logo

Yenisahra Derneği Binlik İmar Planı İçin ‘Oybirliği’ İstedi

Yenisahra Derneği Binlik İmar Planı İçin ‘Oybirliği’ İstedi

Siyasi partileri ziyaret eden Yenisahra Derneği, Ataşehir Belediye Meclisi’nde oylanacak Yenisahra Mahallesi ve Yakın Çevresi 1/1000 Ölçek 1. Etap RUİP için destek istedi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Yenisahra Mahallesi ve Yakın Çevresi 1/1000 Ölçek 1. Etap Revizyon Uygulama İmar Planı (RUİP)nın görüşeceği Ataşehir belediye meclisinde grubu bulunan siyasi partileri ziyaret eden Yenisahra eğitim kültür yardımlaşma derneği planın meclisten geçmesi konusunda destek istedi.

OY BİRLİĞİ İÇİN İLÇE BAŞKANLARINDAN DESTEK İSTEDİLER

Yenisahra Mahallesi ve Yakın Çevresi 1/1000 Ölçek 1. Etap Revizyon Uygulama İmar Planının görüşüleceği Ataşehir Belediye Meclisinde grubu bulunan siyasi partileri ziyaret eden Yenisahra Eğitim Kültür Yardımlaşma Derneği Yönetim Kurulu üyeleri, planın oy birliğiyle meclisten geçmesi konusunda ilçe başkanlarından desteklerini istedi.

YENİSAHRA DERNEK YÖNETİMİNDEN YAĞCI VE ALTINKAYNAK’A ZİYARET

Yenisahra Eğitim Kültür Yardımlaşma Derneği Yönetim Kurulu üyeleri, 1/1000 Ölçek 1. Etap Revizyon Uygulama İmar Planının görüşüleceği Ataşehir Belediye Meclisinde grubu bulunan Ak Parti Ataşehir İlçe Başkanı Naim Yağcı ve Cumhuriyet Halk Partisi Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak’ı ilçe başkalıklarındaki makamlarında ziyaret ettiler.

AK PARTİ VE CHP İLÇE BAŞKANLIKLARINI ZİYARET

Ataşehir Belediye Meclisinde grubu bulunan Ak Parti ve CHP ilçe başkanlıklarını ziyaret eden Yenisahra Eğitim Kültür Yardımlaşma Derneği Yönetim Kurulu üyeleri görüştükleri Ak Parti ve CHP ilçe başkanlarına mahallenin durumunu aktararak, 2012 yılından bu güne yaklaşık 8 senedir devam eden imar planı görüşmelerinin bir etabındaki 1/1000 ölçek uygulama çalışmalarının uzlaşma ile tamamlanarak gündeme geldiği ilçe belediye meclisinde oy birliği ile onaylanarak geçmesi yönünde desteklerini istedi.

OCAK’TA GÜNDEME GELDİ, UZLAŞI İÇİN ŞUBAT’A KALDI

Yenisahra ve kısmen Barbaros mahallelerini kapsayan Yenisahra Mahallesi ve Yakın Çevresi 1/1000 Ölçek 1. Etap Revizyon Uygulama İmar Planı (RUİP)nın mahallelerdeki güvenliksiz yapı stoklarının dönüşümünün sağlanması amacıyla yürütülen plan çalışmasında 1/5000 Ölçe RNİP Büyükşehir Meclisinde onaylanarak İlçe Belediyesinde gönderilmişti. Eylül ayından bugüne yürütülen 1/1000 uygulama plan çalışmasını tamamlanmış, Ocak ayında Ataşehir Belediye Meclisi gündemine alınarak görüşülmüş, eksikliklerin tamamlanması gerekçesiyle imar komisyonuna geri gönderilmişti.  Şubat ayı çalışmalarında görüşülmek üzere İmar Komisyona gönderilen planın Cuma günü yapılacak olan Şubat ayı son oturumunda onaylanarak meclisten geçmesi bekleniyor.

1/1000’LİK RUİP OYBİRLİĞİYLE ÇIKMASI DİLEKLERİNİ İLETTİLER

Yaptıkları görüşmelerde Ataşehir Belediye Meclisi’nden oy birliği ile geçmesinin önemine işaret eden Yenisahra Mahallesi sakinleri ve Yenisahra Eğitim Kültür Yardımlaşma Derneği Yönetim Kurulu üyelerinin aralarında olduğu heyet, uzlaşı ile geçecek Yenisahra Mahallesi ve Yakın Çevresi 1/1000 Ölçek 1. Etap Revizyon Uygulama İmar Planı (RUİP)nın Büyükşehir (İBB) Meclisi’ne Ataşehir’den olumlu bir mesaj olacağı, yaşanabilecek gecikmelerin önemli ölçüde ortadan kalkacağı öngörüsünde bulunarak, planın görüş birliği sağlanarak oybirliğiyle çıkması yönünde dileklerini ve temennilerini siyasi parti ilçe başkanlarına ilettiler. Mecliste grubu bulunan her iki siyasi partiden bu doğrultuda desteklerini talep ettiler.

İTİRAZLARIN GİDERİLDİĞİ 1/5000’E UYGUN 1/1000 RUİP’E OLUR VERİLİR

Yenisahra Mahallesi ve Yakın Çevresi 1/1000 Ölçek 1. Etap Revizyon Uygulama İmar Planı (RUİP)nı ile ilgili itirazların değerlendirildiği, önemli ölçüde aksaklıkların giderildiğinin ifade edildiği görüşmelerde, özelikle Ak Partili yöneticilerin kendilerinin de vatandaşı mağdur etmeyecek ve Büyükşehir’den itiraz görmeyecek şekilde hazırlanması yönünde çalışmaların yapıldığı, 1/5000 Ölçekli Planla örtüşen 1/1000 ölçek RUİP’na kendilerinin de itirazların giderildiği planın oybirliğiyle geçmesi arzusunda olduklarını dile getirdiler.

YENİSAHRA İMAR PLANI ÇALIŞMALARINA 2012 YILINDA BAŞLANDI

2012 yılında çalışmalarına başlanan 2013 İBB Meclisinde görüşülerek 15 Kasım 2014 yapılan değişikliklerin 2016 yılı Aralık ayında gündemine gelen Mecliste oylanarak kabul edilen Yenisahra ve Yakın Çevresi 1/5000 Revize Nazım İmar Planı (RNİP), plan notlarında düzenlemeler yapılarak 21 Nisan 2017 Cuma günü yapılan İBB Meclisi tarafından kabul edilmişti. Plan İBB Başkanlığı tarafından onaylanarak Kasım ayında 1/1000 Ölçe Uygulama planı hazırlanmak üzere ilçe belediyesine gönderilmişti.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ