logo

Yenisahra’da Yangın! 4. Kattan Atlayan Anne Kız Ağır Yaralı

Yenisahra’da Yangın! 4. Kattan Atlayan Anne Kız Ağır Yaralı

yangın _yenisahra-Ataşehir’de Yenisahra Yıldırım Beyazıt Caddesi üzerinde bulunan 4 katlı binanın en üst katında sabah 09:00’da çıkan yangında mahsur kalınca camdan atlayan anne ile kızı ağır yaralandı.

 Recep Kenan/itvhaber.com

Sobadan çıktığı iddia edilen yangın kısa sürede daireyi sarınca anne kız içeride kaldı. Yangın çıktığı sırada dairede bulunan Fatma Koçaklı (37) ve kızı Müşerref Koçaklı (12) alevler yüzünden dışarı çıkamayınca 4. kattaki evlerinin camından atlamak zorunda kaldılar. Komşuları alevlerden uzak odalara sığınarak itfaiyenin gelmesini bekledi.
Alevlerin Fatma Koçaklı ve kızı Müşerref Koçaklı’nın bulundukları odayı sarması üzerine anne Fatma Koçaklı camı açarak komşularından yardım istedi.

Bu aradabölgeye sevk edilen itfaiye beklenirken, 4. katta alevler arasında kalan anne kızdan; önce Müşerref Koçaklı camdan kendini bıraktı. Beton zemine çakılarak ağır yaralanan Müşerref Koçaklı olay yerindeki insanların yardımı ile hastaneye kaldırıldı. Bir süre daha itfaiyenin gelmesini ve kurtarılmayı bekleyen anne Fatma Koçaklı’da daha fazla dayanamayarak kendini 4. kattan boşluğa bıraktı. Zemine çakılarak ağır yaralanan anne Fatma Koçaklı’da vatandaşlar tarafından hastaneye kaldırıldı.

Bir süre sonra olay yerine gelerek yangına müdahele eden itfaiye, kısa sürede yangını kontrol altına alarak söndürdü. Binada mahsur kalanları da kurtaran itfaiye; soğutma çalışmaları sonrasında, yangının çıkış sebebinin belirlenmesi ile ilgili çalışmalara başladı.

Hastaneye kaldırılan anne Fatma Kocaklı ve kızı Müşerref Koçaklı’nın hayati tehlikesinin devam ettiği bildiriliyor.

İtfaiyenin geç geldiğine dikkat çeken vatandaşlar; kurtarma çalışmalarında geç kalındığını, yangında mahsur kalarak atlayanları kendi çabaları ile kurtarmaya çalıştıklarını ifade ettiler.

Paylaşın:
Etiketler: » » » »
#

SENDE YORUM YAZ