logo

SİYASETİ DİZAYN ETTİLER, TEMİZLİK 2-3 NESİL SÜRER

SİYASETİ DİZAYN ETTİLER, TEMİZLİK 2-3 NESİL SÜRER

Adil-serdar_sacanFETÖ’cü polisler tarafından meslekten atılması sağlanan bir dönemin kahraman polis müdürü Adil Serdar Saçan Fetullahçı Terör Örgütü ile ilgili çok önemli açıklamalar yaptı.

SÖZCÜ gazetesinde Özlem GÜRSES’e konuşan 1990’larda Emniyet dünyasının kahraman müdürü, Ergenekon’dan tutuklanarak 16 ay yatan 2013 yılında meslekten atılan Adil Serdar Saçan, FETÖ’cü polislerin ‘ülkücü’ diye tanıtarak gizlediklerini vurguladığı açıklamalarında, 78 yılında Polis Koleji’nde Işık Evleri’nin müdavimleri olduğunu kaydetti.

Sonuçtan bütün iktidarlar sorumluğunu, ama en çok AKP sorumlu olduğunu, “Vatansever” olduklarına inandığı AKP’lilerin ülkenin zarar görmesine izin vermeyeceğini kaydeden, tek kurtuluş olarak, liyakati gösteren Adil Serdar Saçan, Tuncay Güney ile başlayan Ergenekon’un “CEMAAT PROJESİ” olduğunu iddia ederek, oğlu ve dayısı da aracın içindeyken çöp tırı tarafından öldürülmek istendiğini iddia ett.

TUNCAY GÜNEY CEMAAT PROJESİ

Emniyet’teki FETÖ’cülerle mücadele ederken kumpasa uğrayan Adil Serdar Saçan, Özlem GÜRSES’e verdiği röportajda SÖZCÜ gazetesine, “O yıllarda da Işık Evleri müdavimleri vardı. Şimdi hepsi tutuklu… Bu iblis örgütün temizlenmeleri en az 2-3 nesil sürer. Yapacak çok iş var” dedi.

Organize Suçlar Şubesi Kurucu Müdürü Saçan, SÖZCÜ gazetesine verdiği röportajda her şeyin, 2001 yılında Tuncay Güney’i sorgulaması ile başladığını söylüyor.

1990’LARDA EMNİYET DÜNYASININ KAHRAMAN ŞUBE MÜDÜRÜ

1990’larda Emniyet dünyasının en çok konuşulan ismi olan, Nesim Malki cinayeti, Erol Evcil ve Engin Civan olayları, Türkbank soruşturması, naylon fatura baskınlarında yer alan Mali Şube’de görevli Polis Müdürü Adil Serdar Saçan İstanbul Belediyesi’ne yönelik BİT ve Albayraklar operasyonları, tümünün altında imzası var. Adil Serdar Saçan “kahraman bir şube müdürü” olarak fırtına gibi eserken, 2001 yılından itibaren “Rüşvet aldığı, para yediği, Fethullahçı olduğu, dinsiz ve komünist olduğu, işkence yaptığı, bilgi sızdırdığı gibi her türlü suçlamayla karşı karşıya kaldı.

FETÖ’CÜLERİN HEDEFİ OLDU, 2013 YILINDA MESLEKTEN ATILDI

Sonunda, 2009 yılında Ergenekon’dan tutuklanarak cezaevinde 16 ay yatan Adil Serdar Saçan 2010 yılında tahliye oldu ve 2013 yılında meslekten atıldı.

‘ÜLKÜCÜ’ DİYE TANITARAK GİZLENDİLER

Adil Serdar Saçan, sonradan Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyesi olacakları anlaşılan polislerin o dönemde kendilerini ‘ülkücü’ diye tanıtarak gizlediklerini teşkilattaki ülkücüleri de kandırdılar söylüyor.

78 YILINDA POLİS KOLEJİ’NDE IŞIK EVLERİ’NİN MÜDAVİMLERİ VARDI

“78 yılında Polis Koleji’nde Işık Evleri’nin müdavimleri vardı” diyen Saçan, “Ramazan Akyürek, Ali Osman Kahya, Mustafa Sağlam, Kadir Esir sınıf komiserimiz oldu. Bu isimlerin hepsi FETÖ’den tutuklu şu anda” diyerek polis eğitiminde FETÖ’cü örgütün etkinliğine dikkat çekiyor.

PARTİ VAR, KIZLAR VAR’ DİYE IŞIK EVLERİ’NE GÖTÜRDÜLER

‘Parti var, kızlar var’ diye Işık Evleri’ne götürüldüğü kaydeden Adil Serdar Saçan,  Bir şeyler okumaya başladılar. Nur Risaleleriymiş. 16-17 yaşındayım” diyerek, sıkıyönetime şikayet edeceğini söyleyince bir daha gelmediklerini söylüyor.

1990’da akademide “çift torba” yöntemiyle kura yolsuzluğu yapılarak kadrolaşmanın hızlandığını kaydeden Adil Serdar Saçan, Sözcü’deki röportajında şu önemli açıklamaları yaptı:

ANLADILAR OLAYI ÇÖZDÜK, FİŞLEYİP ATTILAR

“Kolejden beri bunların ne mal olduğunu biliyoruz, birbirlerini tutuyorlar, her türlü yalan var, riya var. Ve teşkilat içerisinde örgütleniyorlar. O sırada biz bu adamların İstihbarat Daire’ye alınmasını önlemeye çalışıyoruz. O tarihte bunların Işık Evleri’nde gay ilişkileri olduğu bazı olaylar yaşandı, bunların da üzerine gittik. Anladılar ki biz olayı çözdük. Bir gecede üçümüzü birden; Mustafa Gülcü, Faruk Ünsal ve beni “irticacı” diye fişleyip attılar ve bizim yerimize Fethullahçıları aldılar!”

SİYASETİ DE BÖYLE DİZAYN ETTİLER

“1991 yılı bakın bu! O tarihten bu yana düşünün o arşivi! Siyaseti de böyle dizayn ettiler belki. Özal’a, Demirel’e, Çiller’e hatta Ecevit’e birçok iş yaptırmışlardır. Sadece bu hükümet değil.”

“İBLİS ÖRGÜTÜ” TEMİZLİK 2-3 NESİL SÜRER

Nesil sürer “Ahmet Necdet Sezer krizi oldu ya, o krizi bile bunlar hazırlamıştır. “İblis Örgütü” bunlar, yıllardır diyorum. temizlenmesi 2-3 nesil sürer. Yapacak çok iş var Emniyet’te.

AKP’LİLER, VATANSEVER İZİN VERMEZ

AKP’lilerin çoğunu tanıyorum, vatanseverdirler. AKP’nin bu ülkenin zarar görmesine izin vereceğine inanmıyorum.

BÜTÜN İKTİDARLAR, EN ÇOK AKP SORUMLU

Bu sonuçtan bütün iktidarlar sorumlu! Ama en çok AKP sorumlu… Cumhuriyet ve Atatürk’e düşmanlar zaten, AKP’yi bu ikisini yıkmak için taşeron olarak kullandılar.

TEK KURTULUŞ LİYAKAT

Bundan tek kurtuluş var, liyakate göre adam almak. Bu benim doktora tez konumdur “Türk Kamu Yönetiminde Liyakat uygulaması”. Tek çözüm bu. Tek ölçütü de Atatürkçülük olmalı, yani devletin resmi rejimi, memurun bunu savunması gerekir.

TUNCAY GÜNEY, CEMAAT PROJESİ

2001 yılında, Asayiş Şube’den arkadaşlar aradılar “Müdürüm, biz kaçak otodan birini aldık, gazeteciymiş, tuhaf tuhaf şeyler anlatıyor, bir görüşseniz” dediler. Adamı yakalayanlar Asayiş’teki Fethullahçılar, onu biliyorum, durup dururken adamı bana getirmek istiyorlar, anladım bir numara olduğunu. Adam Samanyolu TV’de çalışmış, Fethullah Gülen’in yanında çalışmış, Aydınlıkçılarla çalışmış, neyse, geldi bu: Tuncay Güney. Bu arada evini işyerini aramamış bunun Asayiş, aramaları gerek oysa ki. Bizim ekipler gitti, evde 7 koli belge bulundu. Sanki polis gelsin alsın diye hazırlanmış, çok tuhaf. Tek tek tasnif ettirdim belgeleri. Şubede iki yardımcım ve ben, 3 kişi konuşuyoruz, dedim ki “Bunları bize Fethullahçılar getirdi.” Yardımcımın da onlardan olduğunu seneler sonra öğrendim! FETÖ’den tutuklu şimdi o da. Daha sonra Tuncay Güney’in sorgu kasetlerini oraya buraya gönderen, servis eden de yine hep Fethullahçılar.

EMEKLİLİĞİMİ DE, EMEKLİ İKRAMİYEMİ DE DAVAYLA ALDIM

Lojmandan attılar. Üniversitede ders vermeye başladım, 2000 TL maaşla, geçim kaynağım o. Ben Ergenekon’dan tahliye olana kadar bana avukatlık da yaptırmadılar. Emekliliğimi de davayla aldım, emekli ikramiyemi de.

ÇÖP TIR’I OĞLUM, DAYIM VE BEN İÇİNDEYKEN ARABAYI PARAMPARÇA ETTİ

2008’de benim geçmişte operasyon yaptığım Belediye İktisadi Teşekkülleri’nin çöp TIR’ı oğlum, dayım ve ben içindeyken bizim bulunduğumuz arabayı paramparça etti. Oğlumun bir böbreği yok o yüzden, 7 ağır ameliyat geçirdi. Benim aynı şekilde kaburgalarım kırıldı. Kaza, gündüz gözüyle Basın Ekspres yolunda oldu. Ben o tarihte Ergenekon’dan izleniyormuşum ve takip ediliyormuşum. Dinliyorlardı zaten…

ÖLDÜRÜLMEK İSTENDİK

O kazada öldürülmek istendik biz. Bu kazadan 3 ay sonra da “Ergenekon soruşturmasını kapatmak, Tuncay Güney’in evraklarını ve kasetlerini yok etmek” gerekçesiyle beni evimden alıp cezaevine koydular.

Röportajın tamamı alttaki linkte:

‘FETÖ’cü yapı, polise 1974’te Korkut Özal döneminde sızdı’

http://www.sozcu.com.tr/2016/gundem/fetocu-yapi-polise-1974te-korkut-ozal-doneminde-sizdi-1361544/

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ