logo

Zafer Karamehmetoğlu “Kimseye Sen Sus Yok”

Zafer Karamehmetoğlu “Kimseye Sen Sus Yok”

atasehir_kaymakam_ornek_ziyaretMahalle ziyaretleri kapsamında Örnek Mahallesi’ni ziyaret eden Kaymakam Zafer Karamehmetoğlu demokratik platform oluştuğunu kimseye ‘sen sus’ denmediğini söyledi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Ataşehir’in sorunları yerinde tespit ve ilgili birimlere iletme programı kapsamında mahalleleri ziyaret eden Kaymakam Zafer Karamehmetoğlu Örnek Mahallesi’ne konuk oldu.

Ataşehir İlçe Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu tarafından Ataşehir’in sorunlarının ilk ağızdan dinlenerek yerinde tespit ve ilgili birimlere iletme amacı ile düzenlenen mahalle ziyaretleri kapsamında Örnek Mahallesi’ne ziyaret gerçekleştirildi.

İhsan Kurşunoğlu Orta Okulu’nda düzenlenen ve Muhtar İdris Taşkın’ın ev sahipliği yaptığı Kaymakam Zafer Karamehmetoğlu’nun Örnek Mahallesi ziyaret programına; İlçe Emniyet Müdürü Zafer Ağırkaya, ilçe Milli Eğitim Müdür Vekili Ahmet Özgenç, İlçe Tarım, Sosyal Hizmetler, Tapu, Sağlık Hizmetleri ve Yazı işleri müdürlerinin de aralarında bulunduğu daire amirleri, ilçe Milli eğitim Şube müdürler Ali Eroğlu ve Cemalettin Saydam, karakol amiri, mahalle önde gelenleri – sakinleri, okul müdürleri, okul aile birliği yöneticileri ile veliler katıldı.

Muhtar İdris Taşkın ve mahalle sakinlerinden Örnek Mahallesi’nin sorunlarını dinleyen Kaymakam Zafer Karamehmetoğlu şikayetleri ilk ağızdan dinlediklerini, sorunların önemli bir kısmını bildiklerini, notlarını aldıklarını ve ilgili müdürlükler tarafından yapılması gerekenlerin yerine getirileceğini, kendilerinin görev alanında olmayanları da ilgili kurumlara ileteceklerini söyledi.

Suriyelilerin de artış nedeni olarak gösterildiği hırsızlıkların dile getirildiği toplantıda İlçe Emniyet Müdürü Zafer Ağırkaya evden hırsızlıklarda bir önceki yıla göre yüzde 46, genel asayiş olaylarında da yüzde 26 düşüş olduğunu söyleyerek Ataşehir’de yapılan çalışmalar neticesinde asayişin önemli ölçüde iyileştirildiğini ifade etti.

Zafer Ağırkaya tarafından verilen istatistik bilgileri ışığında Ataşehir’de İstanbul’un ortalamasının çok üzerinde asayiş sorunu rahatlaması olduğu dile getirildi.

Aydınlatma direklerinin yenilenmesi ve kabloların yer altına alınması talebinin ise görev alanında olan kurum olan Ayedaş’a iletileceği söylendi. Ayrıca, mahalle sakinleri ve Muhtar İdris Taşkın Kurbağalı Dere ıslahı konusunda kurumların ilgisizliğinden şikayet ettiler.

Okullardaki salon eksikliğine dikkat çekildiği toplantıda mahallenin park ve otopark sorunlarına da dikkat çekilerek çözümü konusunda Kaymakamlığın desteğini istediler.

Zafer Karamehmetoğlu “Kimseye Sen Sus Yok”

Mahallelin yoğun ilgisi ve kamu kurumlarının amirleri ve yöneticilerinin katılımı ile Örnek Mahallesi’nde toplantı gerçekleştirdiklerini belirten kaymakam Zafer Karamehmetoğlu, herkesin kendini ifade edebildiği demokratik bir platformun oluştuğuna dikkat çektiği açıklamasında; “Kimseye sen sus yok toplantıda. Herkes kendini ifade edebiliyor. Tatmin olmayanlar olabilir. Mesela; emlakçı kardeşimiz tatmin olmadı. Bu onun beklentisi ile ilgili bir durum.

Amacımız, Devlet Vatandaş Kaynaşmasını Sağlamak

Toplantılarımızın, mahalle ziyaretlerimizin amacı devlet vatandaş işbirliğini, muhabbetini, sevgisini kaynaşmayı sağlayabilmektir. Yeni atanan müdürlerimizle vatandaşlarımızın, muhtarlarımızın ve STK yöneticilerinin tanışmalarını sağlamaktır. Okullarımızı ziyaret etmek. Bu bölgede çok okul var. Hüseyin kardeşimiz de 1700 – 1800 öğrencili bu okula atandı. Kendisine başarı diliyorum.

Bir araya gelmenin faydası; yerel sorunlar, genel sorunlar ve asayiş sorunları dile getiriliyor. Dile getirilen asayiş sorunu ile ilgili cevabı İlçe Emniyet müdürümüzden bizzat cevabını aldı.

Valilikte Seçim Toplantısı

Geçtiğimiz gün seçimle ilgili YSK’nın yayınladığı genelgelerini konuşulduğu bir toplantı gerçekleştirildi Valilikte Kaymakamların katıldığı. Belli konularda yetki dönemlerimiz tartışıldı, konuşuldu. Biz planlamalarımızı yapmıştık zaten. Biliyorsunuz bizim seçimlerimizde hiçbir problem yaşanmadı” dedi.

Polis Merkezine Ziyaret

Toplantı sonrası toplu resim sonrası beraberindekilerle Örnek Mahallesi Şehit Hayrettin Yıldırım Polis Merkezi’ni ziyaret eden Kaymakam Zafer Karamehmetoğlu karakolda incelemelerde bulundu.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ