logo

11 Büyükşehir Belediyesi Olası Su Felaketini Konuşuyor!

11 Büyükşehir Belediyesi Olası Su Felaketini Konuşuyor!

Susuzlukla karşı karşıya kalma olasılığı güçlenen kentlerin suyla ilgili sorunlarına etkili politika ve eylem planı geliştirmek için CHP’li 11 Büyükşehir Belediyesi İzmir’de buluşuyor.

Recep Kenan/itvhaber.com

CHP’li 11 Büyükşehir Belediyesi olası susuzluk sorununu konuşmak üzere İzmir’de bir araya geliyor.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in aralarında olduğu 11 CHP Büyükşehir belediye başkanları İzmir’de olası susuzluk felaketine dur diyebilmek için bir araya gelerek, sürdürebilir su politikaları üretmek için çalışıyor.

İzmir’de yapılacak çalışma ile ilgili açıklama yapan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Yaşam kaynağımız suyu günden güne kaybediyoruz. Oysa başka bir su yönetimi mümkün… 11 Büyükşehir Belediyemiz felakete dur diyebilmek için bir araya geliyor, sürdürebilir su politikaları için çalışıyor.” Dedi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, açıklamasında, “Kentlerimizin suyla ilgili sorunlarına karşı etkili politikalar ve eylem planları geliştirmek için 11 Büyükşehir Belediyesi olarak İzmir’de buluşuyoruz. Elde ettiğimiz sonuçları da kamuoyuyla paylaşacağız.” İfadelerine yer verdi.

İSKİ su rezervi ile ilgili son açıklamasında İstanbul’daki barajlarda doluluk oranının %60’ın üzerinde olduğunu kaydederek; “14 Mart 2021 tarihinde İstanbul’a verilen su miktarı: 2 milyon 895 bin metreküp 15 Mart 2021 tarihi itibariyle içme suyu kaynaklarımızın doluluk oranı: %62,34” paylaşımını yaptı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ