logo

USAM’ dan Türkiye Strateji Zirvesi

USAM’ dan Türkiye Strateji Zirvesi

usamUluslararası Stratejik Araştırmalar Merkezi (USAM)’nin düzenlediği ‘Güçlü Türkiye’nin Stratejik Vizyonu’ hedefli toplantıda uzmanlar ulusal ve uluslararası konuları konuştu.

“Güçlü Türkiye’nin Stratejik Vizyonu” hedefi ile yola çıkan ve bu vizyon doğrultusunda çalışmalarını istikrarlı bir şekilde sürdüren Uluslararası Stratejik Araştırmalar Merkezi (USAM), Stratejik Vizyon Toplantılarında; alanında uzman, birbirinden değerli konukları ağırlamaya devam ediyor.

Stratejik Vizyon Toplantısı’nın bu haftaki konukları; Stratejist ve Siyaset Bilimci Muhammed Taha Gergerlioğlu, Siyaset Bilimci ve Stratejist İsmail Yıldız, Stratejist Nizamettin Görk, Siyaset Bilimci Osman Seyithanoğlu, Araştırmacı Dr. Gülten Erdem Ünlü, Araştırmacı Ayhan Altıntaş oldu.

Ülke ve Uluslararası konuların ele alındığı toplantıda, Dış Politika, Güvenlik, Savunma, Üniversite, Eğitim, Hukuk, Enerji, Ekonomi, Finans, Teknoloji, Turizm, Kamu Diplomasisi, Ulaşım, Tarım, Yerel Yönetimler, Sağlık, Spor, Aile, gibi ülkemizin kronik sorunlarına derinlemesine çözümler üretilmesi, Türkiye Strateji Raporu hazırlanması ve 2015 Yılında Türkiye Strateji Zirvesi gerçekleştirilmesi kararlaştırıldı.

Uluslararası Stratejik Araştırmalar Merkezi Genel Başkan Şener Mengene; Güvenlik, Savunma, Kamu Diplomasisi, Eğitim, Ulaşım, Enerji, Dış Politika, Ekonomi, Medya, Tarım, Finans, Gıda, Turizm, Yerel Yönetimler, Şehircilik, Teknoloji, Kültür-Sanat, Aile, Gençlik, Sağlık ve Spor gibi alanlarda, ülkemizin kronikleşmiş sorunlarına karşı, kısa, orta ve uzun vadeli projeler geliştirmeyi hedeflediklerini belirterek, önemle üzerinde durduğumuz bir diğer konu ise, ülkemizin uluslararası vizyonu’na katkı sağlamak, uluslararası alanda rekabet edebilecek etkili politikalar geliştirmek, plan ve projeler üretmek, projelerimizin reel, uygulanabilir ve sürdürülebilir bir misyon’la, sağlam bir altyapı  üzerine inşa edilmesini de temel ilke olarak gördüklerini ifade etti.

Ülke ve Uluslararası sorunların masaya yatırıldığı (USAM) Stratejik Vizyon Toplantılarında; daha önce Cumhurbaşkanı olan eski Başdanışmanı Bahattin Cebeci, Gençlik ve Spor Bakanı Müşaviri Ömer Faruk Terzi, Çevre ve Şehircilik Bakan Danışmanı Zekeriya Erdim, İstanbul Milletvekili Metin Külünk, Op. Dr. Şenel Yediyıldız, Stratejist Suat Gün, Eğitimci Ali Gürbüz Akyüz, İnovasyon Uzmanı Dr. Salih Keskin, Dünya Yaşlanma Konseyi Başkanı Dr. Kemal Aydın, Gümrük ve Ticaret Bakanlık Müsteşar Yardımcısı-Uluslararası İlişkiler Uzmanı Dr. Aslan Yaman ve Stratejist Nizamettin Görk’ü ağırlamıştı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ