logo

Zeynettin Aydın ‘Çankırılılar Tek yürek Olmalı’

Zeynettin Aydın ‘Çankırılılar Tek yürek Olmalı’

Maltepe Çankırılılar Derneği Başkanı Zeynettin Aydın yeni merkezin açılışında birlikten, beraberlikten yana ve federasyona bağlı olduklarını Çankırılıların tek yürek olması gerektiğini söyledi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Yeni merkezin açılışında Recep Kenan aracılığı ile itvhaber.com’a açıklamalar yapan Maltepe Çankırılılar Derneği Başkanı Zeynettin Aydın; birlikten, beraberlikten yana, daha güçlü bir Çankırı için hizmet edeceklerini, federasyona bağlı olduklarını Çankırılıların tek yürek olması gerektiğini söyledi.

Açıklamasında; Maltepe’de 30 bin, Anadolu yakasında 150 bin nüfusa sahip olunduğunun altını çizen Zeynettin Aydın birlik olunursa 3 – 4 milletvekilini seçtirebileceklerini söyledi.

Dernek açılışına iştirak edenlere teşekkür eden Maltepe Çankırılılar Derneği Başkanı Zeynettin Aydın, büyük bir merkez kiraladıklarını ve 10 bin üyeyi hedeflediklerini söylediği açıklamasında şunları söyledi; “Maltepe’deki bütün esnafları bir araya getireceğiz. Sadece Maltepe ile sınırlı kalmayıp Anadolu yakasında bulunan bütün derneklerimizi bir araya getirecek projelerin peşindeyiz.

Birlikten, Beraberlikten Yanayız

Allah nasip ederse bütün Anadolu yakasında daha güçlü bir Çankırı, daha güçlü Çankırılının federasyon çatısı altında devamından yanayız. Birlikten beraberlikten yanayız. Ayrılmadan, ayrışmadan yana değiliz. Herkes nefsini bıraksın. Öncelik Çankırı. Nefisler geri planda. Kimse Çankırı’ya zarar verecek bir işin, bir oluşumun altına girmesin.

Anadolu Yakasında Tek Yürek Olmalıyız

Anadolu yakasındaki bütün Çankırı derneklerinin beraber hareket edebilmesini sağlayacak bir oluşmun peşindeyiz. Bunu yaparken amacımız ne bir federasyon kurmak, ne ikinci bir alternatif oluşturmak. Sadece Anadolu yakasında Çankırılı hemşerilerimizin sesinin daha güçlü, daha kuvvetli çıkması için, birliği, beraberliği kaybetmemek adına; Anadolu yakasında tek yürek, tek yumruk olmanın derdindeyiz.

Bizde Federasyona Bağlıyız

Yapacağımız faaliyetlerde beraber olarak, Anadolu yakasındaki bütün derneklerimizle birlikte güçlü faaliyetler yapmak istiyoruz. Sadece Maltepe Çankırılılar Derneği’nin güçlü olması yetmez. Ne birlik, nede federasyon gibi bir hedefimiz yok. Bütün derneklerimiz gibi biz de federasyona bağlıyız. Yaptığımız bütün çalışmalarda Anadolu yakasındaki dernekleri de katıp; daha güçlü faaliyetler, daha güçlü işler yapmak istiyoruz. Nüfusumuz 150 bin civarında İstanbul’da. İstersek istediğimiz yerden istediğimiz adayı seçtirebilecek duruma gelebiliriz.

150 Bin Çankırılı 3 – 4 Milletvekili Seçeriz

Eğer maksat Çankırı, Çankırılıya hizmet ise bütün dernek başkanlarımız nefsini bırakacak. Buna federasyon başkanımız da dahil. Tek başına hiçbir şey olmaz. Anadolu yakasında 150 bin Çankırılı hemşerimiz varsa biz 3 – 4 tane milletvekili seçeriz. Maltepe’de 30 bin Çankırılı hemşerimiz var. Bizi istiyorlar ki; bölerlim, parçalayalım, daha kolay elde edelim. Tekrar söylüyorum herkesin sevdası, hizmeti Çankırı olacak. İsimlerin hiçbir önemi yok.

Dernek Merkezimizin Lokasyonunu Etkinliklere Müsait

Yakın gelecekte Anadolu yakasındaki bütün derneklerimizle birlikte bir kahvaltı düzenleyeceğiz. Kutlu Doğum etkinliği düzenleyeceğiz. Dernek merkezimizin ve lokasyonunun buna müsait olması sebebi ile derneğimizde yapacağız kahvaltı organizasyonunu. Bütün derneklerimizi kahvaltıda buluşturup Anadolu yakasındaki hemşerilerimizin geleceğini konuşacağız. “Neler yaparsak derneklerimiz daha kuvvetli olur? Neleri doğru yaparsak kazanımlar elde ederiz? Kimleri desteklersek biz bir şeyler elde edebiliriz?”i konuşacağız.

Bölmeyeceğiz, Bölünmeyeceğiz, Birlikte Hareket Edeceğiz

Bunun dışında iş adamı hemşerilerimizi bir araya getirip kendi aramızda, hemşerilerimizle iş yapmamızı sağlayacağız. Tekrar söylüyorum; Vakıf, Federasyon ve dernekler olarak hep beraber hareket edeceğiz. Bölmeyeceğiz, bölünmeyeceğiz. İki olan derneklerimiz teke düşüreceğiz. İş olanağı olan hemşerilerimizle görüşüp hemşerilerimize iş vermelerini sağlayacağız. Biz dernekler köprüyüz.

Vahap Yartaş Rahat Uyusun

Burada yaptığımız model yada bu modelin daha iyisini diğer ilçelerdeki derneklerimiz de uygulasın. Niye biz başkalarının yerinde iş yapalım. Bizim memleketimizin insanı utangaçtır. İstemeyi bilmez. Biz Çankırılılar; utanmayı bilen, şahsiyetli, cibilliyetliyi, emanetine sahip çıkan insanlarız.  Buradan rahmetli Vahap Yartaş’a; emaneti sağlam ellerde. Rahat uyusun inşallah.”

Cankiri_maltepe_denek_zeynettin_aydin_6_

MALTEPE ÇANKIRILILAR DERNEĞİ BAŞKANI ZEYNETTİN AYDIN

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ