logo

Yetenek Sınavı İle Öğrenci Alacak Okullara Başvuru Başladı

Yetenek Sınavı İle Öğrenci Alacak Okullara Başvuru Başladı

Güzel sanatlar liseleri ve spor liseleri ile klasik sanatlar ve musiki, görsel sanatlar ve spor alanında yetenek sınavı ile öğrenci alan okullara başvurular başladı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Milli Eğitim Bakanlığı Orta Öğretim Genel Müdürlüğü tarafından yapılan duyuruda “Yetenek Sınavı” ile yapılacak kayıt başvurularının 1-26 Haziran 2018 tarihleri arasında ilgili okul müdürlüklerine yapılacağı duyuruldu.

“Yetenek Sınavı” ile öğrenci alan Güzel sanatlar liseleri ve spor liseleri ile klasik sanatlar ve musiki, görsel sanatlar ve spor programı/projesi uygulayan okullarla başvurular 1-26 Haziran 2018 tarihleri arasında e-Okul üzerinden alınacak EK-1 Dilekçe Örneği ile ilgili okul müdürlüklerine yapılabilecek.

Güzel sanatlar liseleri ve spor liseleri ile klasik sanatlar ve musiki, görsel sanatlar ve spor programı/projesi uygulayan Anadolu imam hatip liselerinin 9 uncu sınıflarına öğrenci alınmasına ilişkin iş ve işlemler, Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğinin 20 ve 25 inci maddeleri çerçevesinde Bakanlıkça ilan edilecek kontenjanlara göre 2018/11 No’lu Genelge hükümlerinde belirtilen usul ve esaslar doğrultusunda gerçekleştiriliyor.

Ortaokul ve imam hatip ortaokullarının 8 inci sınıfını 2017-2018 eğitim ve öğretim yılında bitiren öğrenciler dilekçe ile birlikte öğrenim görmek istediği okul türlerinden sadece birisinin okul müdürlüğüne e-Okul üzerinden başvuruda bulunacak. Fotoğraflı Sınava Giriş Belgesi e-Okul üzerinden alınacak. Geçici eğitim merkezlerini (GEM) bitirenler ise dilekçe, bir fotoğraf ve ortaokul başarı puanını da gösteren öğrenim belgesi ile birlikte ilgili okul müdürlüğüne başvuru yapacak.

Başvurular; 1-26 Haziran 2018 tarihleri arasında e-Okul üzerinden alınacak EK-1 Dilekçe Örneği ile ilgili okul müdürlüklerine yapılacak.

Söz konusu Genelge ve eklerine; Milli Eğitim Bakanlığı http://www.meb.gov.tr/mevzuat ve http://ogm.meb.gov.tr internet adreslerinden ulaşılabilir.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ