logo

14 Yaşındaki Otizmli Tuna Taşkın Resim Sergisine Bekliyor

14 Yaşındaki Otizmli Tuna Taşkın Resim Sergisine Bekliyor

14 yaşındaki Tuna ve ailesinin isteği, yaptığı resimlerle sesini duyurmaya çalışan Tuna’nın resim sergisinin ziyaret edilerek, hayata kazandırılarak sahip çıkılması.

Recep Kenan/itvhaber.com

3 yaşında otizm tanısı konulan ve özel eğitim merkezlerinde eğitim gören, 9 yaşında resim yapmaya başlayan 14 yaşındaki Süleyman Tuna Taşkın duygularının sesini yansıttığı resimlerini “Sesim Fırçalar” adıyla düzenlediği sergide sanatseverlerin ziyaretine açıyor.

Novada’da gerçekleştirilecek olan Otizmli Süleyman Tuna, duygularının sesi olan “Sesim Fırçalar” adıyla düzenlediği resim sergisini ziyaret ederek destek bekliyor.

SÜLEYMAN TUNA TAŞKIN RESİM SERGİSİ

2004 yılının Kasım ayında doğmuş Süleyman Tuna Taşkın. İki buçuk yaşında konuşamaması üzerine ailece mücadeleleri başlamış böylece. İşitme cihazı, sayısız psikiyatris görüşmeleri sonunda tanı; Otizm

Son zamanlarda ne çok duyduğumuz, toplumca kanıksanmış olduğumuz bir durum değil mi? Bir de otizmle yaşamayı öğrenen/öğrenmeye çalışan, çocuklarını hayata tutundurmaya çalışan o anne babanın gözünden bakabilmeyi başarabilsek keşke. Keşke Süleyman Tuna’nın yerine koyabilsek kendimizi kısa bir an için de olsa.

Tuna’nın babası Süleyman Bey; ”Otizm hem Tuna için hemde bizim için birçok zorluğu beraberinde getirmişti. İnsanların bilinçsizliği ve bilgisizliği işimizi daha da zorlaştırıyordu. Okul öncesi çağına geldiğinde mahallemizde bulunan devlet okuluna kaydını yaptık. Ama maalesef oradad a zorlu süreçler bizi bekliyordu.Öğretmenin ve ailelerin baskısı sonucu Tuna’yı okuldan almak durumunda kaldık.Birinci sınıf zamanı geldiğinde özel eğitim sınıfına başladık.Tabii orada da zorluklar peşimizi bırakmadı, ilk iki sene çok zorlandık.Üçüncü senenin başında öğretmenimiz değişti ve yeni gelen öğretmenimiz Tuna’nın resim yeteneğini fark etti. Bu konuda eğitimler almaya başladı. Tuna şu an 7. Sınıfta, biz eğitimleri ve ona inancımızı hiç yitirmedik.Halen rehabilitasyon eğitimine devam etmekte.Ayrıca resim derslerinin yanında yüzme ve ritim derslerini sürdürüyor, ritim grubu ile gösterilere çıkıyor.”

Yaşıtları okul telaşı, sınav heyecanı yaşarken 14 yaşındaki oğlunun Cin Ali okuyabilmesiyle sevinen, güçlenen, umutlanan bir anne baba düşünün lütfen. Bu ülkede Tuna gibi çocukları yuhalatmak yerine onlara sahip çıkmak, hayata kazandırmak gerek oysa.

Tuna ve ailesinin bizlerden isteği, yaptığı resimlerle sesini duyurmaya çalışan Tuna’nın resim sergisini ziyaret etmeniz sadece.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ