logo

‘Zeytin Dalı Harekatı’nda Askeri Helikopter Düştü

‘Zeytin Dalı Harekatı’nda Askeri Helikopter Düştü

Zeytin Dalı Harekatı 22. gününde operasyonun yürütüldüğü Afrin’den acı bir haber geldi. Afrin operasyonu sırasında düşen Atak tipi askeri helikopterdeki 2 asker şehit oldu.

Recep Kenan/itvhaber.com

Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Afrin’de devam eden sınır ötesi operasyonda Atak tipi bir helikopter düştü, helikopterde bulunan iki kahraman askeri personel şehit oldu.

ŞEHİT KARA PİLOT ÜSTEĞMEN ERDEM MUT ÇANKIRILI

Zeytin Dalı Harekâtı kapsamında Afrin’de devam eden operasyonda kırıma uğrayan ATAK helikopteri 2 askerimiz şehit oldu. Afrin’de düşen ATAK helikopterinde Çankırı Korgun ilçesi nüfusuna kayıtlı Kara Pilot Üsteğmen Erdem Mut şehit oldu. Şehit Kara Pilot Üsteğmen Erdem Mut’un Kırıkkale’de yaşayan ailesine acı haber verildi.

ŞEHİTLERİN KİMLİKLERİ AÇIKLANDI

Malatya 2. Kara Havacılık Alay Komutanlığı’ndan havalanan ATAK tipi helikopterin kırıma uğraması sonucu Kara Pilot Üsteğmen Erdem Mut ile Kara Pilot Yüzbaşı Mehmet İlker Kahraman şehit düştü.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN DUYURDU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul İl Başkanlığı İstişare ve Değerlendirme Toplantısı’ndaki konuşmasında Zeytin Dalı harekatına değinerek, “1141 terörist etkisiz hale getirildi. Az önce bir helikopterimiz de düşürüldü. Bunlar olacak, bir savaşın içindeyiz” dedi.

TSK’DAN AÇIKLAMA GELDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın duyurduğu olayla ilgili TSK’dan yapılan ilk açıklamada, “Zeytin Dalı Harekatı kapsamında, Afrin’de devam eden operasyonlar esnasında, 10 Şubat 2018 saat 13.00 sularında, Atak tipi bir helikopterimiz kırıma uğramış, helikopterde bulunan iki kahraman silah arkadaşımız şehit olmuştur. Olayla ilgili teknik heyet tarafından inceleme başlatılmıştır. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, şehitlerimizin kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile yüce Türk milletine başsağlığı ve sabır dileriz” ifadelerine yer verildi.

KILIÇDAROĞLU’NDAN ORG. HULUSİ AKAR’A TAZİYE

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’ı arayarak taziyelerini iletti. Orgeneral Akar’dan Afrin bölgesinde helikopterin kırıma uğramasıyla ilgili bilgi alan Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun, şehitlere Allah’tan rahmet, ailelerine ve Türk Silahlı Kuvvetlerine başsağlığı dilediği kaydedildi.

ATAK HELİKOPTERİ NEDİR?

T129 ATAK helikopteri, ATAK programı çerçevesinde Türk Silahlı Kuvvetleri’ne özel olarak Türkiye’nin coğrafi ve iklim koşulları göz önünde bulundurularak tasarlanan taarruz ve taktik keşif helikopteridir. TUSAŞ’ın kendi tesislerinde ürettiği ilk T129-A prototipi, ilk uçuşunu 17 Ağustos 2011’de gerçekleştirdi. Kabul işlemlerinin ardından 22 Nisan 2014 tarihinde ilk T-129A EDH Türk Kara Kuvvetleri’ne teslim edildi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ