logo

‘TALEP TOPLAYIP VATANDAŞLA PLAN İLK KEZ YAPILIYOR’

‘TALEP TOPLAYIP VATANDAŞLA PLAN İLK KEZ YAPILIYOR’

Planı halkla yapacağı sözünü veren Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, açtığı Yenisahra ve Barbaros imar bilgi ofisinde vatandaşları bilgilendirip planla ilgili taleplerini topluyor.

Recep Kenan/itvhaber.com

Plancılık hayatında talep toplayarak imar planı çalışması görmediğini, Ataşehir Belediyesi’nin yaptığı bu “vatandaşla birlikte plan yapma” çalışmasının bir ilk olduğunu işaret eden şehir plancısı Mehmet Keser, ofise gelen ve kendilerinden bilgi isteyen vatandaşların ofiste verilen hizmetten memnun olarak ayrıldığını kaydetti.

PLANLA İLGİLİ GENEL BİR BİLGİ VERİLİYOR

Vatandaşı bilgilendirmek üzere “İmar Ofisi”nde görevli bulunan şehir plancısı Mehmet Keser, ofise gelen vatandaşlara, planla ilgili genel bir bilgi verdiklerini kaydederek; “Vatandaşın imar planında arsasının yeri, durumu nedir, ne yapabilirler? Hakları nedir? Donatı alanında kalanlar ne şekilde haklarını kazanabilirler? Vatandaşlara bu konularda bilgiler veriyoruz. Konut alanında kalanlara; emsalleri nedir, birleştikleri zaman ne olur? Onun bilgilerini veriyoruz” dedi.

BİRLEŞME VE SEÇENEKLERİ KONUSUNDA BİLGİ VERİYORUZ

Ofisin asıl amacının birleşmek isteyen vatandaşların bu taleplerinin plana yansıtılması konusunda çalışmaları yürütmek olduğunun altını çizen Mehmet Keser, birleşmek istenen alanın ölçümünü de yaptıklarını kaydederek, yapılan çalışmaları; “Birleşme ve seçenekleri konusunda vatandaşlara bilgi veriyoruz. 1/5000’lik planda ne kadar emsal alacağı, toplamda ne kadar inşaat alanı hakkı olduğunun bilgisini veriyoruz. Vatandaşa diyoruz ki: senin arsan şu kadar metrekare, emsale göre inşaat metrekare hakkın şu kadar, birleşirsen hakkın şu oluyor, o metrekareden -senin hakların bunlardır- diyoruz” şeklinde açıkladı.

FİRMALARDAN DA BİRLEŞME TALEPLERİ GELİYOR

Vatandaşlar dışında firmalardan da birleşme talepleri geldiğini belirten Mehmet Keser, gelen bu talepleri değerlendirdiklerini kaydederek; “Birleşmek isteyen parseli haritaya işaretliyoruz. Bu bölgede genel olarak birleşme talebini tespit edersek 1/1000’lik planda değerlendirilmek üzere haritaya işaretliyoruz. Daha sonra birleşme taleplerini yazılı olarak alacağız. Biz 1/1000’lik planı çizerken bu alanı büyük bir ada olarak çizeceğiz” dedi.

KENDİ BİNASINDA KALMA ISRARI OLUYOR

Ruhsatlı, iskanlı binası yolda kalmış vatandaşların da olduğu Yenisahra ve Yakın Çevresi 1/5000 ölçekli Revize Nazım İmar Planı’na vatandaşların tepkisi olduğunu ifade eden ofis görevlisi Köse, planda sorunun imar transferi ile çözüldüğü düşünülse de vatandaşın kendi alanında, kendi binasında kalma ısrarı olduğunu kaydetti.

ATAŞEHİR BELEDİYESİ “İMAR OFİSİ” AÇTI

Yenisahra ve Yakın Çevresi 1/5000 Ölçekli Revize Nazım İmar Planı kapsamında yapılacak olan Yenisahra ve Yakın Çevresi 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı çalışmaları hazırlığının başladığını kaydeden Barbaros Mahallesi Muhtarı Ercan Ersin, planın halkla birlikte hazırlanacağını söyleyen Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi tarafından “İmar Ofisi” açıldığını kaydettiği açıklamasında; “Mahallemizde 1/100 ölçekli Uygulamam İmar Planı çalışması hazırlıklarının yürütüleceği imar bilgi ofisi açıldı. Sayın Belediye Başkanımız Battal İlgezdi; -İmar planını ben halkın içinde yapacağım- dedi. Bu kapsamda plan çalışmaları yapmak üzere imar bilgi ofisi açtı” ifadelerine yer verdi.

PLAN ÇALIŞMASINI VATANDAŞLARDAN GELEN TALEPLER BELİRLEYECEK

“Ocak ayının 31’ine kadar ofiste vatandaşlarımız bekliyorlar” diye konuşan Barbaros Mahalle Muhtarı Ercan Ersin, mahalle sakinlerinin “İmar Ofisi”ne gelerek plan hakkında bilgi almaları gerektiğini kaydedip; “Adasında birleşmek isteyen vatandaşlar – biz burada birleşmek istiyoruz- talepleri oluyor. Vatandaşların bu talepleri dikkate alınıyor. Bu taleplere göre ve halkın isteğine göre 1/1000’lik planı yapmaya çalışıyorlar. Ataşehir Belediyesi’nin plan çalışması 31 Ocak’a kadar vatandaşlardan gelen taleplere göre belirlenecek. Sanırım 4 ayda da çalışmayı bitirecek” şekelinde konuştu.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ