logo

TBMM DE HANGİ PARTİ NE KADAR ÇALIŞIYOR?

TBMM DE HANGİ PARTİ NE KADAR ÇALIŞIYOR?

tbmmCHP İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt hazırladığı önergede TBMM Başkanı Cemil Çiçek’e hangi partinin kaç önerge verdiğini ve kaçının reddedildiğini sordu.

İktidardan muhalefete, siyasi parti ve temsilcilerinin en önemli çalışma alanlarından biri de şüphesiz Türkiye Büyük Millet Meclisi. Her ne kadar milletvekilleri seçim bölgelerinde önemli çalışmalar yürütseler de diğer tüm yasama faaliyetleri ve özellikle de toplumun bütününü ilgilendiren kararlar Meclis çatısı altında şekilleniyor.

Zaman zaman basın yayın organlarında yer alan eleştiri ve haberler ise kafa karıştırıcı olabiliyor zira hangi partinin ne kadar çalıştığını, en azından Meclis bünyesinde belirlemek için CHP İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt bir önerge hazırladı.

TBMM Başkanı Cemil Çiçek’in Öğüt’ün önergesindeki sorulara vereceği yanıtlar oldukça önemli zira, muhalefet partilerinin sıklıkla yakındığı konuşlardan biri de iktidar tarafından çalışmamakla suçlanmak. Özellikle Ana muhalefet CHP, hazırladıkları tüm araştırma önergelerinin ve sundukları grup önerilerinin AKP üyeleri tarafından reddedildiği görüşünde…

CHP’Lİ ÖĞÜT: HANGİ PARTİNİN KAÇ ÖNERGESİ VE GRUP ÖNERİSİ REDDEDİLDİ?

Hangi partinin TBMM bünyesinde ne kadar çalıştığı ise, CHP’li Öğüt’ün önergesinde yönelttiği aşağıdaki sorular yanıtlandıktan sonra netlik kazanacak..

-24. Dönem 1. yasama yılının 1. birleşimi olan 28 Haziran 2011 Salı gününden itibaren bugüne değin Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP), Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Milliyetçi Hareket Partisi(MHP) ve Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) TBMM Başkanlığı’na ayrı ayrı kaç adet araştırma önergesi sunmuştur?

-24. Dönem 1. yasama yılının 1. birleşimi olan 28 Haziran 2011 Salı gününden itibaren bugüne değin Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP), Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Milliyetçi Hareket Partisi(MHP) ve Barış ve Demokrasi Partisi’nin (BDP) ayrı ayrı kaç araştırma önergesi kabul, kaçı da reddedilmiştir?

-24. Dönem 1. yasama yılının 1. birleşimi olan 28 Haziran 2011 Salı gününden itibaren bugüne değin Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP), Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Milliyetçi Hareket Partisi(MHP) ve Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Genel Kurul’a ayrı ayrı kaç adet grup önerisi getirmiştir?

-24. Dönem 1. yasama yılının 1. birleşimi olan 28 Haziran 2011 Salı gününden itibaren bugüne değin Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP), Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Milliyetçi Hareket Partisi(MHP) ve Barış ve Demokrasi Partisi’nin (BDP) Genel Kurul’a getirdiği grup önerilerinden ayrı ayrı kaç tanesi kabul, kaçı da reddedilmiştir?

 

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ