logo

SİVAS’TA 1 ÖLÜMDEN SONRA 2 DOMUZ GRİBİ ŞÜPHESİ

SİVAS’TA 1 ÖLÜMDEN SONRA 2 DOMUZ GRİBİ ŞÜPHESİ

h1n1_domuz_gribi - sivasSivas’ta 1 Mart’ta ölen iş adamında ve yatan bir kadında ‘Domuz Gribi” olarak bilinen H1N1 virüsüne rastlanmasından sonra 2 kişi daha aynı şüpheyle tedavi altında.

1 Martta ayatını kaybeden iş adamı Atar’dan 20 Şubat’ta alınan kan örnekleri Ankara’daki Mikrobiyoloji Referans Laboratuvarı Daire Başkanlığı’na gönderilerek incelendi. Tetkiklerde Atar’ın kan örneklerinde‘domuz gribi’ olarak bilinen H1N1 virüsü tespit edildi.

Özel bir güvenlik şirketi sahibi, 39 yaşındaki Mustafa Atar, 19 Şubat’ta Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne başvurmasının ardından tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak 1 Mart’ta hayatını kaybetmişti.

1 Hastada Daha H1N1 Virüsüne Rastlandı

13 Şubat günü hastanenen kadın doğum polikliniğine başvuran Dilek K. sezaryenle bebek dünyaya getirdi. Ancak doğumdan sonra ateşi yükselen Dilek K. anastezi yoğun bakım servisine yatırılarak tedavi altına alındı. 19 gündür yoğun bakım ünitesinde tedavi gören Dilek K.’nin de domuz gribine yakalandığı öğrenildi. Dilek K.’den alınan kan örnekleri Ankara’ya gönderilerek incelendi. Yapılan tetkiklerde Dilek K.’nin kamuoyunda ‘domuz gribi’ olarak bilinen H1N1 virüsüne yakalandığı açıklandı. Hastanede tedavisi devam eden Dilek K.’nin sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi.

1’i Laborant 2 şüpheli Daha

Bu arada önceki gün domuz gribi sonucu yaşamını yitiren Mustafa Atar’dan hastaneye başvurduğunda kan alan laboratuvar görevlisi G.A. ile Cumhuriyet Üniversitesi Edebiyat Fakültesi 1’inci sınıf öğrencisi M.S.U.’da domuz gribi şüphesi ile enfeksiyon hastalıkları servisine yatırılarak tedaviye alındı. Tedavi altına alınan bu kişilerin sağlık durumlarının iyi olduğu, alınan kan örneklerinin incelenmesi için Ankara’ya gönderildiği öğrenildi.

Sivas’ta işadamı Atar’ın ardından bir kişide daha H1N1’e rastlandıktan sonra 2 kişi daha domuz gribi şüphesiyle tedavi görmeye başladı. Sağlık Bakanlığı yetkilileri ise “Türkiye geneli adına bir şey söylemek için erken” dedi.

20 Şubat’ta Atar’dan alınan kan örnekleri Ankara’daki Mikrobiyoloji Referans Laboratuvarı Daire Başkanlığı’na gönderilerek incelendi. Tetkiklerde Atar’ın ‘domuz gribi’ olarak bilinen H1N1 virüsüne yakalandığı belirlendi. Yoğun bakıma alınan Mustafa Atar, önceki gün yaşamını yitirmişti. Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Gökhan Gökçe, “Hastamızı çoklu organ yetmezliği ve sepsis ile akciğer yetmezliğine bağlı olarak kaybettik” açıklaması yaptı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ