logo

‘185 GÜN’ ÇABASI SONUÇ VERDİ‏

‘185 GÜN’ ÇABASI SONUÇ VERDİ‏

baris_5_avrupa_turkleriAvrupalı Türkleri mağdur eden 185 gün şartının kaldırılması için CHP’li Yarkadaş tarafından verilen yasa teklifi sonrası açıklama; “vatandaş gümrükten geri çevrilmeyecek.”

CHP’NİN ‘185 GÜN’ ÇABASI SONUÇ VERDİ

Türkiye’ye aracıyla giriş yapmak isteyen vatandaşlarda son 1 yılın en az 185 günü yurt dışında yaşamış olma şartı aranması anlamına gelen 185 gün şartı Avrupalı Türkleri mağdur ediyordu.

YARKADAŞ GÜNDEME GETİRMİŞTİ

Konuyu TBMM gündemine taşıyan CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, Avrupalı Türkleri mağdur eden 185 gün şartının kaldırılması için yasa teklifi vermişti.  Yarkadaş, Yurt dışında yaşayan Türklerin büyük ölçüde arabayla gelmeyi tercih edeceğini ve 185 gün şartına uymayan binlerce insanın kapıdan geri çevrileceğini işaret etmişti.

Kanun Teklifinin gerekçesinde ise, “Turizm sezonunda yurt dışından geçici olarak getirilecek araçlarda 185 gün şartının aranmaması, terör saldırıları ve yanlış dış politika uygulamaları gibi nedenlerle çok zor günler geçiren turizm sektörünün de bir nebze nefes alması hedeflenmiştir” ifadeleri kullanılmıştı.

AKP’Lİ YENEROĞLU’NDAN AÇIKLAMA

Mustafa Yeneroğlu: “Aracıyla gelen hiçbir emekli vatandaşımız gümrükten geri çevrilmeyecektir.’’

Konuyla ilgili AKP İstanbul Milletvekili ve TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Mustafa Yeneroğlu, yaptığı açıklamada, “Sayın Başbakanımızın talimatları doğrultusunda Gümrük ve Ticaret Bakanlığımızın çalışmaları ile yeni bir uygulama başlatılmıştır. Buna göre aracı için 24 ay izin alan bir emeklinin giriş çıkışında 185 gün şartı aranmayacak, aracına, kişinin geriye dönük bir yıl içerisinde Türkiye’de bulunduğu günler çıkartılarak Türkiye’de kalma süresi verilecektir. Yeni uygulama kapsamında hiçbir emekli vatandaşımızın aracı gümrükten geri çevrilmeyecektir. Emekli vatandaşlarımızın emekli olduklarını ispatlayan belgeyi gümrük girişinde yanlarında bulundurmaları gerekmektedir.’’ ifadelerinde bulundu.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ