logo

 ATAŞEHİR HEM KURSİYERLERİNDEN TÜRKÜ ZİYAFETİ

  ATAŞEHİR HEM KURSİYERLERİNDEN TÜRKÜ ZİYAFETİ

atasehir_hem_koro_konser (0)Ataşehir Halk Eğitim Merkezi (HEM) kursiyerlerinden oluşan Türk Halk Müziği Korosu ATAFEST kapsamında Zübeyde Hanım Öğretmenevi’nde yılsonu konseri verdi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Müzik öğretmeni Özde Sarısözen Semint şefliğinde Ataşehir Halk Eğitim Merkezi (HEM) kursiyerleri korosunun konserini Ataşehir Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu ile birlikte; Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican, Ataşehir Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ali Savaş ve Ataşehirli türkü severler izledi.

2 bölümden oluşan konserin ilk bölümünde Özde Sarısözen Semint şefliğinde 14 türkü seslendiren Ataşehir Halk Eğitim Merkezi (HEM) Türk Halk Müziği Korosu, verilen aradan sonra ikinci bölümde 8 türkü daha seslendirdiler. 20 korositten oluşan Ataşehir Halk Eğitim Merkezi (HEM) Türk Halk Müziği Korosu konserini şef Özde Sarısözen Semint yönetiminde gerçekleştirdi.

ŞEF ÖZDE SARISÖZEN SEMİNT KURSİYERLERİ

Ataşehir Halk Eğitim Merkezi (HEM) Müzik öğretmeni Özde Sarısözen Semint yönetiminde çalışmalara başlayan koro, çeşitli meslek guruplarından oluşuyor. Koroya katılanlar arasında ses seçimi yapılmamış. Tamamen türkülere gönül vermiş, türkü söylemek isteyen ve müziğin değerini bilen kişilerden oluşan koro izleyicilerine güzel bir müzik ziyafeti vererek onların gönüllerinde taht kurdular.

Halk Müziği konserinde Anadolu kokan repertuarında birbirinden güzel türküleri Ataşehir Halk Eğitim Merkezi (HEM) Müzik öğretmeni Özde Sarısözen Semint şefliğinde koro ve solo olarak seslendiren Ataşehir Halk Eğitim Merkezi (HEM) Türk Halk Müziği Korosu, izleyicilerin yoğun alkışlarını aldı.

HEM, HAYAT BOYU ÖĞRENME – EĞİTİMİ MERKEZİ

Kültürel sanatları korumak, yaşatmak ve yaygınlaştırmak kursların en önemli özelliklerinden olduğunun altını çizen Ataşehir Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ali Savaş, Milli Eğitim faaliyetleri arasında “Halk Eğitim”in önemine işaret ederek; “Hayat boyu öğrenme – eğitimi merkezi olan Halk Eğitim Merkezi toplumdaki tüm bireylere hizmet vermeyi amaç edinmiştir. Vatandaşlarımızın mesleki ve kültürel gelişmelerine katkıda bulunmak, onlara bilgi ve beceri kazandırmak kursların en önemli özellilikleridir. Merkezimiz 7’den 77’ye her yaştan insanın ilgi, yetenek ve beklentilerine uygun kurslarımızın düzenlemektedir” dedi.

45 BRANŞ, 545 KURS, 9450 KURSİYER

2015 – 2016 eğitim-öğretim döneminde 45 branşta 545 kurs açarak 9450 kursiyerin eğitim almasını sağladıklarını kaydeden Ali Savaş, 5220 Açık Lise ve 3780 Açık Ortaokul öğrencisinin de eğitimlerinin devamını sağladıklarını kaydederek; kendilerine desteklerini esirgemeyen Ataşehir Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu ve Belediye Başkanı Battal İlgezdi’ye, ATAFEST’i organize eden Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican’a teşekkür etti.

Ataşehir HEM Müdürü Ali Savaş; “Anadolu’muzun değişik yörelerinden oluşan türkülerle bizlere güzel bir akşam yaşatan başta müzik öğretmenimiz Özde Sarısözen Semint ve kursiyerlerine, bu anlamlı gecede bizleri yalnız bırakmayan siz değerli misafirlerimize teşekkür ediyorum” ifadeleri ile kursiyerlere ve katılımcılara teşekkür etti.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ