logo

15 Temmuz Milli Birlik Günü ve Şehitleri Ataşehir’de Anılıyor

15 Temmuz Milli Birlik Günü ve Şehitleri Ataşehir’de Anılıyor

15 Temmuz 2016’da kurumlara sızan terör örgütü FETÖ’nün kanlı darbe girişiminin sokağa dökülen darbe karşıtı vatandaşlar tarafından önlenişinin 4. Yılı ve şehitler Ataşehir’de anılıyor.

Recep Kenan/itvhaber.com

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Programı ve 15 Temmuz şehitleri anma etkinlikleri koronovirüs tedbirleri kapsamında düzenlenen etkinlikler ve törenle anılıyor.

CUMA NAMAZI ÖNCESİ MEVLİD-İ ŞERİF VE HATİM DUALARI

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Programı ve 15 Temmuz şehitleri anma kapsamındaki etkinliklerin ilki, 10 Temmuz Cuma günü Cuma Namazı öncesi Mevlid-i Şerif ve hatim duaları ile başladı. Aynı gün kan bağışı kampanyası düzenlendi. Bu sürede Ataşehir İlçe Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş ile kurum amirleri tarafından Şehit aileleri ve gaziler ziyaret edildi.

14 Temmuz Salı günü Ataşehir Şehit Akın Sertçelik AİHL Konferans Salonunda Prof. Dr. Mustafa Sabri Küçükkaşçı’nın konuşmacı olduğu konferans düzenlendi.

ŞEHİT AKIN SERTÇELİK KABRİ ZİYARET EDİLE

15 Temmuz  Çarşamba günü Şehit Akın Sertçelik, Ümraniye Hekimbaşı Mezarlığındaki kabri ziyaret edilerek Kuran okunarak dua edilecek.

PRESTİJ CADDESİ’NDE 15 TEMMUZ KONULU FOTOĞRAF SERGİSİ

Saat 20:00’da Küçükbakkalköy Prestij Caddesi’nde 15 Temmuz konulu fotoğraf sergisi düzenlenecek.

TÜM CAMİLERDE ŞEHİTLER İÇİN KURAN-I KERİM VE DUA

Tüm camilerde şehitler için Kuran-ı Kerim okunarak dualar edilecek olan Ataşehir’de 15 Temmuz’u 16 Temmuz’a bağlayan gece yarısı okunacak olan selalar ile 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Programı ve 15 Temmuz şehitleri anma etkinlikleri sona erecek.

15 TEMMUZ’DA NE OLMUŞTU?

15 Temmuz 2016’da 4 yıl önce, başta askeriye ve emniyet olmak üzere devletin birçok kurumuna sızarak güçlenen terör örgütü FETÖ’nün kanlı darbe girişimi, meydanlara dökülen darbe karşıtları tarafından önlenirken, 251 şehit ve birçoğunun organ kaybı ile sonuçlanan yaralanmalar yaşadığı çok sayıda vatandaşın gazi olması ile sonuçlanmıştı.

16 Temmuz saat 03.00’te yapmayı planladıkları iddia edilen darbe girişimini Genelkurmay’daki hareketliliği görüp panikleyerek 15 Temmuz 20.30’a çekmek zorunda kalarak İstanbul’da 15 Temmuz Köprüsü’nü trafiğe kapatarak, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni ele geçirmek için harekete geçtiler.

Ankara’da bazı kurumlar ile birlikte TBMM, Gölbaşı’ndaki Emniyet binasını hedef alan FETÖ’nün kanlı darbe girişimleri, meydanlara dökülen darbe karşıtı vatandaşlar tarafından başarısızlıkla sonuçlanmasını sağladı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ