logo

17 Nisan’dan İtibaren Hafta Sonları Sokağa Çıkma Yasağı

17 Nisan’dan İtibaren Hafta Sonları Sokağa Çıkma Yasağı

Cumhurbaşkanı başkanlığındaki toplantıda, salgınla mücadele 17 Nisan Cuma’dan başlayarak ihtiyaç duyuldukça hafta sonları sokağa çıkma yasağının sürdürülmesi kararı alındı.

Hafta sonu uygulanan sokağa çıkma yasağının önümüzdeki hafta sonu da tekrarlanacağını kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, 17 Nisan Cuma gecesi saat 24.00’ten 19 Nisan Pazar gecesi saat 24.00’e kadar sokağa çıkma yasağı uygulanacağını açıkladı.

KABİNE’NİN 27. KEZ TOPLANDI

İstanbul Tarabya’daki Huber Köşkü’nde video konferans yöntemiyle düzenlenen Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı’nın ardından açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine’nin 27. toplantısını tamamladıklarını, bu toplantıda koronavirüs salgını başta olmak üzere gündemdeki konuları değerlendirdiklerini söyledi.

KORONAVİRÜS İLE MÜCADELE KARARLILIKLA SÜRÜYOR

Türkiye’nin koronavirüs ile mücadelesini kararlılıkla sürdürdüğünü belirten Erdoğan, dünyayı etkisi altına alan salgının sağlık, gıda ve güvenlik başta olmak üzere pek çok alandaki etkilerini yakından takip ettiklerini aktardı.

TÜRKİYE HASTALARIN TESPİTİNDEN TEDAVİSİNDE İYİ DURUMDA

Türkiye’nin bu süreçte, uluslararası alanda da takdir edilen olumlu yönde bir ayrışma içinde olduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin hastaların tespitinden tedavisine kadar her konuda iyi durumda bulunduğunu, hastane, yoğun bakım yatağı, doktor ve yardımcı personel, malzeme, araç-gereç, ilaç gibi hususlarda hiçbir eksiğin olmadığını ifade etti.

1518 HASTANEDE 100 BİNİ TEK KİŞİLİK 240 BİN YATAĞA SAHİBİZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan açılamasında, “81 ilimize yayılmış olan 1518 hastanemizde 100 bini tek kişilik olmak üzere, 240 bin yatağa sahibiz. Yoğun bakım yatağı sayımız da 40 bini buluyor. Örneğin, Avrupa’da her 100 bin nüfusa düşen yoğun bakım yatağı sayısı 12’nin altındayken, ülkemizde bu rakam 50’ye yakındır. Avrupa’nın en fazla yoğun bakım yatağına sahip ülkesi Almanya’da bile bu rakam 30’u bulmuyor.” İfadelerine yer verdi.

17 – 19 NİSAN SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI UYGULANACAK

Kabine toplantısında, salgınla mücadele kapsamında hafta sonları sokağa çıkma yasağının ilerleyen dönemde de ihtiyaç duyuldukça sürdürülmesi kararı alındığını belirten Erdoğan, “17 Nisan Cuma gecesi saat 24.00’ten 19 Nisan Pazar gecesi saat 24.00’e kadar sokağa çıkma yasağı uygulanacağını şimdiden tüm vatandaşlarımıza duyurmak istiyorum.” dedi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ