logo

STEPTEMBER İLE ADIMLAR CEREBRAL PALSY’LİLER İÇİN ATILACAK

STEPTEMBER İLE ADIMLAR CEREBRAL PALSY’LİLER İÇİN ATILACAK

Cerebral Palsy’li (CP) çocukların eğitim ve rehabilitasyonlarına destek amacı taşıyan bu yıl 4 Eylül – 1 Ekim arasında düzenlenecek “Steptember 2017” öncesi proje hakkında bilgi verildi.

Recep Kenan/itvhaber.com

2011 yılında Avustralya’da başlayan, tüm dünyada eşzamanlı olarak düzenlenen ve Cerebral Palsy’li (CP) çocukların eğitim ve rehabilitasyonlarına destek olma amacı taşıyan Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı yararına bağış toplamayı hedefleyen “Steptember”, bu yıl 4 Eylül ila 1 Ekim arasında gerçekleşecek.

Türkiye’de, 2014 yılından bu yana ülke temsilciliğini Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı’nın sürdürdüğü  projenin detayları Steptember İyi Yaşam Gönüllüsü Şah Yaycı, Sağlıklı Yaşam Elçisi Murat Bür ve Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı Genel Koordinatörü Nigar Evgin 9 Ağustos Çarşamba günü Zorlu Center Meydan Fuaye’de yapılan toplantıda açıklandı.2016 yılında Steptember’da 2069 gönüllü tarafından 458 milyon 947 bin 857 adım atılmış ayrıca 426 bin 132 TL bağış toplanmıştı.

TSÇ VAKFI YARARINA CP’Lİ ÇOCUKLARIN TEDAVİSİNE DESTEK

Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı yararına bağış toplamayı hedefleyen “Steptember” projesi, sağlığı geliştirmek ve Cerebral Palsy ile yaşayan insanların hayatında pozitif bir etki yaratmak üzere oluşturulmuş kolay ve eğlenceli bir yardım toplama kampanyasıdır.

“STEPTEMBER’A KATILIN BİZE, TEDAVİMİZE DESTEK OLUN”

Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı Genel Direktörü Nigar Evgin’in Zorlu Center’de Vakıf ve Steptember tanıtımının yapıldığı toplantıda  “Steptember” İyi Yaşam Gönüllüsü Şah Yaycı’dan  “İyi Yaşam” tüyoları verilirken “Steptember” Sağlıklı Yaşam Elçisi Murat Bür de “10 bin adım” tüyolarını aktarırken konuşmacılardan “Steptember’a katılın bize, tedavimize destek olun, biz yürüyemiyoruz siz bizim adımımız olun” çağrısı yapıldı.

HER ADIM SAĞLIK, UMUT VE GÜZEL BİR GELECEK İÇİN

Cerebral Palsy, beyin ve beyincikte oluşan hasar sebebiyle meydana gelen fiziksel bir engellilik durumudur. Doğum öncesi, sırası veya sonrasında yaşanan; anne karnında meydana gelebilecek gelişimsel sorunlar, hamilelikte kullanılan ilaçlar, düşük tehdidi, kafa darbeleri, yüksek ateşli hastalıklar, gibi durumlar Cerebral Palsy’e sebep olabiliyor.

Dünya genelinde 17 milyonu aşkın Cerebral Palsy’li birey bulunuyor. Türkiye’de ise her 8 saate 1 Cerebral Palsy’li bebek ömür boyu özel eğitim ve rehabilitasyon ihtiyacı ile dünyaya gözlerini açıyor.

Cerebral Palsy ile ilgili geliştirici, koruyucu, teşhis ve tedavi edici çeşitli destek hizmetleri sunan ve bugüne kadar 20 binden fazla çocuğa özel eğitim ve rehabilitasyon desteği veren Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı, 2011 yılında Avustralya’da başlayan Steptember Projesi’nin 3 yıldır Türkiye sorumlusu.

Eylül (September) ve Step (adım) kelimelerinin birleşmesinden türemiş Steptember, 9 ülkede eş zamanlı olarak düzenlenen ve hem katılımcıların hem de Cerebral Palsy’li çocukların hayatında pozitif bir etki yaratmak için oluşturulmuş sağlıklı ve eğlenceli bir etkinliktir.

Bu yıl 4 Eylül ile 1 Ekim 2017 tarihleri arasında gerçekleşecek proje kapsamında 4 kişilik takımlar kuruluyor. Her adımın Cerebral Palsy’li bir çocuğa umut olacağı Steptember ayında hedef, katılımcıların kendi sağlıkları için günde 10 bin adım atmaları ve çeşitli bağış kampanyaları ile Cerebral Palsy’li çocuklar için bağış toplamasıdır.

Cerebral Palsy’li çocuklar çoğunlukla yürüyemiyor, koşamıyor, zıplayamıyorlar… Sağlıklı bir yaşam için uzmanlarca da önerilen günde 10 bin adım hem kendimiz hem de Cerebral Palsy’li çocuklar için ömür boyu sürecek sağlıklı yaşam formunun en önemli etabını oluşturuyor.

http://www.steptember.org.tr/ adresinden kayıt yaptırdıktan sonra size özel gönderilen kit ile birlikte farkındalık maratonuna ilk adımı atacağınız Steptember kapsamında, Eylül ayı boyuca bisiklete binebilir, koşabilir, dans edebilir, yürüyebilir, yüzebilir bu esnada iş ve sosyal çevrenizi anlamlı bir bağış kampanyasına dahil edebilirsiniz.

Sağlıklı bir beden, çocuklara armağan edeceğiniz umut dolu bir gelecek 10 bin adımlık bir parkurda gizli.

Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı 2014 yılından beri Türkiye ayağını sahiplendiği Steptember ile global bir kampanya sürdürürken katılımcıya fayda olarak geri dönecek bir eylem sunuyor.

Toplanan bağışlarla Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı Cerebral Palsyli çocuklara eğitim-öğretim, psikolojik ve sosyal destek, erken müdahale danışmanlığı, fizyoterapi, hidroterapi, özel eğitim ile birlikte bilimsel çalışmaları destek için kullanılıyor.

HER 1000 BEBEKTEN 4’Ü CEREBRAL PALSY’Lİ DOĞUYOR

Cerebral Palsy’li çocukların ve ailelerinin hayatları boyunca ihtiyaç duydukları özel eğitim ve rehabilitasyon desteğine cevap vermek amacı ile kurulan Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı eğitici, geliştirici, koruyucu, teşhis ve tedavi edici çeşitli destek hizmetleri sunuyor.

Dünyada 17 milyon kişide görülen Cerabral Palsy; duruşu ve hareketleri etkileyen, doğum öncesi, esnası ve sonrasında beynin hasar görmesi sonucunda oluşan fiziksel engellilik durumudur. Hareketleri etkileyen, kalıcı bir sorun olan Cerabral Palsy bebeğin 3 yaşına gelene kadarki gelişimi esnasında oluşabiliyor. Türkiye’de her 8 saatte bir Cerebral Palsy’li bebek dünyaya geliyor.

Hareket bozukluğu ile birlikte görme, işitme, algılama sorunları ve epilepsi gibi farklı durumların da eşlik edebildiği Cerabral Palsy’li bireylerde yapılan araştırmalara göre 4 çocuktan 1’i konuşamıyor, 3 çocuktan 1’i yürüyemiyor, 2 çocuktan 1’i zihinsel engelli, 4 çocuktan 1’inin epilepsisi olduğu gözlemleniyor.

STEPTEMBER: EYLÜL (SEPTEMBER) VE STEP (ADIM) BİRLEŞİMİ

Eylül (September) ve Step (adım) kelimelerinin birleşmesinden türemiş Steptember, 9 ülkede eş zamanlı olarak düzenlenen ve hem katılımcıların, hem de CP’li çocukların hayatında pozitif bir etki yaratmak için oluşturulmuş sağlıklı ve eğlenceli bir etkinlik. Steptember ayında hedef, katılımcıların kendi sağlıkları için günde 10 bin adım atmaları ve çeşitli bağış kampanyaları ile CP’li çocuklar için bağış toplamaları. Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı 2014 yılından beri Türkiye ayağını sahiplendiği Steptember ile global bir kampanya sürdürürken, katılımcıya fayda olarak geri dönecek bir eylem sunuyor. Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı, toplanan bağışlarla CP’li çocuklara eğitim-öğretim, psikolojik ve sosyal destek, erken müdahale danışmanlığı, fizyoterapi, hidroterapi ve özel eğitim desteği veriyor.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ