logo

19 Mayıs Törenlerinde ‘Soma Maden Faciası’ Hüznü

19 Mayıs Törenlerinde ‘Soma Maden Faciası’ Hüznü

19 mayisManisa, Soma’daki maden faciası dolayısıyla 19 Mayıs Bayramı kutlamaları iptal edilirken tüm yurtla birlikte Ataşehir’de Atatürk Anıtı’na çelenk koyma töreni yapıldı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Soma’daki maden faciası dolayısıyla kutlamalar iptal edilen ve tüm yurtta buruk geçen 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı çelenk koyma töreni Ataşehir’de gerçekleşti.

Ataşehir’de 19 Mayıs Töreni

Ataşehir’de 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları Soma’daki maden faciası dolayısıyla iptal edilirken Saat 10:00’da resmi 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı çelenk koyma töreni gerçekleşti.

Batı Ataşehir Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk koyma törenine Ataşehir Belediye Başkanı adına Başkan Yardımcısı İlhami Yılmaz,Ataşehir Belediye Meclis 1. Başkan Vekili Sadi Özata, Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican, CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak,  Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Namık Sürmen,  CHP Ataşehir İlçe yöneticileri, bazı siyasi parti ve STK temsilcileri ve çok sayıda Ataşehirli katıldı.

Soma’da meydana gelen ve 301 maden işçisinin hayatını kaybettiği maden kazası nedeniyle 19 Mayıs kutlamaları iptal edilmişti. 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle düzenlenen resmi törenlerde kutlamalar iptal edilirken sadece çelenk törenleri gerçekleştirildi.

İstanbul’da 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı töreni nedeni ile Taksim’de 2 dakika süren Atatürk Anıtı’na çelenk koyma törenine katılan siyasi parti temsilcileri, kendi çelenklerini resmi program içerisinde anıta koyamayınca “Bu nasıl tören, iki dakikada bitiyor” diyerek tepki gösterdi.

Ankara, Anıtkabir’de 19 Mayıs

Ankara’daki tek resmi tören Anıtkabir’de Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç’ın katılımı ile gerçekleşti. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla gençlerle Anıtkabir’i ziyaret eden Bakanı Çağatay Kılıç Anıtkabir Özel Defteri’ne yazdığı yazıda; Soma faciasından ve kurtuluş mücadelesinden söz ederek; “Türk gençliğine emanet ettiğin İstiklal ve Cumhuriyeti ilelebet kanımız ve canımız uğruna muhafaza edip yaşatacağımıza bir kez daha söz veriyoruz. Ruhun şad olsun” ifadelerini yazarak defteri imzaladı. Cumhurbaşkanı ve Başbakan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeni ile Anıtkabir’de düzenlenen törene bu yıl da katılmadılar.

Liderlerin 19 Mayıs Mesajlarında Soma Madencileri İzi

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte diğer birçok devlet adamı yayınladıkları mesajlarında 19 Mayıs’ın önemine dikkat çekerken, facia sebebiyle 301 madencinin hayatını kaybettiği Soma’daki maden kazasına değindiler. Liderler, 19 Mayıs nedeni ile yayınladıkları mesajlarda; Soma’daki maden kazasında hayatını kaybeden 301 maden işçisine Allah’tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı, sabır ve yaralılara da acil şifalar dilediler.

 

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ