logo

TRANSİST 2016 FUARI ZİYARETÇİLERİNİ BEKLİYOR

TRANSİST 2016 FUARI ZİYARETÇİLERİNİ BEKLİYOR

İstanbul Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde 9. Kez düzenlenen TRANSİST 2016 Uluslararası İstanbul Ulaşım Kongresi ve Fuarı İBB Başkanı Kadir Topbaş’ın katıldığı törenle ziyarete açıldı.

TRANSİST 2016 Uluslararası İstanbul Ulaşım Kongresi ve Fuarı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde 9. kez kapılarını ziyaretçilerine açtı. Fuarın açılışını yapan Başkan Kadir Topbaş, stantları gezdi ve İETT’nin yenilenen nostaljik otobüslerini tanıttı.

İstanbul Kongre Merkezi’ndeki açılışa İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Gaziantep Belediye Başkanı Fatma Şahin ve milletvekilleri ile ulaşım endüstrisindeki tüm firmalar, belediyeler ve belediyeye bağlı iştirakler, altyapı ve planlama firmaları, kamu kuruluşlarının ve üniversitelerin temsilcileri katıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde 9. kez kapılarını açan TRANSİST 2016 Uluslararası İstanbul Ulaşım Kongresi ve Fuarı’nın açılışını İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş yaptı. Açılışın ardından beraberindekilerle stantları gezen Başkan Kadir Topbaş, İETT’nin yenilenen nostaljik otobüslerini tanıttı.

TRANSİST 2016, “Toplu Ulaşımın Geleceği 4T” teması ile Traffic (Trafik), Timing (Zamanlama),  Transform (Dönüşüm), Technology (Teknoloji) odak konularında hazırlanarak ulaşım sektöründeki yeni ürün ve teknolojilerin sunulacağı önemli bir platform olma niteliğinde. Güncel konu başlıkları ile ziyaretçiler, yerel yönetimler ve sektör temsilcileri arasında sürdürülebilir bilgi alışverişinin sağlanması hedefleniyor.

Kongrede; ‘Trafik Yönetimi ve Şehiriçi Ulaşımda Verimlilik’, ‘Mega Kentlerde Ulaşımda Zaman Yönetimi ve Veri Odaklı İnovasyon’, ‘Akıllı Teknolojiler Ulaşım Tercihlerini Nasıl Değiştirecek?’ ve ‘Sürdürülebilir Şehirler için Ulaşımda Dönüşüm’ başlıkları altında 4 panel düzenleniyor. Toplu ulaşım sektörünün sorunlarına farklı bakış açıları getirmeyi hedefleyen kongre 2 gün sürecek.

On bin metrekare alanda yüzden fazla firmanın stant kuracağı fuar ise 3 gün sürecek. Geçen yıl 23 farklı ülkeden 5000’den fazla kişinin katıldığı Transist İstanbul Ulaşım Kongresi ve Fuarı’na bu yıl ilginin daha da yüksek olması bekleniyor.

Kongreyi takip etmek isteyen yerli ve yabancı konuklar için başta İngilizce ve Arapça olmak üzere farklı dillerde, cep telefonları üzerinden online olarak simultane çeviri hizmeti verilecek. Kullanıcılar uygulamaya bilgisayar, tablet veya cep telefonu üzerinden “http://link.ibb.gov.tr/simultane” linkine tıklayarak erişebiliyor.

Transist 2016 kapsamında toplu ulaşım hizmetlerindeki çalışmaları tanıtmak ve teşvik etmek amacıyla düzenlenen Fotoğraf, Kısa Film ve Proje yarışmalarında dereceye girenler ödüllerini alacak. Toplu Ulaşımı Teşvik ve Transist Özel Ödülleri de ödül töreninde sahipleriyle buluşacak.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ