logo

1 Eylül Dünya Barış Günü Olarak Kutlanıyor

1 Eylül Dünya Barış Günü Olarak Kutlanıyor

1 Eylül Dünya Barış Günü olarak kutlanıyor. 1 Eylül Dünya Barış Günü neden kutlanıyor? 1 – 21 Eylül Dünya Barış Günü’nün hikayesi nedir? 1 – 21 Eylül Dünya Barış Günü mesajları!

1 Eylül Dünya Barış Günü’nün hikayesi nedir merak ediliyor. Hikayesi merak edilen “1 Eylül Dünya Barış Günü”, Polonya’nın 1939 yılında Almanya tarafından işgal edildikten sonra İkinci Dünya Savaşı’nı başlatmasının tarihidir.

İkinci Dünya Savaşı’nın yaralarını sarmak, yaşanan acı günleri unutmamak ve barışı hatırlamak amacıyla 1 Eylül Dünya Barış Günü ilan edildi. Bazı ülkelerde 21 Eylül Dünya Barış Günü olarak kabul ediliyor.

1 Eylül Dünya Barış Günü mesajları derledik ve hikayesi ile ilgili merak edilenleri araştırdık.

1 EYLÜL DÜNYA BARIŞ GÜNÜ HİKAYESİ

Varşova Paktı ve Eskiden Sovyetler Birliği üyesi olan ülkelerin kararı ile Almanya’nın 20. yüzyılın en kanlı olayını başlatarak, Polonya’ya 1 Eylül 1939’da saldırdığı günü barış içinde bir dünya görevini hatırlatmak için Dünya Barış Günü ilan etti. Dünyada bazı ülkeleri Dünya Barış Günü’nü 1 Eylül’de kutlarken bazıları da 21 Eylül’de kutlamaktadır.

21 EYLÜL DÜNYA BARIŞ GÜNÜ

Neden Dünya Barış Günü 21 Eylül’de kutlanır? Hem 1 Eylül hem de 21 Eylül’ün Dünya Barış Günü olmasının nedeni nedir? Birleşmiş Milletler Genel Kurulu, 1981’deki 57. birleşiminde, “Genel Kurul’un açılış günü olan her eylülün üçüncü salı gününü”nü “Uluslararası Barış Günü” ilan etmiştir. Yıllar sonra Genel Kurul’un 7 Eylül 2001 tarih ve A/RES/55/282 sayılı kararı ile 21 Eylül’ü Barış Günü olarak kabul edilmiştir.

Dünya çapındaki çatışmaları ve savaşları engellemek isteyen Birleşmiş Milletler, Barış Günü’nü 21 Eylül ilan ederek her yıl bunu hatırlatmayı ve insanları bilinçlendirmeyi amaçlıyor. Bu yüzden her yıl düzenli olarak 21 Eylül’de, Birleşmiş Milletler Merkezi’ndeki “Barış Çanı” çalınıyor. 21 Eylül tarihine özel olarak çalan Barış Çanı, milyonlarca kişinin hayatını kaybetmesi anısına Japonya tarafından dünyanın tüm kıtalarından çocukların gönderdikleri bozuk paralardan yapıldı. Ayrıca bozuk paradan tasarlanan çanın üzerine; “Çok Yaşa Mutlak Barış” yazısı kazındı.

ATATÜRK: “YURTTA SULH, CİHANDA SULH”

dünyanın önde gelen bağımsızlık mücadelelerinden Kurtuluş Savaşı kahramanı Ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e ait olan, “Yurtta sulh, Cihanda sulh” sözler en önemli barış mesajları arasında ilk sırada yer alıyor.

1 EYLÜL DÜNYA BARIŞ GÜNÜ MESAJLARI

*Yurtta sulh, Cihanda sulh. / Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK

*Ne yeşil bir zeytin dalı gibi baharlık ne de bir güvercin kanadı gibi hafiftir barış, bir bebeğin gülüşü gibi aydınlık aşk kadar güçlüdür barış 1 Eylül Dünya Barış Günü Kutlu olsun.

*“Yurtta sulh, Cihanda sulh” ilk defa Mustafa Kemal Atatürk tarafından 20 Nisan 1931’de dile getirilmiştir…Bu duygularla 1 Eylül Dünya Barış Günü Kutlu olsun.

*‘Barış mutlak Barış’ Şartsız şurtsuz, amasız lakinsiz, derhal şimdi Barış. Merhaba Dostlar Savaşsız sömürüsüz, huzurun ve barışın olduğu güzel bir dünya dileğiyle, 1 Eylül Dünya Barış Günü kutlu olsun.

*Irk, din, dil, fikir, zevk ve sınıf farklılıklarımızın gerçek zenginliğimiz olduğunu unutmadan saygı, sevgi, anlayış ve hoşgörü içinde bir gelecek adına 1 Eylül Dünya Barış Günü kutlu olsun…

*1 Eylül Dünya Barış Günü’nü kutlar, tüm dünya mazlumlarının barış ve huzur içinde uyanacağı bir gelecek dileriz.

*Gülümsemenin dili, dini, ırkı yoktur. Tüm insanlar aynı dilde gülümser. Kimsenin gülüşü solmasın 1 Eylül Dünya Barış Günü

*“Türkler bütün medeni milletlerin dostudurlar.”

*Çocuğun gördüğü düştür barış. Ananın gördüğü düştür barış. Ağaçlar altında sevdalıların sevda sözleridir barış.

*Ekmeği konuşalım Sonra barışı Üstüne bir de çocukları öpelim Olmuşken tam olsun

*“Dağlar, insanlar ve hatta ölüm bile yorulduysa, şimdi en güzel şiirdir barış..”

*Dünya barışı için Renk, Dil, Irk demeden Halaya hep birlikte Tutuşalım ..

*Çocuklara bırakacağımız en değerli miras BARIŞ’tır.

*“Anne çiçeklere bak ne güzel. Şarkılar ne güzel. İnsanları seviyorum Yaşamayı seviyorum… Çok seviyorum!”

*‘Barış mutlak Barış’ Şartsız şurtsuz, amasız lakinsiz, derhal şimdi Barış. Merhaba Dostlar Savaşsız sömürüsüz, huzurun ve barışın olduğu güzel bir dünya dileğiyle, 1 Eylül Dünya Barış Günü kutlu olsun.

*Ekmeği konuşalım Sonra barışı Üstüne bir de çocukları öpelim Olmuşken tam olsun.

*1 Eylül Dünya Barış Günü’nü kutlar, tüm dünya mazlumlarının barış ve huzur içinde uyanacağı bir gelecek dileriz. Ne iyi bir savaş vardır ne de kötü bir barış. B. Franklin

*Barışta oğullar babalarını, savaşta babalar oğullarını gömerler. Krezüs

*Dünyada barışı sağlamak isterseniz politikacıları öIdürün, yeter. Halklar birbirIeriyle anlaşır.  Bernard Shaw

*Barış nihai amacımızdır. St. Augustine

*Ben yalnız barışsever değil bir barış savaşçısıyım. İnsanlar savaşa savaş açmadıkları sürece hiçbir şey savaşları ortadan kaldırmayacaktır.  AIbert Einstein

*Barış, her şeyi hazmeden mutluluktur. Victor Hugo

*Barış, yaşamda uyuşmazlıkların olmasından oluşmaz, ancak onların üstesinden gelmekle sağlanır. 

*Barış savaşların son düşüncesidir.  Wieand

*İnsanoğlu savaşa son vermelidir. Yoksa savaş insanoğluna son verecektir. John F.Kennedy

*Kötü barış iyi bir savaştan daha iyidir.  Puşkin

*İdeal insanlar evrenseldir ama klancı değildir. Küçük kafalı insanlar evrensel değildir ama klancıdır. Konfüçyüs

*Yılların geçmişine öfkelenme; gençliğe yakışan şeyleri gülümseyerek teslim et geçmişe. Xsentius

*Barış, yaşamda uyuşmazlıkların oImasından oluşmaz, ancak onIarın üstesinden gelmekIe sağlanır. Adsız

*Barışı korumanın en iyi yolu, savaşa hazır oImaktır. G. Washington

*Savaş ve hakimiyetin genişletilmesi monarşinin; barış ve ılımlılık ise cumhuriyetin ruhudur. Montesquieu

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ