logo

ZONDEF’ten Anlamlı Panel: Kadın Olmak

ZONDEF’ten Anlamlı Panel: Kadın Olmak

Tüm Türkiye’de birçok derneğin en üst çatı örgütü Zonguldak Dernekler Federasyonu Kadın ve Aile Komisyonu “Kadın Olmak” paneli Beşiktaş Belediyesi katkılarıyla düzenledi.

Tüm Türkiye’de birçok derneğin en üst çatı örgütü olan Zonguldak Dernekler Federasyonu Kadın ve Aile Komisyonu tarafından Dünya Kadın Günü münasebetiyle 25 Mart’ta geniş katılımlı ve geniş konulu “kadın olmak” paneli Beşiktaş Belediyesi katkılarıyla düzenledi.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Zonguldak Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Gurbet Altay; Devlet eski Bakanı Av.Önay Alpago bizlere özellikle bir devletin en üst düzeyinde bir bakan olarak siyasette kadın olmak nasıldır konusundan bilgilendirmelerde bulundu. Kadının siyasette daha çok olması gerektiğinin altını kalın kalemle çizdi.

Ayrıca bakan olmak, anne olmak,eş olmak ve en önemlisi kadın olmak nasıl bir enerjinin ürünüdür konusunda ilginç anılarıyla süsledi.

Özellikle son dönemlerde kadına şiddettin en üst seviyelerde olduğu günümüzde Osmangazi Üniversitesi’nden Prof.Dr.Nedime Kösgeroğlu kadın ve şiddet konularının perde arkasındaki gerçekleri dile getirdi.Yine kadının çocuğunu bir nakış gibi ince ince işlediğini,kendinin de bir kadın olarak zorluklara değindi. Genel anlamda bakıldığında kadınlarında çenelerini tutamadığını ve erkeklere şiddet uyguladığını da söyleyerek bizleri tebessüm ettirdi.

Türkolog yazarımız Ece Ataer,geçmişte ve günümüzde ve hatta gelecekte özgürleşme yolunda kadın olmak nedir konusuna değindi.Yaptığı okuma atelyelerinde sadece iki erkek okurun olması da erkeklerin okumaya kadınlardan daha duyarsız olduğunu söyledi.Bizler erkek ve kadın olarak ortak işbirliği yapmamız gerektiğini belirtti.

Sayın Zerrin Saraçoğlu bize sanatta kadın olmak anlamı ve yükümlülüğü konularına değindi. Sanatın her dalı gelişmişliğin göstergesi olduğunu söyleyerek herkesin sanata yönelmesi gerektiğini söyledi.

Ve son olarak Naz Erdoğmuş ile kadın şarkılarının söylediği etkinlik “son olarak Zonguldaklı ünlü sanatçımız Murat Boz’un öğretmen annesi Sayın Nedret Boz bizlere sanatçı annesi olarak kadın olmak konusunda samimi paylaşımlarda bulundu. Beşiktaş Belediyesinin temsilen kadın başkan yardımcısı Sayın Nimet Aksoy konuklara çiçek takdim etti.

Moderatörlüğünü ZONDEF Kadın ve Aile Komisyonu Başkanı Sevilay Karapınar’ın yaptığı ve büyük bir ilginin olduğu panel büyük bir coşku ve kadın dayanışması ile sona erdi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ