logo

Turgay Kılıç ‘Ulusal Kalkınma Eğitimle Mümkün Olur’

Turgay Kılıç ‘Ulusal Kalkınma Eğitimle Mümkün Olur’

AtaEğitimDer, Okullarda kütüphane ve Atatürk köşeleri yapmak, maddi imkanı yetersiz başarılı kız çocukları öncelikli burs için kaynak sağlamak üzerek destek gecesi düzenliyor.

Recep Kenan/itvhaber.com

Ataşehir Eğitim Derneği, ilk ve orta öğretim okulları öncelikli okullarda kütüphane ve Atatürk köşeleri yapmak, maddi imkanı olmayan çocuklara burs sağlamak amacıyla gece düzenledi.

Ataşehir Eğitim Derneği Dayanışma gecesi.Turgay Kılıç ‘Ulusal Kalkınma Eğitimle Mümkün Olur’ https://www.itvhaber.com/turgay-kilic-ulusal-kalkinma-egitimle-mumkun-olur.html#.WleqSu8jVI4.twitter

Recep Kenan paylaştı: 10 Ocak 2018 Çarşamba

KIZLARIMIZ OKUSUN YARINLARIMIZ GÜÇLÜ OLSUN

10 Ocak 2018 Çarşamba gecesi Ataşehir Kolcuoğlu Restoran’da düzenlenen eğitime destek gecesinde,  elde edilecek gelirle daha çok sayıda kız öğrenciye burs vermeyi hedefileye Ataşehir Eğitim Derneği, aynı zamanda ilk ve orta öğretim okullarında yapılacak kütüphane ve Atatürk köşelerinin yapımında kullanılacak.

İlk ve ortaokul düzeyindeki çocuklar için maddi kaynak yaratarak, eğitim hayatlarının ilk yıllarında destek olmak amacıyla eğitime destek veren gönüllülerin bir araya geldiği gece Ataşehir Eğitim Derneği (AtaEğitimDer) Başkanı Turgay Kılıç tarafından yapılan açılış konuşması ile başladı.

ATAEĞİTİMDER DERNEKLEŞMEDEN ÖNCE BİR ÇOK PROJEYE İMZA ATTI

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlayarak konuşmasına başlayan Ataşehir Eğitim Derneği Başkanı Turgay Kılıç, derneklerinin 2017 Okulu’nda kurulduğunu, çok yeni kurulan bu derneğin önceki yıllara dayalı geçmişi olduğunu kaydederek, “Dernekleşmeden önce Anadolu’da birçok projeye imza atmıştı. Ataşehir Eğitim Derneğimizin ülkenin büyük nüfus oluşturduğu bir şehirde kurulmuş olması kimseyi yanıltmasın. Çünkü bizler, çok uzaklarda bir köyde dağın yamacına kurulmuş, zor şartlarda eğitim vermeye çalışan okullarımızda, öncelikli ve ağırlıklı olarak geleceğin evlatlarını yetiştirecek anneleri, kız çocuklarımıza yardım eli uzatmayı hedefliyoruz” dedi.

OKUYABİLMEK İÇİN ÇIRPINAN KÜÇÜK KARDEŞLERİMİZE DESTEK

Turgay Kılıç, Ataşehir Eğitim Derneği’ni, “Derneğimizin amacı, adından da anlaşılacağı gibi, eğitimde ihtiyaç sahibi bu okullarda okuyabilmek için çırpınan küçük kardeşlerimize gücümüzün yettiği, yüreklerimizin birleştiği insani değerler kaybetmemiş, taşın altına elini koymaktan çekinmeyen, herkese aynı adalet ve eşitlik adına; -biz daha ölmedik- diyen gönüllü yüreklerimizin oluşturduğu bir dernektir” ifadeleri ile tanımladı.

EĞİTİM, YAŞAMLA BAĞ KURMANIN EN ÖNEMLİ YOLUDUR

“Neden eğitim?” sorusunu, “Eğitim, yaşamla bağ kurmanın en önemli yoludur” ifadesiyle yanıtlayan Ataşehir Eğitim Derneği Başkanı Turgay Kılıç, konuşmasında, “Öğrenmek, insanı insan yapmanın en temel ihtiyaçlarından biridir. Yaşadığımız çağın bilgi çağı olması, bilginin insanda son derece büyük fark var oluşturduğunun keşfedilmesi, eğitimin insan hayatındaki değerini mutlak kılmıştır” diye konuştu.

ULUSAL KALKINMA, ANCAK VE ANCAK EĞİTİMLE MÜMKÜN OLUR

ATAEĞİTİMDER Başkanı Turgay Kılıç, mutlu ve kaliteli yaşamanın ekonomik, refah, eşitlik ve adalet, bağımsızlık ve özgürlük, özgüven medeni insan olma hayallerini gerçekleştirme, topluma ilerletme, ulusal kalkınma, ancak ve ancak eğitimle mümkün olacağını kaydetti.

“Ülkemiz koşullarında eğitimde değişiklikten bahsetmek mümkün değildir” ifadesi ile konuşmasını sürdüren,  son teknolojiden faydalanarak eğitim gören bir çocukla, mum ışığında ders çalışarak, kitapla dahi tanışmamış çocukların eğitimlerinin aynı olmasını beklemek imkansızlığını ve haksızlığını vurgulayan ATAEĞİTİMDER Başkanı Turgay Kılıç, konuşmasını, “Tam bu noktada, haksızlıklara dur diyecek insan yüreklerine ihtiyaç vardır. Dernek olarak durduğumuz yer tam da burasıdır. Amacımız bu fırsat eşitsizliğinde arada kalan farkı, gücümüz yettiğince kapatmak; dengelemeye çalışmaktır. Bizler Ataşehir Eğitim Derneği mensupları olarak bu kutsal yola yüreğimizi gücüyle çıktık. Biliyoruz ki sizlerle birlikte çoğaldıkça çığ gibi büyüyecek, küçücük kalplerde yeni heyecanlar yaratıp; gözlerinin ışığında aydınlanacağız. Sizler de bu geceye katılarak tanımadığınız bir çocuğa dokunup, aynı amaca ortak olan güzel değerli yüreklersiniz. Ataşehir Eğitim Derneği Başkanı olarak katılımınız ve desteğiniz den dolayı hepinize sonsuz teşekkür ediyorum” ifadeleri ile tamamladı.

MURAT DEMİR VAAT SANDIM; SONRA BİRLİKTE ÇALIŞTIK

ATAEĞİTİMDER Başkanı Turgay Kılıç ile Okul Aile Birliği vasıtasıyla tanıştığını, okullarında öğrencilere yönelik bir çalışma yapacaklarını söylediklerinde vaatler verip gelmeyenlerden biri olarak gördüğünü ifade eden Kanuni Sultan Süleyman İlkokulu önceki müdürü Murat Demir, ancak daha sonra gelerek yaptıkları çalışmalarla başlamalarıyla önce şaşırdığını, sonra da okullarında muhteşem eser ortaya çıkacağını görünce kendisinin de onlarla birlikte çalışmak zorunda hissettiğini kaydetti.

ORHAN VELİ ORTAOKUL AİLE BİRLİĞİ BAŞKANI DENİZ İNCESU’DAN TEŞEKKÜR

Okul kütüphanesinin düzenlenmesinde emeği geçen dernek başkanı Turgay Kılıç ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür eden Orhan Veli Ortaokul Aile Birliği Başkanı Deniz İncesu konuşmasında eğitime yapılan yardım ve desteklerin önemine işaret etti.

EĞİTİME DESTEK VE KATKI SUNAN EĞİTİM GÖNÜLLÜLERİNE TEŞEKKÜR BELGESİ VE PLAKET

ATAEĞİTİMDER Eğitime Destek Gecesindeki konuşmaların ardından dernekleşme öncesi ve sonrasında emeği geçen dernek üyelerine teşekkür belgesi ile eğitime destek ve katkı sunan eğitim gönüllülerine plaketleri Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Çerkez ve ATAEĞİTİMDER Başkanı Turgay Kılıç’ın da aralarında olduğu katılımcılar tarafından takdim edildi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ