logo

‘ÜÇ OKUL BİR KONSER’ PROJESİ ATAŞEHİR’DEN BAŞLADI

‘ÜÇ OKUL BİR KONSER’ PROJESİ ATAŞEHİR’DEN BAŞLADI

İstanbul’da genç sanatçıların yetiştirilmesi hedefli eğitim veren güzel sanatlar liselerinden; Aydın Doğan, Aşık Veysel ve İstanbul Avni Akyol güzel sanatlar liselerinin orkestralarının birlikte konserler vereceği “Üç Okul Bir Konser” projesinin ilk ayağı olan konser Aydın Doğan Güzel Sanatlar Lisesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından başlayan konserin açılışında konuşan Ataşehir Aydın Doğan Güzel Sanatlar Lisesi Müdürü Osman Bozali, sanatın hayatın ayrılmaz bir parçası olduğunu vurgulayarak, ‘Üç okul bir konser’ adlı projeyi aynı amaç ve inançla birlikte oldukları, Âşık Veysel ve Avni Akyol Güzel Sanatlar Lisesiyle ortaklaşa hazırladıklarını kaydetti.

Aydın Doğan Güzel Sanatlar Lisesi’nin müzik ve resim alanlarında çağdaş eğitimin tüm olanaklarına sahip bir eğitim kurumu olma yolunda ilerlediğinin altını çizen Osman Bozali, İstanbul’da bulunan 3 güzel sanatlar lisesi öğrencileri ve öğretmenlerinin katkılarıyla etkinlikler, ortak projeler ve çalışmalar yürüttüklerini kaydederek; “Çağdaş eğitimin tüm olanaklarına sahip bir eğitim kurumu olma yolunda ilerleyen okulumuz, yenilikçi yönetimi ve uzmanlaşmış öğretmen kadrosuyla öğrencilerimizi bir yandan üniversiteye hazırlarken bir yandan da çeşitli sosyal etkinliklere katılmalarını ve görev almalarını sağlamaktadır“ dedi.

Konserin hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür eden Aydın Doğan Güzel Sanatlar Lisesi Müdürü Osman Bozali, konsere Aydın Doğan Vakfı’nın katkı verdiğinin de altını çizerek; “İzleyeceğiniz konseri öğretmen ve öğrencilerimiz büyük bir özveri ile hazırladılar. Uzun soluklu bir çalışmanın, emeğin sonuçlarını sizlerin de çok beğeneceğinize ve çocuklarınızla gurur duyacağınıza yürekten inanıyorum. Bu konserin hazırlanmasında emeği geçen şef Pınar Çıtak, Murat Sığırcı, Gürkan Göksel ve Ali Ozan Öcal’a okul müdürlerimiz Özer Oztop ve Recep Tutal’a, Âşık Veysel, Avni Akyol ve Aydın Doğan Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerini yürekten kutluyor ve teşekkür ediyorum. Ayrıca okul aile birliği başkanı ve üyelerine teşekkür ederim. Bu konuda bize katkılarını sunan Aydın Doğan Vakfı’na da şükranlarımı sunuyorum. Konserimize gösterdiğiniz ilgiden dolayı siz değerli izleyicilerimize de teşekkür eder iyi seyirler diliyorum” şeklinde konuştu.

Öğrencileri performansından dolayı, öğretmenleri ve şefleri de başarıya katkılarından dolayı kutlayan Ataşehir İlçe Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican, katkılarından dolayı teşekkür ettiği okul müdürlerine çiçek takdim ederken, konser ile ilgili duygu ve düşüncelerini; “Gerçekten muhteşem bir geceydi. Üç güzide sanat lisemizin birlikte icra ettikleri bir konseri birlikte izledik. Ben performanslarından dolayı gençlerimizi yürekten tebrik ediyorum. Bu gecenin hazırlanmasına emek veren, öğrencilerimize bu performansları kazandıran tüm öğretmen arkadaşlarıma ve şeflerimizi, bu organizasyonu yapan her üç okul müdürü arkadaşlarıma canı gönülden teşekkür ediyorum” ifadeleriyle dile getirdi.

İstanbul’daki üç güzel sanatlar okulu öğrencilerinden oluşan dev orkestra tarafından; Mozart, Edward Grieg, Frank Valli, Nat Simon, Hasan Özcivi, Teyfik Guliyev, Şinasi Çilden’in eserlerini seslendirildi.

Şefler; Pınar Çıtak, Murat Sığırcı, Gürkan Köksal ve Ali Ozan Öcal yönetiminde Aydın Doğan Güzel Sanatlar Lisesi, Aşık Veysel Güzel Sanatlar Lisesi ve İstanbul Avni Akyol Güzel Sanatlar Lisesi öğrenci orkestralarından oluşan ortak orkestra Zübeyde Hanım Hizmetiçi Eğitim Enstitüsü Konferans Salonu’nda gerçekleşen ilk konserde 8 eser seslendirdi. Konserde orkestraya solo olarak vokalde; İrem Demirci ve Berk Özbek eşlik ederken enstrümanlarıyla solo olarak Necati Darga: Ud, Mustafa Karasu: Kanun, Rana Aleyna Erdönmez, Ahmet Bakırcı ve Ahmet Demir: Klarnet, Oğulcan Moğalkanlı ile Berke Berat İlkiz: Flüt ile eşlik ettiler.

Orkestra üyesi öğrencilere okul müdürleri tarafından çiçek ve konser anısına belge takdim edildi.

Orkestra şefleri Pınar Çıtak, Murat Sığırcı, Gürkan Göksel ve Ali Ozan Öcal’a plaketlerini Ak Parti İlçe Başkanı Av.M. Naim Yağcı takdim etti.

“Üç Okul Bir Konser” kapsamında Ataşehir Zübeyde Hanım Hizmetiçi Eğitim Enstitüsü Konferans Salonu’nda gerçekleşen projenin ilk konserine Ak Parti Ataşehir İlçe Başkanı Av.Mustafa Naim Yağcı ile birlikte; Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü  Ertuğrul Bilican, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Cemalettin Saydam, Aydın Doğan Güzel Sanatlar Lisesi Müdürü Osman Bozali, İstanbul Avni Akyol Güzel Sanatlar Lisesi Müdürü Recep Tutal, Beylikdüzü Aşık Veysel Güzel Sanatlar Lisesi Müdürü Özer Öztop, Ak Parti ilçe yönetim kurulu üyesi Nevzat Katırcı, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ