logo

Şubat Ayında Kültür Sanat Etkinlikleri Hız Kesmiyor

Şubat Ayında Kültür Sanat Etkinlikleri Hız Kesmiyor

Ataşehir Belediyesi’nin şubat ayı için yetişkinler ve çocuklara yönelik hazırladığı kültür sanat etkinlikleri başladı. Micatone, Sadık Gürbüz ve Erdal Güney konserleri Şubat’ta.

Farklı müzik türlerini seslendiren koro ve toplulukların vereceği konserlerle birlikte; Micatone,  Sadık Gürbüz ve Erdal Güney konserleri Şubat ayında Ataşehirlileri bekliyor.

Ataşehir Belediyesi MSKM Halk Müziği Korosu 10 Şubat Cumartesi günü saat 20.00’da, opera sanatçısı Sedat Sarıgül şefliğinde halk ezgileriyle dolu bir gece yaşatacak.

14 Şubat Sevgililer Günü’nde Mustafa Saffet Kültür Merkezi’nde (MSKM) saat 20.30’da başlayacak konserde; vokalde Lisa Bassenge, gitarda Boris Meinhold, klavyede Sebastian Hagen Demmin, basta Paul Kleber ve davulda Jan Burkamp’dan oluşan Micatone sahne alacak. Müzik hayatına 2000 yılında Berlin’in ünlü kulüplerinden Kurvenstar’da sahne alarak başlayan, elektronik altyapılar üstüne ekledikleri caz melodileri ve güçlü vokalleri ile öne çıkan grup, tutku dolu canlı performanslarıyla da Avrupa’nın birçok kentinde konser veren Micatone, en önemli nu-jazz gruplarından biri haline geldi.

ŞUBAT AYI KÜLTÜR SANAT ETKİNLİK PROGRAMI, TIKLAYINIZ

21 Şubat Çarşamba akşamı saat 20.30’da başlayacak konserlerde usta sanatçı Sadık Gürbüz, “Umut ve Yaşam Türküleri, Turna Elinden, Sevdadır” gibi sevilen albümlerinden eşsiz türküleriyle Ataşehirlilerle olacak. Aynı gün, yaptığı film – dizi müzikleri ve besteleriyle bilinen Erdal Güney, Forantası ile MSKM’de müzikseverlerle buluşacak.

Koro ve toplulukların vereceği konserlerde ise; Semra Türel – Rengarenk Karma Müzik Topluluğu 02 Şubat Cuma saat 20.30’da Cemal Süreya Etkinlik Merkezi’nde (CSEM) Ataşehirlileri bekliyor.

Oya Aksoy ile Türk Sanat Müziği Topluluğu, 09 Şubat Cuma akşamı 20.30’da MSKM’de, Nusret Yılmaz ile Ataşehir Türk Müziği Topluluğu da 13 Şubat Salı 20.30’da CSEM’de sahne alacak.

Ersin Baykal ile Türk Halk Müziği Korosu 22 Şubat Perşembe akşamı 20.30’da MSKM’de, Fami Musiki ve Sanat Derneği ile TSM Korosu 23 Şubat Cuma 20.00’da yine MSKM’de Ataşehirlilerle buluşacak.

YETİŞKİNLER VE ÇOCUKLAR İÇİN HER DAİM TİYATRO

Tiyatro Sevi tarafından sahnelenecek, komedi oyunlarının yazarı Ray Cooney’in ustalık eseri olan Kaç Baba Kaç isimli oyun yeni yorumuyla 08 Şubat Perşembe günü, Yalçın Özden Tiyatrosu tarafından Aşk’ı Seçtik isimli oyun ise 28 Şubat Çarşamba günü saat 20.30’da MSKM’de sanatseverlerle buluşacak.

Çocuk tiyatroları kapsamında ise Tiyatro Minerva tarafından “Kayıp Sayfa”, Tiyatro Kupala tarafından “Mutlu Şarlo”, Fabrika Sanat tarafından “Tatlı Rüyalar”, Tiyatro Düş’üm tarafından “Kralın Ülkesi”, İstanbul Moda Çocuk Tiyatrosu tarafından “Süper Kahramanlar Karlar Ülkesinde” ve Tiyatro Pan tarafından “Üreten Köy Müzikali” Şubat ayında çocuklarla buluşacak.

Hafta sonlarını daha keyifli hale getiren pazar sohbetleri bölümünde; 18 Şubat Pazar günü saat 15.00’da Neşet Ertaş Kültürevi’nde Yazar Mario Levi ile “İstanbul” üzerine gerçekleştirecek ve moderatörlüğünü Elif Tanrıyar’ın yapacağı söyleşi tüm Ataşehirlileri bekliyor.

25 Şubat Pazar günü saat 15.00’da Ferhatpaşa Gençlik Merkezi’nde; Can Sungur, Ömercan Güldal, Cevdet Canver, Can Türkdoğan’dan oluşan Geekyapar Ekibi; sinema, kültür-sanat ve bunları akıllıca tüketmek konusundaki ürettikleri Youtube içeriklerini tartışmak için dinleyicilerle bir araya gelecek.

Şubat ayı anma programında ise; yaşam mücadelesi ile bu ülkenin aydınlık geleceğine değer katan usta yazar, şair ve gazeteci Sabahattin Ali’yi konu alan, “Sabah Yıldızı Sabahattin Ali” isimli belgesel 24 Şubat Cumartesi günü saat 19.00’da MSKM’de Ataşehirlilerle buluşacak.

DÜŞTEPE ETKİNLİKLERİ SÜRÜYOR

Düştepe Oyun Müzesi etkinlikleri kapsamında düzenlenecek yetişkinlere yönelik gösterilerde; hayatından kesitlerin yer aldığı hikâyeleri esprili bir dille seyirciyle paylaşan oyuncu Okan Çabalar tek kişilik gösterisi ile 09 Şubat Cuma günü saat 20.30’da Düştepe Oyun Müzesi sahnesinde olacak.

Düştepe’ye gelecek çocuklar ise, 10 Şubat Cumartesi saat 13.00’da Özgür Abi ile bir zaman tünelinden geçerek, tarihimizin ve kültürümüzün gerçek kahramanları ile tanışmak üzere yola çıkacaklar. Çocuk tiyatrolarında 17 Şubat Cumartesi saat 16.00’da “Bir Bavul Masal”, 24 Şubat Cumartesi saat 13.00 ve 14.00’daki iki seansta ise “Kardan Adam” isimli oyunlar sahnelenecek.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ