logo

Yeditepe Özel Eğitim’den Çok Özel Defile

Yeditepe Özel Eğitim’den Çok Özel Defile

Yeditepe Özel Eğitim Meslek Lisesi Giyim Üretim Teknolojisi Bölümü öğrencileri 19 Mayıs’ı tasarımlarını sergiledikleri defile ile kutladı. Özel Eğitim’den Çok Özel Defile.

Recep Kenan/itvhaber.com

Ataşehir’de ağırlıklı olarak işitme engelli öğrencilere yönelik eğitim veren Yeditepe Özel Eğitim Meslek Lisesi Giyim Üretim Teknolojisi bölümü öğrencileri tasarımlarını dönem sonu defilesi ile sergilediler.

İki yıldır eğitim verilen Giyim Teknolojileri Bölümü öğrencilerinin tasarımlarından hazırladıkları kıyafetler moda defilesi tadında ve profesyonel mankenlere taş çıkartacak becerilerini izleyicilerin beğenisine sunuldu.

19 Mayıs Kurtuluş Savaşı İçin Atılmış En Büyük Adım

Saygı duruşu ve işaret diliyle İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra günün anlamı ve önemi üzerine konuşan Müdür Yardımcısı Ramazan Arslan; 19 Mayıs 1919 tarihinin Büyük Önder Atatürk’ün Samsun’a çıkış tarihi olmakla beraber, Kurtuluş Savaşı için atılmış en büyük adım olduğunun altını çizdi.

Gençlere; “Sizler bu ülkenin her şeyi, geleceği ve ışığısınız” diye seslenen Yeditepe Özel Eğitim Meslek Lisesi Müdür Yardımcısı Ramazan Arslan “ Türk gençliği olarak sizler, kendinize duyulan güveni asla boşa çıkarmayacak, Atatürk’ün emaneti olan Türkiye Cumhuriyeti’ne ve Türk milletine karşı görev ve sorumluluklarınızı en güzel şekilde yerine getireceksiniz. Buna inancım sonsuzdur” dedi.

Türk gençliği bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada Ata’sının emanetine sahip çıkacağının altını çizen coğrafya öğretmeni Fikriye Topyıldız;  “Milli mücadeledeki inanç, birlik beraberliğin her zaman örnek alınarak, aynı kararlılıkla sürdürülmesi, ülkemizin başarıya ulaşmasında en büyük etken olacaktır. Bunun bozulmasına başta Türk Gençliği olmak üzere Türk milleti fırsat vermeyecektir” diye konuştu.

İşitme engelliler okulu olması nedeniyle konuşmalar işaret diliyle anlatılırken yine işaret dili ile okunan İstiklal Marşı dikkat çekti.

Profesyonel Mankenleri Aratmadılar

Bilişim Teknolojileri Bölümü’nün hazırladığı görsel sunumdan sonra, Giyim Üretim Bölümü işitme engelli öğrencilerin hazırlamış olduğu defile, profesyonel mankenleri aratmayacak şekilde kendilerinin diktikleri kıyafetleri öğrencilerden oluşan mankenler podyumda büyük bir ustalıkla taşıdılar.

Yeditepe Özel Eğitim Meslek Lisesi Giyim Üretim Teknolojileri Bölümünde Leyla Güvenilir, Özge Kılıç ve Esra Çakıroğlu tarafından verilen eğitimden sonra, tasarlayıp diktikleri kıyafetleri kırmızı halı üzerinde yine öğrencilerden oluşan mankenler taşıdılar.

Leyla Güvenilir, “Öğrenciler Başarılı Çalışmalar Ortaya Çıkardı”

Amaçlarının işitme engelli öğrencileri sosyal ve kültürel yeterliliğe sahip, düşünme ve problem çözme yeteneği gelişmiş, önüne çıkan tüm engelleri aşabilen, teknolojiyi kullanabilen, araştıran, sorgulayan, bilgiye nasıl ulaşabileceğini bilen, nitelikli bir meslek sahibi olan, Atatürk İlke ve İnkılaplarını özüne sindirebilmiş bireyler olarak yetiştirmek olduğunu vurgulayan Yeditepe Özel Eğitim Meslek Lisesi Giyim Üretim Teknolojileri Bölümü öğretmenlerinden Leyla Güvenilir, öğrencilerinin dönem sonunda başarılı çalışmalar ortaya çıkardığını söyledi.

Yeditepe Özel Eğitim Meslek Lisesi 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlama etkinlikleri kapsamında öğrenciler arası stafet, top sektirme, mendil ve sandalye kapmaca yarışmaları düzenlendi.

İşitme engellilere özel eğitim verilen okulda; Bilişim Teknolojileri, Yiyecek İçecek Hizmetleri Bölümü ve Giyim Üretim Teknolojileri Bölümü olarak üç alanda mesleki eğitim vererek nitelikli ve meslek sahibi birey olarak yetişmelerini hedefliyorlar.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ