logo

Tiyatro’nun Kalbi Bir Kez Daha Ataşehir’de Atıyor

Tiyatro’nun Kalbi Bir Kez Daha Ataşehir’de Atıyor

Ataşehir Belediyesi tarafından düzenlenen onur konuğu sanat yaşamının 55’inci yılında Zihni Göktay’ın olduğu 9.Ataşehir Tiyatro Festivali MSKM’deki gala ile başladı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Mustafa Saffet Kültür Merkezi’nde gerçekleşen gala ile perdelerini açan Ataşehir belediyesi 9.Ataşehir Tiyatro Festivali onur konuğu 55 sanat  yılını yaşayan ve 28 yıl aralıksız aynı oyun ve aynı rolle sahne alan Zihni Göktay oldu.

PERDELERİ AÇIYOR VE SAHNE DEMENİN MUTLULUĞUNU YAŞIYORUZ

9.Ataşehir Tiyatro Festivali MSKM’deki galasında 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle tüm şehitlere rahmet dileyerek konuşmasına başlayan Ataşehir Belediyesi Belediye Başkan Vekili İlhami Yılmaz, Türk tiyatrosunun öncüsü olduğunu vurguladığı Haldun Taner’i de saygıyla anarak, “Fotoğraf Sanatçısı İsa Çelik’in sergisini birlikte açtık. Kendisine sanat hayatında başarılar diliyorum. Tiyatro Festivalimizi bu yıl da tiyatronun emektarı, duayeni çok değerli sanatçımız Zihni Göktay’a ithaf ediyoruz. Tiyatro’nun kalbi bir kez daha Ataşehir ilçemizde atıyor. Biz de Ataşehir Belediyesi olarak gururunu, onurunu yaşıyoruz. Bir kez daha perdeleri açıyor ve SAHNE demenin mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

55 YILDA 28 YIL ARALIKSIZ AYNI OYUN AYNI ROL

Yaşamının 55 yılını tiyatroya adayan, “Lüküs Hayat” adlı aynı oyunda ve aynı rolde 28 yıl aralıksız sahne alan usta tiyatro sanatçısı 55. Sanat yılını kutlayan Zihni Göktay’ın tiyatro 55 yıllık tiyatro yaşamının ve bir günlük sahne çalışmalarının anlatıldığı Ataşehir Belediyesi tarafında hazırlanan video gösterimi sonrası Ataşehir Belediyesi Kültür Müdürlüğü ekiplerine teşekkür etti. Sahne ekibi ile 28 yıl aralıksız sahnelediği “Lüküs Hayat “ müzikalinin şarkısını dans ederek seslendiren tiyatronun duayeni Zihni Göktay, performansı ile salondan yoğun alkış aldı.

9.Ataşehir Tiyatro Festivali  Mustafa Saffet Kültür Merkezi (MSKM)’ndeki galasına Ataşehir Belediye Başkan Vekili İlhami Yılmaz ve Ataşehir Belediye Meclisi 1.Başkanvekili Sadi Özata ile birlikte; Başkan yardımcıları Hüseyin Hışman, Kalender Özdemir ve  Zihni Göktay, Metin Akpınar, Rasim Öztekin ve Metin Uca’nın da aralarında olduğu tiyatro dünyasının önemli isimleri, belediye birim müdürleri ile davetliler katıldı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ