logo

Yunanlılar Kararını Verdi!

Yunanlılar Kararını Verdi!

yunan_ab_karar -verdiAB’nin kurtarma paketi şartların oylandığı referandumda sandık Yunanlıların yüzde 61’i, kemer sıkmaya ”Hayır” dedi. Yunanlılar kemer sıkmaya ”Hayır” dedi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Yunan halkı sandık başına gitti. Avrupa Birliği’nin yeni bir kurtarma paketi için dayattığı şartların oylandığı referandumda halkın yüzde 61’i, kemer sıkmaya ”hayır” dedi.

Yunan İçişleri Bakanlığı’nın açıkladığı sonuçlara göre halkın kararı, yüzde 61,35 hayır, yüzde 38,65 evet olarak yansıdı. Sonuç, referandum öncesi her iki görüşte olanların birbirine yakın oranda oy alacakları tezini doğru çıkarmazken, kullanılan oyun yüzde 5,8’i de geçersiz sayıldı.

Referanduma göre Yunanlar, kreditörlerin nakit akışının yeniden sağlanması karşılığında öne sürdüğü koşulları hükümetin kabul etmemesi yönünde karar vermiş oldu.

Yunan vatandaşları da Sintegma Meydanı başta olmak üzere kentin çeşitli yerlerinde kutlama yaptı.

Yaptığı ilk açıklamada; “Bugün Yunanistan tarihinde yeni bir sayfa açmış bulunuyoruz. Bugün demokrasinin şantajlara boyun eğmeyeceğini kanıtladık. Yunan halkı çok cesur bir tercih yaptı. Halk bir çözüm bulmamızı istiyor ve ben de bu iradeye vakit kaybetmeden hizmet edeceğim” diye konuşan Başbakan Aleksis Çipras, ”Avrupa’da demokrasi kazandı” dedi.

Zorlu bir döneme girildiğinin altını çizen Çipras; “Yunan halkı Avrupa’da kalmak ya da çıkmak için oy kullanmadı. Bu soru masadan tamamen kaldırılmalı. Yunanistan yarın bankacılık sisteminin düzelmesi için masaya oturacaktır. Kolay bir çözüm olmayabilir ama iki taraf da isterse adil bir çözüm bulunabilir. Görüşmelere bir reform planlamasıyla devam edeceğiz. Yunanistan’ın borcu da artık pazarlık masasında olacak. Cumhurbaşkanından pazartesi günü tüm parti liderleriyle bir görüşme ayarlamasını isteyeceğim” diyerek AB ile ilişkilerin ipuçlarını verdi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ