logo

Üniversiteli Metehan 15 Bin Drone Siparişi Aldı

Üniversiteli Metehan 15 Bin Drone Siparişi Aldı

Babasının, “Boş işlerle uğraşma, oku” diye uyardığı Metehan Emlik, kendi geliştirdiği ‘eğitim drone’udan aldığı 15 bin siparişi Özyeğin Üniversitesi’nde yapacak.

İnşaat işçisi ilkokul mezunu baba ve ev hanımı annenin oğlu üniversiteli Metehan Emlik, kendi geliştirdiği eğitim drone’u ile Yeni Zelanda’dan 10 bin, Türkiye’den 5 bin drone siparişi aldı.

Hürriyet gazetesinde yer alan Nuran Çakmakçı imzalı haber göre isede yaz aylarında inşaatta çalışıp, okuduğu lisenin laboratuvarında sabahlayan, yorulduğunda sıraları birleştirerek yatan Metehan’ın en büyük hayali insansız hava araçları ve füze konusunda çalışmalar yapmak. Babasının, “Boş işlerle uğraşma, oku” dediği Metehan, şimdi de Özyeğin Üniversitesi’nde dünyaya eğitim drone’u yapmaya hazırlanıyor.

Geliştirdiği ürün için 10 bin adet ilk siparişi Yeni Zelanda’dan alan Metehan’a okuduğu üniversitenin Mütevelli Heyet Başkanı Hüsnü Özyeğin’den destek geldi. Özyeğin, Metehan’a drone için gerekli malzemeleri almak üzere yatırım yaptı ve kuracağı şirkete ortak olacak.

‘BAŞARI İÇİN SABIRLI OLUN’

İnsansız hava araçları ve füzelerle ilgilenen, bu alanda çalışmak istediğini belirten Metehan Emlik, 2015’te Google Bilim Fuarı’nda uzayla ilgili yaptığım proje ile dünya genelinde ilk 90’a girdiğini kaydederek, yaptığı çalışmalar ile ilgili şunları söyledi:  “2016’da insansız hava aracı kartal gözü İHA takımını kurarak, drone ile uçak karışımı bir model oluşturdum. TÜBİTAK’tan ödül aldım. Türk Havacılık ve Uzay Sanayii’nde bu ödül nedeniyle yarı zamanlı çalıştım. Sonra da eğitim drone’u üzerinde çalıştım. Bu drone çocuklar için çok yararlı olacak. Çünkü, çocuklar bu yazılımı erken yaşta öğrenirse ileride büyük işler yapabilirler.”

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ