bunun bilicindeyiz. Biz bunları yapınca seçmen Ak Parti’ye yakın seçmen kitlesine de temas edebileceğiz. Biz bu konularda çalışmalar yapabilirsek, Ataşehirlilerin sorunlarının çözünme katkı verebilirsek 2019’da Ataşehir’i Ak Partili belediye yapabiliriz.

Yarın Seçim Olacakmış Gibi Çalışıyoruz

Biz seçim çalışmalarımıza seçimin bittiği günden itibaren başladık. 17 mahallemizde 2 bin -3 bin kişilik sokak iftarları veriyoruz. İlçe başkanımızla ilçe yönetimimiz Ataşehir’deki iftarlara katılıyoruz. İftar öncesi ve sonrası da mahalledeki Camiler ile esnaf ziyaretlerimiz yapıyoruz. Evlere yaptığımız ziyaretlerde de yarın seçim olacakmış gibi çalışmaya devam ediyoruz.

Teşkilat başkanı olarak ben de yaptığımız çalışmalarla teşkilatımızı zinde dinamik tutmaya,  çalışıyorum. Ataşehir’in teşkilat zaten dinamik teşkilattır. Ak parti teşkilatlarını hep dinamik tutuyor.

Hedefimiz 2019’a Kadar Ataşehir’in Sorunlarını Çözmek

Hedefimiz 2019’a kadar Ataşehir’in Büyükşehir ile ilgili sorunlarını çözmek. İlçe Başkanımız Naim Yağcı bunun için yoğun mesai harcıyor.

İl Başkanı Selim Temurci’nin İlçe Başkanımız Naim Yağcı’ya büyük desteği var.  Büyükşehir belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın da ilçe Başkanımıza sevgisi var. Aralarında bir samimiyet var. Ne zaman Büyükşehir’e gitse Ataşehir’in sorunları ile ilgili çok çabuk ve çok rahat çözebiliyorlar. Bu da bizler için büyük bir avantaj. Ataşehir’in imarı ile  ilgili çalışmalar yapılıyor. Aslında Yenisahra’nın imarlarıyla ilgili çalışma tamamlandı. Orada Tuzcuoğlu bölgesinde bir hak kaybı var. O hak kaybını önlemek için süreç bu kadar uzadı. Bölgede itirazlar var. Aslında biz çıkardık imarı diyebilirdik. Ama insanları mağdur etmemek için bu süreç biraz uzuyor

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ