logo

TOPKAPI-HABİPLER TRAMVAY HATTI METRO OLUYOR

TOPKAPI-HABİPLER TRAMVAY HATTI METRO OLUYOR

Başkan Kadir Topbaş, İBB Meclisi kararıyla Topkapı-Habipler Tramvay Hattı’nın Vezneciler-Sultangazi arasında metro hattına dönüştürüleceğini duyurdu.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, 2004 yılı öncesinde inşaatına başlanan Topkapı-Habipler Tramvay Hattı’nın Vezneciler-Sultangazi arasında metro hattına dönüştürüleceğini açıkladı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nin aldığı kararla bu hat planlara işlenmiş oldu.Fatih, Eyüp, Gaziosmanpaşa ve Sultangazi ilçelerini yeraltından birleştirecek proje, 2019 sonrasında hizmete girecek.

15 istasyondan oluşacak 12,3 kilometrelik hatla Vezneciler-Sultangazi arası sadece 19 dakika sürecek.İstasyonlar: Vezneciler – Saraçhane – Fatih Camii – Edirnekapı – Ayvansaray – Eyüp Sultan – Rami Kışlası – Gaziosmanpaşa – Şemsipaşa – Küçükköy – Yenimahalle – Esentepe – Sultangazi – Cebeci – Mescid-i SelamVezneciler-Sultangazi Metrosu, Hacıosman-Yenikapı Metrosu’na Vezneciler istasyonunda bağlanacak ve bu sayede Marmaray’a da entegre olacak.

Proje ayrıca tünel kazıları yüzde 75 tamamlanan Kabataş-Mecidiyeköy-Mahmutbey Metro hattına Yenimahalle İstasyonu’nda, planlanan Kazlıçeşme-Söğütlüçeşme Metrosu’na Gaziosmanpaşa İstasyonu’nda ve yine planlanan İncirli-Söğütlüçeşme Metro Hattı’na Edirnekapı İstasyonu’nda entegre olacak.Avrupa Yakası’nın doğu-batı aksındaki ilçeleri yeraltından birbirine bağlayacak olan Vezneciler-Sultançiftliği Metro Hattı, Edirnekapı’da Metrobüs’e entegre olarak E-5 aksı üzerinden Avrupa ve Anadolu yakasına hızlı ve güvenli erişim imkanı sağlayacak ve şehir içi karayolu trafiğini rahatlatacak.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ