logo

Turan Çelebi, ‘ATAFOLK’lu Olmaktan Mutlu, Gururluyuz

Turan Çelebi, ‘ATAFOLK’lu Olmaktan Mutlu, Gururluyuz

Koordinatör Turan Çelebi, yeni dönem kursları başlayan Ataşehir Öğretmenleri Folklor Topluluğunun çalışmalarına değerlendirip, “ATAFOLK”lu olmaktan gurur duyduğunu söyledi.

Recep Kenan/itvhaber.com

ATAFOLK’un çalışmalarında mümkün olduğu kadar otantik yapıya bağlı kaldıklarını kaydeden Ataşehir Öğretmenleri Folklor Topluluğu (ATAFOLK) Koordinatörü Turan Çelebi, otantizme bağlı kaldıklarını işaret ederek, “Her kültürel faaliyette olduğu gibi folklor da çağın şartlarına göre değişkenlik sağlayabilir. Ancak, amaçlar hiçbir zaman değişmez. O oyunun amacı, hikayesi asla değişmez. Biz, otantizmin korunmasından, değişmemesinden, kendiliğinden olan değişimden yanayız. Kültür statik değildir. Dinamiktir, aktif, heyecanlıdır” dedi.

11.YIL SONU GÖSTERİMİZ 10 MAYIS 2018’DE

10.yılını yaşadıkları ATAFOLK ile önemli sorumluluklar yüklendiklerini kaydeden Ataşehir Öğretmenleri Folklor Topluluğu (ATAFOLK) Koordinatörü Turan Çelebi, Edirne’den Kars’a her bölgeden oyunları oynayarak Türkiye gezintisi yaptıklarını kaydederek, “Bu çalışmalarımızda başarılı olduğumuzu düşünüyorum. Bu sene 11.yılımızı yaşıyoruz. Yine, her bölgeden oyunlar seçerek çalışma yaptık. 10 Mayıs 2018’de yıl sonu gösterimiz olacak. ATAFOLK öğretmenlerden kurulu bir topluluk” ifadelerinde bulundu.

200 KURSİYERLE BAŞLIYORUZ, 150’YE KADAR DÜŞEBİLİYOR

ATAFOLK’u Ataşehir öğretmenleri tarafından kurulduğunun altını çizen Turan Çelebi, 200 kursiyerle başladıkları sezon çalışmalarını 150 kişi ile tamamladıklarını ifade ederek, “Çok fazla baskı gelince öğretmen referansıyla öğretmen olmayanları da çalışmalarımıza aldık. Yaklaşık 200 civarında başvuru ile çalışmalarımız başlıyor. Yıl içerisinde bu sayı 150’ye kadar düşebiliyor” dedi.

“ATAFOLK”LU OLMAKTAN ONUR, GURUR DUYUYORUZ

“ATAFOLK”lu olmaktan onur, gurur duyduklarını vurgulayan Turan Çelebi, sözlerini, “Biz ‘ATAFOLK’lu olmaktan mutluyuz. Ama her şeyden önemlisi bu… Türk kültürünün artısı olmak bize gurur ve onur veriyor” şeklinde tamamladı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ