logo

Battal İlgezdi, ‘Siyasi Ambargo Yıllarca Devam Etti’

Battal İlgezdi, ‘Siyasi Ambargo Yıllarca Devam Etti’

Aşık Veysel ve Mustafa Kemal Mahalleleri 1/5000’lik Nazım İmar Planı (NİP) bilgilendirme toplantısında konuşan Battal İlgezdi, “siyasi ambargo yıllarca devam etti” dedi.

Recep Kenan/itvhaber.com

İBB Meclisi’nde onaylanan Aşık Veysel ve Mustafa Kemal Mahalleleri 1/5000’lik Nazım İmar Planı (NİP) ile ilgili Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin katılımı ile bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

ATAŞEHİRLİLER İMARIN NEDEN ÇIKARILMADIĞINI SORUYOR

13 yıllık belediye başkanlığı döneminde nereye gitse; Ataşehir’in mahallelerinden “İmar durumumuz ne oldu?” sorusu ile karşılaştığını kaydeden Battal İlgezdi, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nın da kazanıldığını hatırlatan Ataşehirlilerin imarın neden çıkarılmadığını sorduğunu kaydetti.

ATAŞEHİR’E SİYASİ AMBARGO YILLARCA DEVAM ETTİ

2009’da Ataşehir’de iktidarı aldıklarını Kadir Topbaş Büyükşehir Belediye başkanı iken çok gidip gelmesine rağmen imar sorunu çözemediklerini, 6 – 7 sene hiç randevu alamadığını vurgulayan Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi,  Ataşehir’e siyasi ambargo yıllarca devam ettiğini ifade etti.

İLK PLANA RED VERDİK, YENİSAHRA VE BARBAROS EMSALİNİ İSTEDİK

Daha önce Mustafa Kemal’e Aşık Veysel planları çıktığını İBB Meclisi’nde onaylanan Aşık Veysel ve Mustafa Kemal Mahalleleri 1/5000’lik Nazım İmar Planı (NİP)’na red verdiklerini hatırlatan Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, bölgeye verilen emsalin mağduriyetler sorunu çözemeyeceği, dönüşümü sağlamayacağını söylediklerini, arada bir dere olan Yenisahra ve Barbaros planındaki emsalin verilmesini istediklerinin altını çizdi.

İMAR KOMİSYONUNDA 5 AK PARTİLİ 3 CHP’Lİ ÜYE VAR

Başkan İlgezdi, konuşmasında “Ekrem Bey’in talimatından sonra büyükşehir’de planları hazırlandı ama imar komisyonunda ilginç bir durum var. 5 Adalet ve Kalkınma Partisi diyor üyesi var. 3 tane Cumhuriyet Halk Partisi üyesi var. Çoğunluğu olmadığı için komisyonda bu iş uzuyor…” dedi.


PLANA DESTEK VEREN BÜTÜN SİYASİLERE TEŞEKKÜR!


“Bütün siyasi partilerin grup başkanvekillerine, meclis üyelerine huzurunuzda mahalleli ve kendim adına teşekkür ederim.” İfadeleri ile planın çıkmasına katkı verenlere teşekkür eden Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, toplantıdaki konuşmasında, “Buradaki Adalet ve Kalkınma Partisi Büyükşehir meclis üyesi arkadaşlarımızla muhtarlarım görüştü.  Ben onlara teşekkür ediyorum. Ben gittim Ak Parti, MHP grup başkanvekili ile görüştüm. İyi Parti Grup başkanvekili ile görüştüm. Yardımcı olun planları çıkaralım dedim. Sonuçta Meclis çoğunluğu Ak Parti’de. Bu görüşmelerin sonunda planlar çıktı.” İfadelerine yer verdi.

TAPUSUNU ALAMAYAN VATANDAŞLARIMIZ MÜRACAAT ETSİN TOPLARINI ALSIN

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, Aşık Veysel ve Mustafa Kemal Mahalleleri 1/5000’lik Nazım İmar Planı (NİP) bilgilendirme toplantısında şu ayrıntılara yer verdi:

“Eski planda konut alanında kalıp tapusunu alamayan vatandaşlarımız müracaat etsin toplarını alsınlar. Bu vatandaşlar başvurusunu bir yapsın. Yoksa plan çıkarsa haklarını kaybederler.”

YENİSAHRA VE BARBAROS MAHALLELERİ ORTADA

Yenisahra ve Barbaros mahalleleri ortada. Ben planlar çıkmadan çok toplantı yaptım. Sizden rica ediyorum 1/1000’lik planlar çıkmadan, eline çanta alıp gezen müteahhitlerle görüşmeyin. Fikirtepe’nin tablosu ortada. Bakanlık çözmeye çalışıyor.

7. – 8. AYDA BURADA RUHSAT VERMEYE BAŞLARIZ

Bundan sonra planları ben yapacağım. Kısmet olursa Mart’a yetiştireceğim. 1/1000’lik planlar büyükşehirde onaylanacak. Söz vermiş olmayayım ama 7. – 8. Ayda burada ruhsat vermeye başlarız.

YENİSAHRA VE BARBAROS’TA EMSAL NASILSA SİZİN PLANDA ÖYLE

“Aşık Veysel ve Mustafa Kemal imar planları Yenisahra ve Barbaros’ta emsal nasılsa sizin planda öyle çıktı. Aşık Veysel ve Mustafa Kemal imar planlarında 0-1500 m2 1.25 emsal, 1500-3000 m2 1.60 emsal, 3000-5000 m2 2.00 emsal, 5000 m2 üstüne 2.50 emsal olacak şekilde planlar onaylandı. Emsalin net üzerinden mi yoksa bürüt üzerinden mi hesaplanacağı 1000’lik planda belirlenecek.

 30 günlük askı süresinin sonunda, biz Ataşehir Belediyesi olarak 1/1000 ölçekli İmar Uygulama Planlarını en kısa sürede tamamlayıp meclisimize ve sonrasında İBB’ye onaya göndereceğiz.”

ORTAK BİLGİLENDİRME OFİSİ AÇILACAK,  TEKNİK ELEMAN VE AVUKAT OLACAK

Aşık Veysel ve Mustafa Kemal mahalleleri ortak bilgilendirme ofisi açılacağını kaydeden Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, ofiste teknik elemanlar ve bir de avukat olacağını, planların ada bazlı yapılacağını söyledi. Katılımcılardan gelen öneri üzerine bölge imarı ile ilgili web sitesi açacaklarını vurgulayan İlgezdi, “Siz de mutlaka ada içerisinde bütün komşular bir araya gelerek anlaşmalısınız.” Dedi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » »
#

SENDE YORUM YAZ