logo

10 YILDA ATEŞLİ SİLAHLA 15.625 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

CHP’li Gamze Akkuş İlgezdi, yılda 1563; günde 4; 6 saatte 1 kişinin ateşli silahlarla yaşamını yitirdiği Türkiye’de, her 5 olaydan 1’inin ölümle sonuçlandığını kaydetti.

Recep Kenan/itvhaber.com

CHP PM Üyesi ve İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, son olarak Pendik’te okul çıkışı vurularak öldürülen liseli Helin’in bireysel silahlanmaya kurban gidişi ile gündeme gelen “Bireysel Silahlanma” ile ilgili raporunu hatırlatarak; 10 yılda 15.625 kişinin bireysel silahlanma kurbanı olduğunu vurguladı.

Hayatının baharında bireysel silahlanmanın son kurbanı olan Helin Palandöken’in babasının hayatta kalan tek kızını da silahlanmaya kurban vermemek için, “Bütün partilerden rica ediyoruz. Önüne gelenin eline silah almasına engel olun. Biz yandık, başka anneler, başka babalar yanmasın” diye seslenmesine dikkat çeken CHP PM Üyesi ve İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, siyasi partilerin acılı babanın feryadına kayıtsız kalamamasını istedi.

10 YILDA ATEŞLİ SİLAHLA 15.625 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Hükümet, bireysel silahlanmaya karşı caydırıcı cezaların yanı sıra ciddi bir denetim sistemini de hayata geçirmesini isteyen CHP PM Üyesi ve İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, son olarak Pendik’te okul çıkışı vurularak öldürülen liseli Helin’in bireysel silahlanmaya kurban gidişi ile ilgili şu açıklamaları yaptı;

“27 Şubat 2017 tarihinde yayınlamış olduğum ‘Bireysel Silahlanma Raporu’mda; Adli Tıp Kurumu kayıtlarına göre Türkiye’de son 10 yılda ateşli silah nedeniyle 15.625 kişinin hayatını kaybettiğini vurgulamıştım. Yani yılda 1563; günde 4; 6 saatte 1 kişinin ateşli silah nedeniyle yaşamını yitirdiği Türkiye’de, bu rakamın her 5 olaydan 1’inin ölümle sonuçlanması anlamına geldiğini belirtmiştim. Ayrıca Umut Vakfı’nın yapmış olduğu açıklamaya göre; Eylül 2017 itibarıyla ateşli silahlarla işlenen 2 bin 525 olayda, bin 575 kişi hayatını kaybetmiş, 2 bin 670 kişi de yaralanmıştır.”

“Bu veriler, Türkiye’nin büyük bir felakete sürüklendiğinin göstergesidir. Aylar önce dikkat çektiğimiz halde önlem alınmadığı için hızla artan bireysel silahlanma neticesinde, geçen 7 aylık sürede her gün yeni ölümler yaşandı.”

ACILI BABANIN “BAŞKA ANNELER, BABALAR YANMASIN” DEMESİNE SESSİZ Mİ KALACAĞIZ?

“Helin Palandöken, hayatının baharında bireysel silahlanmanın son kurbanı olarak, ne yazık ki, bir istatistiğe dönüştü.  Acılı baba, eşini trafik, kızını ise silah terörüne kurban verdi. Hayatta kalan tek kızını, tek dayanağını da bireysel silahlanmaya kurban vermek istemiyor. Yasama organı olan TBMM’ye seslenerek “Bütün partilerden rica ediyoruz. Önüne gelenin eline silah almasına engel olun. Biz yandık, başka anneler, başka babalar yanmasın” demesine sessiz mi kalacağız? Bu feryat karşısında duyarsız kalınmamalı ve bireysel silahlanmanın önüne geçilmelidir.”

İlgezdi açıklamasını, “Hükümet, bireysel silahlanmaya karşı caydırıcı cezaların yanı sıra ciddi bir denetim sistemini de hayata geçirmelidir” ifadeleri ile tamamladı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ