logo

TSK ve ÖSO Barşah – Burseya Dağı’nı ele geçirdi

TSK ve ÖSO Barşah – Burseya Dağı’nı ele geçirdi

Türk Silahlı Kuvvetleri ve desteklediği Özgür Suriye Ordusu tarafından, stratejik öneme sahip Barşah (Burseya) Dağı ele geçirildi. Etkisiz hale getirilen terörist sayısı 557 oldu.

Recep Kenan/itvhaber.com

Türk Silahlı Kuvvetleri ve desteklediği Özgür Suriye Ordusu tarafından, 28 Ocak 2018 tarihinde saat 14.30 sularında Barşah (Burseya) Dağı ele geçirildi.

TSK tarafından yapılan açıklamada,” Zeytin Dalı Harekâtı” kapsamında bölgeden elde edilen bilgilere göre gün içerisinde 73 PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütü mensubunun etkisiz hale getirildiği, başlangıcından itibaren etkisiz hale getirilen terörist sayısının 557 olduğu kaydedildi.

ETKİSİZ HALE GETİRİLEN TERÖRİST SAYISI BU GÜN 73, TOPLAMDA 557

“Hava harekâtı, taarruz helikopterleri, silahlı insansız hava araçları ve kara ateş destek vasıtaları ile desteklenen Zeytin Dalı Harekâtı, planlandığı şekilde başarıyla devam etmektedir” ifadelerinin yer aldığı Türk Silahlı Kuvvetleri Resmi Web Sitesinde, konuyla ilgili şu açıklamalara yer verildi:

Hava Kuvvetleri tarafından gün içerisinde gerçekleştirilen hava harekâtı ile PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütlerine ait sığınak, barınak, mühimmat deposu ve silah mevzii olarak kullanılan toplam 20 hedef imha edilmiştir. Harekâta katılan 13 uçak emniyetle üslerine dönmüşlerdir.

Harekât kapsamında, 28 Ocak 2018 tarihinde PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütü unsurları ile girilen çatışmalarda Türk Silahlı Kuvvetlerinden hayati tehlikesi olmayacak şekilde iki kahraman silah arkadaşımız yaralanmıştır.

Türk Silahlı Kuvvetlerince desteklenen bir Özgür Suriye Ordusu mensubu şehit olmuş, hayati tehlikesi olmayacak şekilde dört Özgür Suriye Ordusu mensubu yaralanmıştır.

“Zeytin Dalı Harekâtı” kapsamında bölgeden elde edilen bilgilere göre gün içerisinde 73 PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilmiştir. Harekâtın başlangıcından itibaren etkisiz hale getirilen terörist sayısı 557 olmuştur.

TSK ve ÖSO tarafından Burseya Dağı ele geçirildi

 Öte yandan TSK tarafından yapılan ikinci açıklamada şu ifadeler yer aldı; ““Zeytin Dalı Harekâtı” kapsamında, Türk Silahlı Kuvvetleri ve desteklediği Özgür Suriye Ordusu tarafından, 28 Ocak 2018 tarihinde saat 14.30 sularında Barşah (Burseya) Dağı ele geçirilmiştir.

Terör örgütlerinin Barşah Dağı’nda inşa ettiği beton koruganlar, irtibat hendekleri, tüneller ve atış mazgallarına da sahip kulelerle; bölgeyi bir direnek noktası şeklinde hazırladıkları görülmüştür.

Türk Silahlı Kuvvetleri ve Özgür Suriye Ordusu tarafından bölgenin teröristlerden temizlenmesi faaliyetlerine devam edilmektedir.”

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ