logo

Yapı Merkezi ‘Bölmeye Değil Birleştirmeye Geldik’

Yapı Merkezi ‘Bölmeye Değil Birleştirmeye Geldik’

Yapı Merkezi Holding şirketleri arasında yer alan Yapı Merkezi İnşaat ve Sanayi A.Ş. Yenisahra ve Barbaros mahallelerindeki alanda Kentsel Dönüşüm projesi çalışması başlattı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Evrensel boyutlu projeler gerçekleştiren Yapı Merkezi Holding şirketleri arasında yer alan Yapı Merkezi İnşaat ve Sanayi A.Ş.. Yenisahra ve Barbaros mahalleleri sınırları içersinde yer alanda Kentsel Dönüşüm projesi çalışması başlattı.

Yenisahra ve Barbaros mahalleleri hak sahiplerinden bir gurubun toplu imzası alarak bölgedeki dönüşüm çalışmalarına hızı bir giriş yapan Yapı Merkezi İnşaat yetkilileri ve birlikte proje uygumla kararı alan bölge halkında kısa zaman içerisinde gerekli olan çoğunluğun sağlanacağı inancı hakim.

Yapı Mekezi, 50 Yıllık Geçmişe ve Uluslararası Deneyime Sahip

1965 yılında, “insanlığa mutluluk ortamı yaratarak hizmet edecek çağdaş yapı projelerini üretmek ve inşaatlarını gerçekleştirmek” amacıyla kurulduğu vurgulanan Yapı Merkezi, 1965 yılından bugüne inşa ettiği 2600 km hat, 39 adet raylı sistem, 300 adet istasyon ile 3 kıtada her gün 2 milyondan fazla yolcuyu güvenle taşınıyor.

Ayrıca; 5600 km ürettiği su sızdırmaz borular ile 40 ülkede yüzlerce noktaya temiz su iletebilmesini sağlayan Yapı Mekezi, iler teknolojisi ile 3000 kg/cm² dayanımda beton üretebiliyor.

1994’te Yapı Konut, kaliteli ve konforlu konutlar üretmek üzere gruba katılan Yapı Merkezi İnşaat AŞ. İse; Çam Konaklar, Sokullu Evleri, NP12 Evleri, Şişli Plaza, Arkeon Evleri gibi başarılı projelere imza atmış.

Şirketlerinin 50. Yılında olduğunu belirten Yapı Merkezi İnşaat AŞ. Gayrimenkul Bölümü Genel Müdürü Gökhan Us; “Yapı Merkezi İnşaat 50 sene boyunca hem Türkiye’de, hem de dünyada büyük inşaat projeleri ortaya koymuştur. Şu anda da Kentsel dönüşüm kapsamında Barbaros ve Yenisahra mahallelerinde bizim için ve mahalleli için önemli bir projenin çok önemli bir günündeyiz. Bu bölgede güzel bir kentsel dönüşüm projesi hayata geçireceğiz inşallah. Bu proje hem bölgedeki hak sahipleri için hem de Yapı Merkezi ailesi için çok farklı bir proje olacak. Bölgede çok farklı bir proje ortaya çıkarmaya çalışıyoruz. Bu amaçla yaklaşık üç ay önce açtığımız irtibat ofisimizde, hem bölge halkı ile hem de bölge temsilcileri ile çok geniş kapsamlı toplantılarımız oldu” dedi.

Yapı Merkezi İnşaat AŞ. Gayrimenkul Bölümü Genel Müdürü Gökhan Us bölgede başlattıkları dönüşüm çalışmaları ve toplu imza ile ilgili Recep Kenan aracılığı ile itvhaber.com’a şu açıklamaları yaptı:

Sözleşmeyle Farklılık Yarattı

Sosyal içeriği fazla olan bir sözleşme metni oluşturmaya çalıştık. Tüm hak sahiplerinin haklarını hem hukuki, hem teknik, hem de sosyal olarak koruyan sözleşme oluşturmaya çalıştık. Bu sözleşmeyle de bir farklılık yarattığımızı düşünüyorum.

IMG_0083-

Bölge Halkını Koruyan Temsilciler Heyetine Teşekkürler

Bölgedeki temsilciler heyetinin bizimle olan görüşmelerine, yapıcı davranışlarına ve ayrıca bölge halkını koruyan girişimleri için de teşekkür ederim. Böyle bir temsilciler heyeti ile çalışmak bizim için bir şanstı. Bu gün de artık son noktaya gelmiş durumdayız. Bu gün ön protokol imzalarını alıyoruz. Ön protokol imzalarını aldıktan sonra bize gele talepleri ada bazında değerlendireceğiz. Ve hep birlikte burada kaç dönüm alan üzerinde proje uygulayacağımızın kararını vereceğiz. Daha sonra da noter sözleşmelerine geçeceğiz.

Bu Gün İmza Yarın İnşaat Mümkün Değil

Bölgede 1/5000’lik ve 1/1000’lik lanlar henüz çıkmış değil. Bu bir süreç… Bu süreç tamamlanacak. Hemen bu gün imza yarın inşaata başlamak mümkün değil. Biz de kaç metrekare alanda faliyet göstereceğimizi görüp, ona göre; gerek planların hazırlanmasında ve gerek mastır planların çıkmasına biz de katkı koymaya çalışacağız. Ardından noter sözleşmeleri ve sonrasında Yapı merkezi güvencesi ile bölgenin en değeli projelerinden bir tanesi olacak, parmakla gösterilecek bir projeyi hayata geçirmek için elimizden gelen yapacağız.

Paylaşım Oranlarımız; Yüzde 52’ye Yüzde 48ata-1

Bu gün bize güvenen, bizimle birlikte olan bütün komşularımıza, hak sahiplerimize, temsilcilerimize teşekkür çok teşekkür ederim. Bizim için ve bölge halkı çok mutlu bir gün. Paylaşım oranlarımız; Yüzde 52’ye yüzde 48’dir. Yüzde 52’si hak sahiplerinin, yüzde 48’i yüklenici yani Yapı Merkezi’nin olacak. Farklı formüller hesaplar yok. Ne çıkarsa oranlarımıza göre paylaşacağız.

“Biz Bölmeye Değil Birleştirmeye Geldik”

Bizim niyetimiz hiçbir zaman bir başka firmanın proje alanında çalışmak olmadı. En başından beri söylediğimiz; “Biz bölmeye değil birleştirmeye geldik.” Farklı bir düşüncemiz olsa bu gün ön protokol yapmaz noter imzalarını alırdık. Bizim amacımız, bu ön protokol imzalarını alıp bize gelen talepleri görüp, bize gelen adalar bazında yeterli çoğunluk varsa biz o adalara girip devam edeceğiz. Yoksa, biz her adadan bir iki imza alırsak, bizler de mağdur oluruz arsa sahipleri de mağdur olur. Bizim amacımız; bizimle birlikte ilerlemek isteyen koşularla birlikte ilerlemek.

BÖLGE HALKI NE DİYOR?

Firmayı, Altyapısını ve Mali Durumunu Araştırdık

Yüzde 52 net olarak anlaşma yaptıklarını söyleyen ada temsilcilerinden Ahmet Sarıtaş; ”%48’i onların… üç senelik çalışma neticesinde en güzel teklifi verdiği için bu firma ile anlaşma yaptık. Firmayı, altyapısını ve mali durumunu araştırdık. Referans olacak tamamladıkları işleri de araştırdıktan sonra bu gün burada imza atmaya karar verdik. Ve hayırlısıyla imzamızı attık. Yapılan için %52’si bizim %48’i firmanın olacak. Yaptığımız ön protokol… Çoğunluk sağlanınca, üç beş gün içerisinde resmiyete girecek. Çatal soka ile Macit Sokak arası 22 ya da 24 adayı kapsıyor hedeflenen proje.

“En Son Şekline Geldiğine İnandığımız İçin İmzaladık”

2 yıldır araştırmalarını yaptıklarını karar verilen firma ile yapılan görüşmelerden sonra son üç aydır da sözleşme üzerinde görüşmeler yaptıklarını söyleyen ada temsilcilerinden Süleyman Üçüncüoğlu, avukatıyla beraber sözleşmeyi hazırladıklarını belirtip; “En son şekline geldiğine inandığımız için bugün burada komşularımızla beraber toplanıp imza atmaya karar verdik. %52 /48 oranında yaptığımız sözleşmede, kira ödememiz 1300 ve daire başı da 10 bin lira da hak sahiplerine ödeme yapılıyor. Bu şartlarla sözleşmeyi imzaladık” diye konuştu.

Kiminle ve Nasıl Anlaşma Yaptığımızı Biliyoruz

Yapı Merkezi ile sözleşme imzalamaktan mutlu olduklarını söyleyen Zahide Paşaoğlu, kiminle ve nasıl anlaşma yaptıklarını bildiklerini vurgulayarak; hayırlı olsun dileğinde bulundu.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ