logo

Tuncay Özkan ‘Ben Umudun Adıyım’

Tuncay Özkan ‘Ben Umudun Adıyım’

add_atasehir_tuncay_ozkanAtatürkçü Düşünce Derneği Ataşehir Şubesi CHP  Parti Meclisi Üyesi Tuncay Özkan’ın da katıldığı dayanışma kahvaltısı düzenledi. Tuncay Özkan Ataşehir’de.

Recep Kenan/itvhaber.com

Ergenekon davası sanıklarından Gazeteci ve CHP Parti Meclisi Üyesi Tuncay Özkan’ın da katıldığı toplantıya ADD üyesi Ataşehirliler yoğun ilgi gösterdi.

Mustafa Kemal’e ve onun emaneti cumhuriyete sahip çıktıklarını söyleyen Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Ataşehir Şubesi Başkanı Ulaş Kılıç, Atatürk’e ve düşüncelerine sahip çıkmaya devam edeceklerini belirtti.

Aileden CHP’li olduklarının ve kendisini baba evine dönmüş olarak gördüğünü söyleyen Tuncay Özkan Atatürk’ün sadece ADD’ye ait olmadığını,diğer düşünce sahiplerinin arasında da Atatürk’ü benimseyenlerin olduğunu söyledi.

CHP’nin seçim stratejisi üzerine de düşüncesini açıklayan Özkan, işsizlik hedeflerinin; “0 işsizlik” olarak belirlenmesi, 350 atanamayan öğretmenin atanmaları, eğitimde 4+4+4 sistemine son verilmesi, Akıllı tahta değil Akıllı öğretmen uygulamasına geçilmesi ve gıda zehirlenmelerini önlemek için etkili gıda denetimi argümanlarının kullanılmasının sonuçlarda etkili olacağını söyledi.

Önümüzdeki günlerde gerçekleşecek genel seçimlerin çok önemli olduğu vurgusunu yapan Tuncay Özkan seçim dönemi sonuna kadar da olsa küskünlüklerin ortadan kaldırılması ya da seçim sonrasına ertelenmesini istedi.

Cumhuriyet mitinglerine de değinen Tuncay Özkan, o gün yapılan Cumhuriyet mitinglerinin düalizmi engellediğini, halen olasılık sürse de başkanlık sistemini geciktirdiğini söyledi.

Tuncay Özkan “Ergenekon, Akdeniz’in Kayıp Bademciklerinin Çöpte Aranması Davasıdır”

Anlattıkları cezaevi anıları ile duygulu anların yaşandığı toplantıda Akdeniz adlı gizli tanık’ın mahkemede tanıklığından notları aktaran Tuncay Özkan Ergenekon davasının Gizli Tanık çöpte Akdeniz’in organlarının, “kayıp bademciklerinin” çöpte aranması davasıdır.

Örgüt üyeliğinden tutuklandığı dava sırasında örgüt yöneticiliğine terfi ettirildiği günlerde cezaevinde zaman zaman umutsuzluğa kapıldığını ancak buna hakkının olmadığını belirten Tuncay Özkan, “Bize umutsuzluğu öğretmişler. Bizim umutsuz olmaya hakkımız yok. Bir ordunun en büyük silahı umuttur. Umudu olan ordu silahı olmasa da, kendini silah haline getirir yine kazanır. Umut her zaman var. Zor zamanların en büyük direnişi gülmektir” dedi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ