logo

Yoğun Bakımdaki Deniz Baykal’ın Durumu İyi

Yoğun Bakımdaki Deniz Baykal’ın Durumu İyi

Eski genel başkan ve CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, Strasbourg kentinde yaptığı temaslar sonrası Fransa dönüşünde yaşadığı sağlık sorunu nedeniyle hastaneye kaldırıldı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Özel hastaneden sevk edildiği İbni-Sina Hastanesi’nde yapılan tetkiklerde Baykal’ın bir damarında pıhtı oluşumu tespit edildiği ve tıkanan damara müdahale için anjiyoya alındı.

Deniz Baykal’ın sağlık durumu ile ilgili ilk açıklamayı yapan Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Erkan İbiş, tarafından yapılan açıklamada “Beyin dokusunda az kan gitmesi sebebiyle hasar oluşmuş mu oluşmamış mı onu biraz zaman belirleyecek. Kalıcı bir şey olup olmayacağı 3-4 saat içinde belli olacak” ifadelerini kullanmıştı.

FRANSA’DAN DÖNÜŞTE HASTANEYE KALDIRILDI

CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, Fransa’nın Strasbourg kentinde temasları sonrası Türkiye’ye dönen Baykal, gece yarısı yüksek ateş nedeniyle önce bir özel hasteneye, sonra Ankara Üniversitesi İbn-i Sina Hastanesi yoğun bakım servisinde tedavi altına alındı.

Yapılan tetkiklerde bir damarında pıhtı tespit edildiği Baykal’ın tıkanan damara müdahale yapmak için  anjiyo yapıldı.

BİLİNCİ AÇIK, DURUMUNUN DAHA İYİYE GİDECEK

Deniz Baykal’ın sağlık durumuyla ilgili Ankara Üniversitesi Rektör Yardımcısı Bahattin Güzel tarafından yapılan açıklamada müdahale edilerek, stent koyduklarını, tedavisinin yoğun bakımda devam edildiğini kaydederek; “Bilinci açık. Durumunun daha iyiye gideceğini umut ediyoruz. Beyin fonksiyonları yerinde. Kol ve bacağında hafif güçsüzlük var. Bu yapılan işlemin çabuk yapılmasının faydası var. Geç kalınsaydı o güçsüzlüğün giderilmesi daha zor olacaktı. Yoğun bakımdaki tedavimiz sürüyor. Tedavimiz devam edecek. Sol kolu ve sol bacağında kısmi hafif derecede güçsüzlük var. Şu anda cerrahi operasyonluk bir durum yok” dedi.

AİLESİNDEN ve KILIÇDAROĞLU’DAN BAYKAL’A ZİYARET

Ankara Üniversitesi İbni-Sina Hastanesi Yoğun Bakım Servisi’nde tedavisi süren Derni z Baykal’ı Ailesi ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte, CHP mensubu milletvekillerin yanı sıra çok sayıda kişi geçmiş olsun ziyaretinde bulundu, Başbakan Binali Yıldırım’ın da sabah saatlerinde aradığı Deniz Baykal’a geçm,iş olsun dileğini ilettiği belirtiliyor.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ