logo

Yenisahra ve Barbaros ‘Kentsel Dönüşüm’de İlgi Odağı

Yenisahra ve Barbaros ‘Kentsel Dönüşüm’de İlgi Odağı

Kentsel donusum_Yenisahra_barbarosİstanbul’un Anadolu Yakası’nda Fikirtepe’nin sonra Ataşehir’in Barbaros ve Yenisahra mahallelerinde firmaların ilgi gösterdiği kentsel dönüşüm çalışmalarında sona geliniyor.

Recep Kenan/itvhaber.com

Ataşehir Barbaros ve Yenisahra mahallelerinde DKY İnşaat, Tahicioğlu Gayrimenkul, Güneri İnşaat, Ege Yapı ve Platin Group hak sahipleriyle anlaşarak kentsel dönüşüm projesi uygulamak için çalışmalar yürütüyor.

Hızla süren yerinde kentsel dönüşüm çalışmalarında Yenisahra Mahallesi’nde DKY İnşaat  ile Barbaros Mahallesi’nde Güneri İnşaat, proje alanındaki kat yada arsa sahiplerinden önemli ölçüde imza toplayarak çalışmalarında sona gelen iki inşaat firması. Geçtiğimiz gün düzenlenen bir gecede hak sahiplerine hazırladıkları üç projenin tanıtımını yapan Güneri İnşaat proje alanındaki hak sahiplerinin görüşlerini alarak ve internet üzerinden web sitelerinden yapılan oylama ile uygulanacak projeyi belirliyor.

PROJEYİ ARSA VE KAT SAHİPLERİ SEÇİYOR

Yenisahra Mahallesi’nde kentsel dönüşüm çalışmalarını yürüten DKY İnşaat’ta çalışmasının sonuna geliyor. 230 bin M2 alan üzerinde uygulayacağı projenin ilk etabında çoğunluğu yakalamak üzere olan  DKY İnşaat hazırlık çalışmaları devam eden projelerinin tanıtımını yaparak bölgedeki arsa ve kat sahipleri ile birlikte uygulanacak projeyi belirleyecek.

İstanbul Finans Merkezi’nin E5 üzerinde giriş kapısı olarak nitelendirilen Yenisahra’nın yeni imar planları ile birlikte bölge kentsel dönüşüm projesi uygulama hazırlığı yapan inşaat firmalarının ilgi odağı oldu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) 14 Aralık 2012 tarihinde Yenisahra ve Barbaros Mahallesi için hazırladığı 1/5000’lik Nazım İmar Planı askıya çıktı. Askıya çıkan Yenisahra ve Yakın Çevresi 1/5 binlik İmar Planı’na itirazlar yapıldı. İBB Meclisinde değerlendirilen itirazlara olumsuz kararına rağmen bölgede mağdur olduklarını iddia eden hak sahipleri itirazlarının değerlendirilip mağduriyetlerinin giderilmesini bekliyor.

Yenisahra ve Yakın Çevresi 1/5 binlik İmar Planı Fikirtepe’ye oranla düşük olmasına rağmen 2,5 olarak açıklanan emsal değerler kentsel dönüşümün başlaması için bölgeye inşaat firmalarını çekmeye yetti.

PLAN BİRLEŞMEYİ ÖZENDİRİYOR

Parsellerin birleşmesini özendiren yeni imar planı, hak sahiplerine daha yüksek emsal oranları veriyor. 400 metrekarenin altındaki arsalarda 1.25 olarak belirlenen emsal oranları, arsaların birleşmesi ile kademeli olarak artıyor. 400-1.000 metrekare arasındaki arsalara yüzde 1.50, 1.000-3.000 metrekare arasındaki arazilerde yüzde 2.00 ve 3.000 metrekarenin üzerindeki arazilerde ise yüzde 2.5 emsal verilmiş. Emsal oranlarının kademeli olarak artması sonucu birleşerek büyük parseller elde eden hak sahipleri, oluşan adalarda 2.5 emsal ile 15 katlı binalar inşa edebilecek.

İSTANBUL’UN HER YERİNDEN KOLAYLIKLA ULAŞILABİLİYOR

2009’da ilçe olması ile Ataşehir’in Mahallesi olan Yenisahra ve Barbaros’a İstanbul’un her yerinden kolaylıkla ulaşılabiliyor. Bölge D100 ve TEM (E6) otobanı arasında. İstanbul’un Finans merkezi olarak planlanan Ataşehir Finans Merkezi’nin lojistik destek merkezi olarak ön görülerek planlanan Yenisahra, E-5 Göztepe köprüsü, Kozyatağı ile İstanbul Finans Merkezi arasından üçgen bir şekilde kuzeye doğru uzanıyor. Üsküdar’ın Örnek ve Esat Paşa mahalleleri ile Ümraniye’nin Mustafa Kemal Paşa Mahallesi ve Kadıköy’ün Merdivenköy, Sahra-i Cedit semtlerine komşu olan Yenisahra ve Barbaros Mahallesi’nde, 16 cadde ve 74 sokak bulunuyor.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ