logo

Turgay Kılıç ‘Çocuklar İçin Gelen Çocuklara Gidecek’

Turgay Kılıç ‘Çocuklar İçin Gelen Çocuklara Gidecek’

Ataşehir’den başlattıkları eğitim desteğinin kurumsallaştığı Ataşehir Eğitim Derneği (ATAEĞİTİMDER), eğitime destek için kaynak oluşturmak üzere dayanışma yemeği düzenledi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Yaptıkları çalışmalar hakkında itvhaber.com adına Recep Kenan’ın da bulunduğu basın mensuplarına bilgi veren Ataşehir Eğitim Derneği (ATAEĞİTİMDER) Yönetim Kurulu Başkanı Turgay Kılıç, yaptığı açıklamada “Bu derneğe çocuklar için gelen yardım çocuklara gidecek” dedi.

Turgay Kılıç öncülünde bir grup eğitim gönüllüsünün, kişisel maddi imkanları ve ortak çalışmalarıyla Ataşehir’den başlattıkları eğitime destek hareketini kurumsallaşarak sürdürdükleri Ataşehir Eğitim Derneği (ATAEĞİTİMDER), eğitime destek için kaynak oluşturmak üzere dayanışma yemeği düzenlendi.

Ataşehir Eğitim Derneği (ATAEĞİTİMDER) Yönetim Kurulu tarafından eğitimi desteklemek üzere; gönüllülerin tanışma, güç, birlik ve dayanışmalarını sağlamak amacıyla düzenlenen yemeğin geliri Ataşehir Eğitim Derneği (ATAEĞİTİMDER)’nin eğitimi destek çalışmalarında kaynak oluşturmayı amaçlıyor.

YAPILAN KÜTÜPHANELER OKULLARIN EN GÜZEL YERİ OLUYOR

Derneğimize çocuklar için gelen, çocuklara gidecek” diyen Ataşehir Eğitim Derneği (ATAEĞİTİMDER) Yönetim Kurulu Başkanı Turgay Kılıç, yaptıkları kütüphanelerin okulların en güzel yerleri olduğunu, amaçları dışında kullanımı durumunda mutsuz olacaklarını söyleyerek; “Yaptığımız kütüphaneler okullara yakışan kütüphane oluyor. Kanuni Sultan Süleyman ve Orhan Veli’deki çalışmalarımız görülebilir” diye konuştu.

ÇOCUKLARIMIZIN İLGİSİNİ ÇEKEBİLECEK, OKUMAYA TEŞVİK EDECEK KÜTÜPHANELER YAPIYORUZ

Kütüphanelerini fiziki tasarımını planlayıp düzenleyen Mimar Hülya Güneş, çalışma prensibi ile ilgili, “Çocuklarımızın ilgisini çekebilecek, onları okumaya teşvik edecek kütüphaneler yapmaya çalışıyoruz. Kütüphaneleri çocuklar için çekici hale getirmeye çalışıyoruz” dedi.

ÜYELERİMİZİN TAMAMINI KURUCU OLARAK GÖRÜYORUZ

Platform olarak 3 yıldır Ataşehir  ile birlikte Türkiye’nin çeşitli bölgelerine eğitim destek çalışmalarına devam ettiklerini,  Batman’ın Kozluk ilçesi, Ardahan’da Köprülü Köyü İlköğretim Okulu’nun da aralarında olduğu okullara eğitim desteği verdiklerini kaydeden Turgay Kılıç, çalışmaları kurum bünyesinde yürütmeye karar vererek dernek kurduklarını kaydederek; “Derneğimizi kurduk. Merkezi Ataşehir’de olmak üzere faaliyete başladık. Kurucularımız arasında Aytaç Arbaş, Nihan Baykal, Nurcan Gü, Sevil Kurtoğlu’nun aralarında olduğu arkadaşlarız var. Biz, şu anki üyelerimizin tamamını kurucu üye olarak görüyoruz” dedi.

KÜTÜPHANELERDE KİTAPLAR VE ÖĞRENCİLERİN DERSLERİ İÇİN BİLGİSAYAR

Kütüphaneye bağış yapmak isteyen ancak kitapları taşımayacak durumda olan yaşlı kişilerin bağış yapacağı kitapları bütün arkadaşlarının seve seve gidip bağışçının evinde alarak kütüphanelere götüreceğini ifade eden Turgay Kılıç,  kütüphanelere kitapların yanında öğrencilerin derslerini yapması için üç tane de bilgisayar koyduklarını kaydetti.

ÇALIŞMALARIMIZI ATAŞEHİR HALKININ DESTEĞİYLE ARTIRMAYI İSTİYORUZ

ATAEĞİTİMDER olarak yaptıkları işlerin arasında en önemlisi olan kütüphanelerin veliler ile öğrenciler tarafından sevilmeye başlandığının altını çizen Turgay Kılıç,  kütüphanelerin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Çınarların Gölgesinde projesi ile örtüşütüğünü, devletin uyguladığı kütüphane projesine uygun olduğunu kaydedip, “Bizim Hasanleyli Ortaokulu’nun hem kütüphanesini, hem koridorlarını bitirdikten sonra yaptıklarımızı görünce daha büyük haz aldık. Bu yapılanların sayılarını Ataşehir halkının desteğiyle artırmayı istiyoruz. Eğitim gönüllüsü hayırseverlerin okullarla buluşturduğumuz zaman hedefimize ulaşacağımızı düşünüyorum” dedi.

İLKOKULDAN BAŞLAYARAK ÜNİVERSİTEYE KADAR BURS VERMEYİ HEDEFLİYORUZ

10 Ocak 2018’de tanışma, birlik ve beraberliği sağlamak amacıyla dayanışma gecesi düzenlediklerini kaydeden Ataşehir Eğitim Derneği (ATAEĞİTİMDER) Yönetim Kurulu Başkanı Turgay Kılıç, Recep Kenan aracılığıyla itvhaber.com’a ATAEĞİTİMDER çalışmaları ile ilgili şu açıklamaları yaptı:

“Yönetim Kurulu Üyesi arkadaşlarımızla aldığımız karar doğrultusunda 10 Ocak’ta tanışma, birlik ve beraberliği sağlamak amacıyla dayanışma gecesi düzenlediklerini belirten ATAEĞİTİMDER Yönetim Kurulu Başkanı Turgay Kılıç, dayanışma yemeği geliriyle burs kaynağı oluşturmayı hedeflediklerini kaydederek; “Kütüphane haricinde çocuklarımıza burs kaynağı yaratmaya çalışıyoruz. Öksüz ve yetim çocuklarımızın yarınlarına daha sağlam bakabilmesi için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz.  Şubat ayında başlatacağımız burs programıyla 20 öğrenciye burs eğitim vermeyi hedefliyoruz. Bizim diğer burs verenler ile aramızdaki fark var. Diğer kurumlar üniversite çocuklarına burs veriyor. Biz, öğrencilerimize ilkokul çağından başlayarak üniversiteye kadar burs vermeyi hedefliyoruz. Bizim burs verme süremiz daha uzun olacak. Burs vermek için aradığımız tek şey çocuklarımızın başarılı olması.”

BURSLAR SADECE ANNELERİN ÇEKEBİLECEĞİ HESAPTA OLACAK

“Biz çocuklarımızın notlarını ve ailesinin durumlarını okullarımızdan alıyoruz. Yönetim kurulunda oluşturduğumuz komisyonda değerlendiriyoruz. Bu komisyondaki arkadaşlar evleri gezip, ziyaret ediyor.  Ailelerde annelerin hesaplarına çocukların burslarını yatıracağız. Sadece annelerin çekebileceğini bir hesap olacak.”

HEDEFİMİZ ATAŞEHİR HALKI VE ESNAFINI OKULLARLA BULUŞTURMAK

“Bizim hedefimiz Ataşehir halkı ve esnafını okullarla buluşturmak. Camiye yapılan bağış gibi, okula yapılan bağışında hayırlı bir iş olduğunu anlatmaya çalışıyoruz. Kütüphaneleri de çocukların sevebileceği, severek kitaplarını okuyabilecekleri bir yer haline getirmek istiyoruz. Genç mimarımız Hülya hanımla birlikte okullarımızdaki kütüphan çalışmaları yapıyoruz.”

BURS BEDELİ İLKOKULLAR İÇİN 100 LİRA, OKULLARI İÇİN 150 LİRA

“Burs bedelini İlkokullar için 100 lira, okulları için 150 lira olarak belirledik. 8 ay boyunca devam edilecek. Yönetim kurulumuzda okullarla ilgili 3 başkan yardımcımız var. Onlar çalışmasın yapıp Yönetim Kurulumuza getiriyor.”

KÜTÜPHANE ÇALIŞMALARIMIZA TALEBİMİZ OLMAYAN OKULLARDAN SINIRLAMA DA GELMEDİ

“Yasaklı kitaplar listesi ile kontrol ederek kitapları kütüphaneye koyacağız. Okullardan kütüphane çalışmalarımızda ilgili hiçbir talebimiz olmadı. Bizim çalışmalarımıza da okullardan hiçbir sınırlama gelmedi. Okulların grubuna uygun kitapları kütüphaneye korumaya çalışıyoruz. Bu konuda yayınevlerinden de yardım alıyoruz.”

BU DERNEĞE ÇOCUKLAR İÇİN GELEN ÇOCUKLARA GİDECEK

“Bu kütüphaneler yapılasıya kadar okullarda yatıp kalkıyoruz. Çalışmalarımızla çocuklara dokunuyoruz. Okullara dokunuyoruz. Mutlu oluyoruz. ataegitim.org sitemizde yapılan çalışmalar, burslar ve bağışlar konusunda bilgiler var. Bağışlar hesaplar yerine yaptığımız işleri görerek gelip direk yardım etsinler istiyoruz. Yaptığımız işleri broşürden görenler başka şekilde yapacakları yardımı bizlerin aracılığıyla eğitime yönetiyorlar. Bu derneğe çocuklar için gelen çocuklara gidecek.”

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ