logo

ÜMRANİYE ATAŞEHİR GÖZTEPE METRO İSTASYON ÇALIŞMALARI BAŞLADI

ÜMRANİYE ATAŞEHİR GÖZTEPE METRO İSTASYON ÇALIŞMALARI BAŞLADI

İstanbul Anadolu Yakasında yapımı devam eden 11 kilometrelik Ümraniye- Ataşehir- Göztepe Metrosunun 11 istasyonundan Göztepe İstasyonu inşa çalışmalarına başlanıyor.

İstasyon yapımı süresince Göztepe 60. yıl parkının tenis kortları geçici şantiye alanı olarak kullanılacak. Çalışmalardan yeşil alan hiçbir şekilde etkilenmeyecek.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Ümraniye-Ataşehir-Göztepe Metrosunun inşaat çalışmaları son hızıyla devam ediyor. Hattın Göztepe istasyonunun inşası kapsamında, Göztepe 60. Yıl Parkındaki tenis kortlarının bulunduğu alan geçici şantiye alanı olarak kullanılacak.

Çalışmalar sırasında ağaçların bulunduğu yeşil alanlar hiçbir şekilde etkilenmeyecek. Çalışmaların tamamlanmasının ardından söz konusu alanda, metro giriş çıkışlarının yanısıra metro meydanı, 2 adet basketbol sahası, çocuk trafik eğitim parkı da yer alacak.

Ümraniye-Ataşehir-Göztepe Metrosu 13 km uzunluğunda 11 istasyondan oluşuyor. Göztepe İstasyonunda Marmaray ile entegre olan hat, Yenisahra İstasyonundan Kadıköy-Kartal Metrosu ile, Çarşı istasyonunda da Üsküdar- Ümraniye -Çekmeköy Metro Hattı ile entegre olacak.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ