logo

Türkmeneli’nden Ataşehir’e Teşekkür Ziyareti

Türkmeneli’nden Ataşehir’e Teşekkür Ziyareti

turkmenler_atasehir_ziyaret - KopyaIrak Türkmeneli İnsan Hakları Derneği, IŞİD zulmüne maruz kalan Irak Türkmenlerine yaptıkları yardımlar için Ataşehirlilere teşekkür ziyareti. Türkmenlerden Ataşehir’e Teşekkür.

Recep Kenan/itvhaber.com

Sadi Özata’nın başkanlığında toplanan Ataşehir Belediye Meclisi 2015 yılının Ocak ayı 2. Birleşimine konuk olan Irak Türkmeneli İnsan Hakları Derneği Başkanı Savaş Avcı ve yönetim kurulu üyeleri katkılarından dolayı Ataşehirlilere teşekkür ettiler.

Toplantının başında konuklara “hoş geldiniz” diyen Ataşehir Belediye Meclisi 1. Başkan Vekili Sadi Özata; “Ataşehir Belediye Meclisimizi şereflendiren Irak Türkmeneli Dernek Başkanı Savaş Avcı ve yönetim kurulu üyelerine, ayrıca CHP Genel Başkan yardımcıları, Örgütten sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, yerel yönetimlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ve Enes Berberoğlu’na şahsım ve meclisimiz adına hoş geldiniz” sözlerinden sonra konukları kürsüye davet etti.

“Aranızda bulunmaktan mutluluk ve şeref duyuyorum. Özellikle soydaşlarımıza bir kardeşlik katkısının bu mecliste alınan kararla gerçekleştirilmiş olması hepimiz adına büyük bir onurdur” diye konuşan CHP genel Başkan yardımcısı Enes Berberoğlu, “Yeni bir belediye olmanıza rağmen adınızı yaptığınız doğru icraatlarla duyurdunuz” dedi.

Örgütlerden Sorumlu CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl ilk kez katıldığı toplantının başka anlam taşıdığını söylediği konuşmasında; “Türkmen kardeşlerimle birlikte olmak bu anlamı daha da arttırıyor. İnanıyorum ki bu çalışmalarınızla Ataşehir, ülkenin marka kentlerinden birisi olacaktır. Bu duygularla aranızda bulunmaktan büyük bir keyif aldığımı belirtmek isterim” dedi

turkmenler_atasehir_ziyaret -

Siyasi yaşamına belediye meclis üyesi olarak başladığını belirterek başlayan Yerel Yönetimlerden Sorumlu CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba; “Bu sıralarda tekrar oturmak benim için büyük bir onur. Burada görev yapan meclis üyelerimize teşekkür ediyorum. Gittiğimiz her yerde örnek gösterdiğimiz belediyelerden biri Ataşehir Belediyesi. Nerede bir mağdur varsa Ataşehir belediyesi ile birlikte oraya yetişmeye çalışıyoruz. Buda sizlerin sayesinde oluyor” dedi.

“Irak’ta Türkmen varlığı bin seneden bu yana devam ettiğini söyleyen Irak Türkmeneli Dernek Başkanı Savaş Avcı, Osmanlı’nın Musul ve Kerkük’ten çekilmesiyle bölgedeği Türk varlığının dört defa katliamlara maruz kaldığını vurgulayarak; “Hepimizin bildiği gibi IŞİD zulmü ile başlayan yeni yapılandırmada sadece 400 bin Türkmen kendi yer ve yurtlarında mülteci durumuna düşürülmüşlerdir. Bu zulme tüm dünya kulak tıkamıştır. Ataşehir Belediyesi ve diğer CHP’li belediyeler bu Türkmen kardeşlerine yardım elini uzatmış ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ile birlikte 8 milletvekili bölgeye giderek sahip çıkmışlardır. Bu itibarla yönetim kurulu olarak bugün buraya mazlum Türkmen’ler adına sizlere teşekkür etmeyi bir borç bildik. Bu vesile ile sayın başkana Türkmeneli Bayrağı’nı takdim etmek istiyorum” sizleri ile Battal İlgezdi’ye plaket ve Türkmeneli bayrağını takdim etti.

AK Parti Grup Başkan Vekili Mustafa Cevat Arzık ile birlikte Türkmeneli bayrağını alna Battal İlgezdi bu ziyareti nedeniyle de konuklarına teşekkür ettiler.

Emekevler sakinlerinin de ziyaret ettikleri mecliste Küçükbakkalköy’de yapılan yıkımın zamanlamasının yanlış olduğunu ve kışın ortasında vatandaşların mağdur edildiği de dile getirilirken; Valilik ve Kaymakamlığın kararları doğrultusunda yıkım ekiplerince gerçekleştirilen yıkımlarda vatandaşların mağdur olmaması için gerek Kaymakamlık gerekse belediye olarak gerekli tedbirlerin aldığı ifade edildi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ