logo

19 Mayıs Ataşehir Faik Somer’de Törenlerle Kutlandı

19 Mayıs Ataşehir Faik Somer’de Törenlerle Kutlandı

Atatürk’ün Samsun’a çıkarak Kurtuluş Savaşı’nı başlatıp Cumhuriyetin kuruluş temelinin atılışının 100. yıldönümünde 19 Mayıs Ataşehir’de törenlerle kutlandı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Atatürk’ün Samsun’a çıkarak Kurtuluş Savaşı’nı başlatıp kuruluş temelinin atılışının 100. yıldönümünde  19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Ataşehir’de coşkuyla kutlandı.

Prof. Faik Somer Spor Lisesi’nde düzenlenen 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlama törene; Ataşehir Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş, Garnizon Komutanı Albay Metin Durmuş, Ataşehir Belediyesi Başkan Vekili İlhami Yılmaz, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Cengiz Cem Karakaşlı, İlçe Emniyet Müdürü Mesut Aslan, CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Seyfi Güneysu, Nüfus ve vatandaşlık Müdürü Dursun Kırış, mahalle muhtarları, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı.

Öğrencinin Samsun’dan gelen Türk Bayrağı’nı Kaymakam İsmail Hakkı Ertaş’a teslim etmesinin, ardından Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından protokol konuşmalarına geçildi.

ATATÜRK BU GÜNÜ BAYRAM OLARAK ARMAĞAN ETTİ

Törenin açılışında konuşan Prof. Faik Somer Spor Lisesi Müdürü Serkan Ay, 19 Mayıs’ın Türkiye Cumhuriyeti Devletinin temellerinin atıldığı gün olduğunu vurgulayarak, “19 Mayıs 1919 tam bir asır önce, esarete boyun eğmektense ölmeyi tercih ederiz diyen bir milletin Gazi MUSTAFA Kemal Atatürk önderliğinde yedi düvele meydan okumaya başladığı tarihtir. 19 Mayıs meşakkatli bir yolun sonunda en kıymetli hazinemiz Türkiye Cumhuriyeti Devletinin temellerinin atıldığı gündür. 19 Mayıs Atatürk’ün benim bugün doğum günüm diyerek siz gençlere bu günü bayram olarak armağan ettiği gündür 19 Mayıs bir asırlık onurlu ve kahramanca bir duruşun yıldönümüdür Bayramımız kutlu olsun. Sevgili gençler Atatürk diyor ki;  ‘Vatanını en çok seven görevini en iyi yapandır. Sizler de bu vatanı çok sevin, bu vatan için çok çalışın ve görevinizi en iyi yapanlardan olun. Unutmayın biz Türkü, Kürdü, Alevisi, Sünnisi, Lazı,  Çerkezi hep birlikte bu ülkenin farklı ve özel bir o kadar da güzel renkleriyiz. Hep birlikte el ele, omuz omuza bir anlam ifade ediyoruz hep birlikte Türkiye’yiz.” Diye konuştu.

TÜRK MİLLETİ, TARİH BOYUNCA BÜYÜK DEVLETLER KURDU

İstiklal mücadelemizin mihenk taşlarından biri olan 19 Mayıs 1919 tarihinin 100.yılının kutladığını kaydeden Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Seyfi Güneysu, konuşmasında “Türk Milleti, tarih boyunca büyük devletler kurmuş, büyük zaferler ve kahramanlıklar göstermiştir. Bu kahramanlıklar ve zaferlerin yanında büyük buhranlar ve sıkıntılı dönemlerde geçirmiştir. Bu buhran dönemlerinde defalarca varlık mücadelesi vermek zorunda kalmış ve her seferinde de büyük bedeller ödeyerek varlık mücadelesini kazanmış,  tarihteki yerini almıştır. 19 Mayıs 1919 tarihinde varlık mücadelemiz yeniden başlamıştır.  Bu tarih Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkış tarihi olmakla beraber, Kurtuluş Savaşı için atılmış en büyük adım olma özelliğine de sahiptir. 100 yıl evvel yapılan bu hamle ile hasta zannedilen adam yeniden hayat bulmuş ve kendini beğenmiş düşmanlara haddini bildirmiştir.” Dedi.

TÜRK GENÇLİĞİ CUMHURİYETİN TEMEL DEĞERLERİNİ KORUMAYA KARARLIDIR

Güneysu konuşmasında, “ Bize emanet edilen bu vatanı, bizler de bizden sonra gelecek nesillere en iyi şekilde bırakmak için çok çalışmalıyız. Mustafa Kemal Atatürk, milli mücadele sırasında vatanı ileri götürecek ve köhnemiş fikirlere karşı gelecek olanların, genç beyinler olduğunu biliyordu. Bu nedenle gençlik kavramı onun için ayrı bir önem taşıyordu. Atatürk, ülkenin geleceğine yönelik bütün hayallerini yine çok güvendiğini ve sıklıkla tekrar ettiği Türk Gençliğine emanet etmiştir. Tüm kurumlarıyla dimdik ayakta olan devletimiz, gelen saldırılara karşı birlik ve bütünlüğümüzü ve Cumhuriyetin temel değerlerini sonuna kadar korumaya kararlıdır. Bu durumun sonsuza kadar devam edeceğinden kimsenin şüphesi olmasın. Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve bu cennet vatanımız için canlarını feda eden bütün şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum” ifadelerine yer verdi.

Protokol konuşmalarının ardından Faik Somer Spor Lisesi öğrencilerinin trambolin gösterisi nefesleri kesti. Öğrencilerin seslendirdiği Bir Bayrak Rüzgar Bekliyor adlı şiirin ardından Atatürk’ün Gençliğe hitabesi ve gençliğin Ata’ya cevabı öğrenciler tarafından okundu.

Validebağ Korusunda yapılan Yüzüncü Yıl Koşusunda dereceye girenlere ödülleri Kaymakam İsmail Hakkı Ertaş, Garnizon Komutanı ve Ataşehir Belediye Başkan Vekili İlhami Yılmaz’ın aralarında olduğu protokol tarafından verildi.

Faik Somer Spor Lisesi öğrencilerinin sahneledikleri Basketbol ekibi ile Halk Oyunları ekibinin Kırşehir yöresine ait Halk Oyunları gösterisinden sonra final gösterisi ile program son erdi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ