logo

ZEYTİNBURNU SEYİTNİZAM’DA RİSKLİ ALAN İLAN EDİLDİ

ZEYTİNBURNU SEYİTNİZAM’DA RİSKLİ ALAN İLAN EDİLDİ

İstanbul Zeytinburnu Seyitnizam Mahallesi’nde bazı alanların Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından riskli ilan edildiği karar, Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girdi.

Recep Kenan/itvhaber.com

İstanbul Avrupa Yakası Zeytinburnu ilçesine bağlı Seyitnizam Mahallesinde bazı alnalar Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından riskli alan ilan edildi.

Seyitnizam Mahallesinde bazı alanların riskli karar ilan edildiği ile İlgili karar Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girdi. Riskli alan ilan edilen bölgede Kentsel Dönüşüm uygulamasına gidileceği ön görülüyor.

RİSKLİ ALAN İLANI KARARI RESMİ GAZETE’DE YAYINLANDI

Seyitnizam Mahallesi Riskli Alan ilanı kararı Resmi Gazete’de; “İstanbul ili Zeytinburnu ilçesi, Seyitnizam Mahallesi sınırları içerisinde bulunan ve ekli kroki ile listede sınır ve koordinatları gösterilen alanın riskli alan ilan edilmesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın 6 Temmuz 2017 tarihli ve 8717 sayılı yazısı üzerine, 6306 sayılı afet riski altındaki alanların dönüştürülmesi hakkındaki ek birinci maddesine göre Bakanlar Kurulunca 17 Temmuz 2017 tarihinde kararlaştırılmıştır” ifadeleri ile yer aldı.

“RİSKLİ” İLAN EDİLEN ALAN 22 BİN 327 METREKARE

Riskli alan ilan edilen bölge, Balıklı Çırpıcı Yolu ile, G-26 Sokak Mevlana Caddesi, yanından ise g-22 Sokak arasındaki alan.

Buna göre, G-22, G-22/1, G-28, G-27 çıkmazı, G-27 ve G-26 sokak arasında kalan binalar riskli alan içine giriyor.

Riskli alan ilan edilen 22 bin 327 metrekare büyüklüğündeki 4-5 katlı eski binalardan oluşan alanda kentsel dönüşüm uygulaması yapılması planlanıyor.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ