logo

TBMM Yeni Yasama Yılı Başladı

TBMM Yeni Yasama Yılı Başladı

tbmm acilisCemil Çiçek başkanlığında toplanan TBMM, 24. Dönem 5. Yasama yılı 12. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı törenle açıldı. Erdoğan TBMM Genel Kurulu’nda

Recep Kenan/itvahaber.com

TBMM 24.Dönem 5. Yasama Yılı nedeniyle ilk tören Atatürk Anıtı’nda saat 14.00’te düzenlendi.

24.Dönem 5. Yasama Yılı il birleşimini açan TBMM Başkanı Cemil Çiçek, birleşimi açış konuşmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı TBMM Genel Kurul’a takdim ederek kürsüye davet etti.

Cumhurbaşkanı olarak ilk kez TBMM Genel Kurulu’na katılan Recep Tayyip Erdoğan Erdoğan cumhurbaşkanı olarak yasama yılı açış konuşmasını gerçekleştirdi.

“Milletin Kararı Her Kararın Üzerinde”

TBMM Genel Kurulu’na yasama dönemi açılışında Türkiye Cumhuriyeti’nin doğrudan halkın oyları ile seçilmiş cumhurbaşkanı olarak hitap etmenin heyecanını yaşadığını söyleyerek konuşmasına başlayan Recep Tayyip Erdoğan, konuşmasında sandığın çözüm yeri olduğunu vurguladı.

“Milletin kararı her kararın üzerindedir” diye konuşan Erdoğan, sandığın çözüm yeri olduğunu vurgulayarak; Millete ve ülkeye ait her meselenin çözüm yerinin TBMM olduğuna ve çözüm aracının da siyaset olduğuna işaret etti.

Tezkere ilgili konuşan Erdoğan, bölgede yeni ve büyük krizler yaşandığının altını çizerek; “TBMM’nin gündemine gelmesi beklenen tezkerelerin de bu anlayış doğrultusunda değerlendirileceğine inanıyorum” dedi

Gündemde Tezkere Var

Yeni yasama dönemine Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açılış konuşması ile başlayan TBMM yarın Irak-Suriye tezkerelerini görüştükten sonra Kurban Bayramı nedeni ile çalışmalarına ara verecek. 14 Ekim Salı gününe kadar çalışmalarına ara vermesi beklenen TBMM Genel Kurulu bu günden sonra yeni dönem çalışmalarına devam edecek.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ