logo

Sporcu Performans Laboratuvarı Sancaktepe’de Açıldı

Sporcu Performans Laboratuvarı Sancaktepe’de Açıldı

Sancaktepe Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan 15 Temmuz Stadyumu ve Sporcu Performans Laboratuvarının açılışı Bakan Osman Aşkın Bak’ın katılımıyla yapıldı.

Sancaktepe Belediyesi tarafından yapılan Türkiye’de bir ilk olma özelliği taşıyan  “Sporcu Performans Laboratuvarı” Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’ın katılımıyla hizmete açıldı.

Türkiye’de bir ilk olma özelliği taşıyan proje, 4 aşamalı olup; 7-11 yaş arasındaki çocukların fiziksel uygunluklarına göre branşlara yönlendirilmesi ve antrenmanın bireysellik özelliğine göre uygun olan en doğru antrenmanı yapabilmeleri için laboratuvar ortamında ve spor alanlarında testler yapılacak. Sonrasında ise genç sporcu adayları uygun görüldükleri branşa yönlendirilerek sporda başarılı olmasın sağlanacak.

Sancaktepe 15 Temmuz Stadyumu ve Sporcu Performans Laboratuvarının açılış törenine Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem ile birlikte, Ak Parti İstanbul Milletvekili Osman Boyraz, Milli Güreşçi Hamza Yerlikaya, Ak Parti Sancaktepe İlçe Başkanı Adil Kandemir ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılış sonrası, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem ve beraberindeki protokol üyeleriyle birlikte, Sporcu Performans Laboratuvarını gezdi. Laboratuvarda yapılan hizmetlere ilişkin yetkililerden bilgi alan Bakan Osman Aşkın Bak, refleks ölçüm cihazıyla refleks ölçümü yaptı. Başarılı performans sergileyen Bak, salondakilerden alkış aldı.

Sporcu Performans Laboratuvarında sporcunun hangi branşa yönlendirileceği konusunda bilgiler elde edileceğinin altını çizen Bakan Osman Aşkın Bak, “ölçmediğiniz bir şeyi yönetemezsiniz” diyerek; labarutarda, sporcunun kapasitesi, kendi ciğerlerine giden hava, karnında taşıdığı oksijen miktarı gibi kaslarının hangi spor dalı için uygun olduğunun görüleceğini kaydetti.

Sancaktepe’de Türkiye’de ilk olacak Sporcu Performans Laboratuvarı’nın açılışını yapacaklarını kaydeden Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, tesiste bir gencin yapısının spor yapmaya uygunluğu ve uygun olan branşların tespitine yönelik testlerinin yapılarak uygun spor baranşına yönlendireceğini vurgulayarak; “Sporcu Performans Laboratuvarı’nda 13 farklı ünite var. Bu 13 farklı ünitede küçük ve genç yaşlardaki çocuklarımızın tüm tıbbi, fiziksel ölçümlerini gerçekleştireceğiz. Kemik ağırlığından, kas ölçülerine, ilik ölçümlerinden boy ölçümüne kadar atletik yapıda mı diye bakacağız” dedi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ